Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Létezik-e igazi szerelem?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Létezik-e igazi szerelem? (Filozófiai kérdés, kérlek csak az alábbi szöveg elolvasása után kommentáljatok)

Figyelt kérdés

Van úgy, hogy az ember nagyon szerelmesnek érzi magát egy számára elérhetetlen személybe. Találkozik vele gyakran, akár minden nap, és így őrlődik akár éveken át, karnyújtásnyira az elérhetetlentől, és úgy gondolja, hogy senki mást nem tudna szeretni. Aztán az illető elkerül messzire, nagyon sokáig nem is találkoznak, és az idő belefog a gyógyító munkába. A kezdetben fülig szerelmes személy már azt veszi észre, hogy gondolatainak egyre kisebb hányadát teszi ki rajongásának alanya, majd egyszerűen el is múlik az a korábban óriásinak hitt, fenenagy viszonzatlan szerelem.

Valóban szerelemről volt tehát szó? Lehet az igazi szerelem ennyire viszonylagos, relatív, hogy csak attól függjön, ki van éppen a közelünkben? A történet alanya esetleg találkozik majd más valakivel, akibe szintén "szerelmes" lesz. Mennyire lehet őszinte ez a szerelem, ha azon múlik, hogy gyakran találkozunk-e az illetővel, vagy esetleg évekig sem? Mert ha ez így működik, akkor a szerelem egyszerűen csak a hormonok játéka, és semmi több?

A kérdés jelentőségét csak növeli, ha olyan esetről van szó, ahol kölcsönös, nem pedig viszonzatlan szerelemben élt két ember. Itt is attól függne a szerelem, hogy egymás közelében lehetnek-e? Amint a sors elszakítja őket egymástól, az egymás iránt táplált érzéseik is törvényszerűen felhígulnak, és a környezetükben lévő új személyek iránt kezdenek érdeklődni?

Lehet, hogy túl idealista vagyok, de ha ez így van, akkor szerintem ez nagyon kiábrándító. Szeretném azt hinni, hogy a szerelem nemesebb érzés annál, mintsem hogy nemi ösztönökön és hormonokon múljon.

2010. jan. 17. 15:29
1 2
 11/11 anonim válasza:
91%

kedves kérdező itt vagyok!

Igen azt mondom, hogy igazi szerelmet egyszer érzel, és az viszonzott is, tehát örök életre szól(itteni életre)

Az ami súgott neked, pedig nagyot tévedett. :) Ugyanis én még nem voltam szerelmes soha sem. Szóval itt nincs idealizmus, inkább "mentalizmus". Az pedig ami véget ér, az nem lehetett igazi szerelem, csak ragaszkodás, mondhatni függőség. Képzeld el az utolsó ilyen "szerelmi" állapotodat. Minden pillanatban ő járt az eszedbe, vele akartál lenni, amikor csak tudtál, elvonta más - még akár fontos - dolgokról a figyelmedet, veszekedés is előfordult valószínűsíthetően, nézeteltérések miatt. Utána persze minden "happy". Ilyet én is éreztem már, de ez ugyanaz, mint egy drogfüggőség, vagy cigaretta, le kell szokni róla, mivel, ha arra gondolsz, hogy mi lenne nélküle, összedőlne a világ benned. Ami csak egyoldalú, vagy elmúlik az nem igazi szerelem volt, csak kívánat. Nem csak a tiszta szeretet, de a szerelem is olyan, amiben fájdalom nincs, tiszta felüdült jó érzés fog el, aminek nincsenek úgymond testi tünetei, szellemi kielégülés ez. A sok "mondás" is ezekre enged következtetni.

Akit igazán szeretsz, azt el tudod engedni bármikor.

Akit pedig nem, nos ahhoz ragaszkodsz önzően,tehát az álszeretet.

Tévhitben vannak az emberek, a fogalmakkal kapcsolatban, és nagyon is jó, hogy "filozófusok" véleményére vagy kíváncsi, ugyanis ők tudnak megfelelő választ adni erre.

üdv

25/F

2010. máj. 9. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!