Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Irányított álmodás. Lehetséges?

Irányított álmodás. Lehetséges?

Figyelt kérdés
Sokan közületek gondolom látta az Inception, azaz Eredet cimū filmet, ami nagyon érdekes ha így belegondolunk. Én egy másik részét nézem ennek a "filozófiának". Képesek-e vagyunk saját magunk gondolatait és történeteit álmunkba létrehozni? Irányíthatjuk-e, hogy rossz helyett szépet, gyönyörūt álmodni? Ti hogy vagytok ezzel a témával? Praktikával lehetséges tudatosan álmodni, mondjuk minden lefekvés elõt erõsen rágondolni (pl)' mondjátok el ti is a véleményeteket!

2013. jan. 12. 17:05
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Nem
2013. jan. 12. 18:16
 2/5 anonim ***** válasza:
Vannak irányított álmok, és vannak, akik akarattal tudnak tudatosan álmodni.
2013. jan. 12. 20:40
 3/5 anonim ***** válasza:

Igen, a tudatos álmodás (licud dream) (ami nem keverendő össze az alvásparalízissel) nem ezoterikus dolog.

Én ebből a könyvből tanultam:

[link]

2013. jan. 12. 22:38
 4/5 anonim ***** válasza:
17%
Majd ha ír ide valaki, aki rendszeresen tudatosan álmodik, akkor elhiszem, hogy van ilyen, de szerintem senki se fog.
2013. jan. 13. 18:09
 5/5 anonim válasza:

Szia ez egy nagyon jó film! :-)

Én régebben vagy 3x álmodtam, úgy hogy konkrétan arra gondoltam álmomban hogy "ez csak álom" és elszabadítottam a poklot, persze jó értelemben! De nem tudom hogy sikerült. Fantasztikus volt átélni,teremteni, annyira felemelő, mikor tudod, hogy bármit megtehetsz hiszen nem lesz következménye! Ízeket is éreztem! :-)

De sajnos nekem azóta ezt nem sikerült átélnem.

Összességében szerintem nagyon sok mindentől függ miket hogyan álmodunk. Nekem mostanában sok rémálmom van, amiből elég nehezen ébredek fel.

Továbbá szerintem csak idő kérdése,és bekapunk este egy "tenger-partos" álom kapszulát és elalvás után élvezzük a napsütést....

Ki tudja? ...annyi minden megesik :-)

2013. febr. 22. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!