Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak egy kis filozofálás a szexről. Vélemény?
Elég sokat filozofálok és azon gondolkodtam valamelyik nap,hogy régen ugye a szex az utódok miatt volt fontos(állítólag). De ez hülyeség,akkoriban talán nem volt jó a szex? Mármint az képtelenség hogy csak akkor bújtak volna ágyba amikor gyereket akartak. Mégis annyiszor hallottam azt hogy a mai kor ilyen meg olyan és hogy csak az élvezetekre hajt. Szerintem akkor sem volt másképp.
Meg volt olyan időszak mikor a nőket büntették amikor menstruáltak mert akkor nem szexelhettek velük. Na nekünk ezt avval magyarázták hogy azért volt így mert sok betegség volt meg korán meghaltak az emberek és hogy legyen utód. Na de azért ez mégis túlzás...nem? Ne mondja nekem senki hogy élvezetből nem szexeltek akkoriban...
Mezopotámia, Azték Birodalom, Görögország, Egyiptom... csak hogy bővítsem az előttem szóló kommentjét.
A sötét középkorban azonban, ugyebár, minden "romlott dologtól" meg akartak szabadulni. A Biblia, illetve az egyház is rendesen besegédkezett a butításban. A katolikus Szent Írásban Ádám felesége nem Lilith, hanem a behódoló, butácska Éva. Példakép. A nő a férfi tulajdona, a szex bűn (inkább csak a nőknek) -> tömérdek megtorlatlan erőszakolás, a prostituáltak megszégyenítése.
Mivel minden tudást romlottnak nyilvánítottak, ami Rómából jött, a tudományos ismeretek sem voltak kivételek -> menstruáció.
Stb, stb. Órákat tudnék erről beszélni.
Egyébként a középkor előtt nem volt akkora tabu. (Sőt.) A középkort viszont nem véletlenül emlegetik olyan sötétnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!