A világról és az emberekről való filozofálás, elmélyedés a témában valójában káros?
Szerintem nem taszítod el az embereket, hanem te magad távolodsz el tőlük.
Az élet értelmén, a világ működésén rengeteget lehet elmélkedni, viszont nem szabad megfeledkezni arról, hogy nem csak elmélkedve lehet ezekre a dolgokra megfelelő választ találni, hanem gyakorlatban, megélve is el lehet érni ugyan azt az eredményt.
Igen. Én mióta megértettem a gazdaság, a társadalom működésének módját, szívesebben lennék a kutyám, vagy a papagájom, mert valójában ők is szabadabbak, mint én.
Szóval káros, mert akik nem gondolkodnak el a dolgok hátterén, azoknak nincsenek félelmeik a jövővel kapcsolatban és nem érzik kizsákmányoltnak és tehetetlennek magukat.
Kérdező, én is nő vagyok és rengeteg nőt ismerek. A sztereotípiákkal ellentétben a nők nagyon is gyakorlatias emberek általánosságban. Sok nő ismerősömet, köztük engem is, addig érdekel az elmélet, amíg látom a gyakorlati hasznát is. Nekem is van ilyen fiú ismerősöm, aki rengeeget elmélkedik a társadalomról, az emberi viselkedésről stb., de megfájdul már a fejem is tőle, amikor belekezd, mert végtelen hosszú dolgokról beszél ráadásul monológ ugye (te pl. hány lányt kérdeztél meg, hogy NEKI mi a vélménye, ahelyett, hogy te mondtad vna el a tiedet?)
szval monol9g hosszú, és nem tud érdekelni.
Nem, sőt.
A filozofálgatás csak akkor káros, ha túlzásba viszed - pl. elhanyagolod magad, egész nap csak ülsz és elmélkedsz, nem csinálsz semmit. Mivel azonban a kérdésedből úgy tűnik, hogy a te esetedben ilyenről szó sincs, nem, dehogy káros, épp ellenkezőleg.
Nagyon helyes, hogy te még gondolkodsz. Ez ezerszer értelmesebb tevékenység a tévébámulásnál és más olyan tevékenységeknél, amelyek sajnos oly népszerű manapság. (Nem, a tévé alapvetően nem káros, a hülye műsorok állandó nézés igen.)
Gondolkodj, törekedj a világ megértésére, olvass el minél több olyan könyvet, amelyek által közelebb kerülhetsz a világ megértéséhez. Keresd olyan emberek társaságát, akik hasonló mélységben gondolkodnak, és beszélgess velük.
A sok üres fejű proli meg zavaró ugyan, de hát ha egyszer ilyen az élet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!