14vagyok (F) és ropogtatom az ujjaim jó gitáros szeretnék lenni de ettől úgytudom remegni fog az ujjam…
Kiskoromban szoktam rá de azóta megy már a hatodik napja próbálom abbahagyni még egy röpke ropp sem volt de még mindig van olyan ingerem meg néha reflexből nyúlok oda
helyezz ki egy célt magad elé, hogy mondjuk 3 napig nem ropogtatod, aztán egy hétig nem ropogtatod stb.. és ha véletlen megszegnéd, akkor vonj meg magadtól valamit (pl felezd meg a zsebpénzed stb. ) de sztem ehhez szükséged lesz a szüleid segítségére és egy elég erős akaraterőre, hogy betartsd és betartassák veled.
2013. aug. 29. 02:01
3/10 anonim válasza:
szokj rá vmi másra pl.buborékfólia kipukkasztásra
2013. aug. 29. 02:55
4/10 anonim válasza:
Idővel biztos jobb lesz. Ilyenkor mondjuk kéne valami mást csinálnod.
Mondjuk én 15 éve ropogtatom az ujjam és nem remeg.
2013. aug. 29. 06:13
5/10 pagratan válasza:
Gitáros vagyok és mielőtt gitárhoz nyúlok átmozgatom a kezeimet, úgy mond tornáztatom, ekkor többnyire recsegnek az ízületek ez elkerülhetetlen. A ropogás legtöbbször az ízületek között lévő légbuborékok miatt van. Nem hiszem, hogy túlzottan káros lehet inkább csak ocsmány viselkedési forma, hogy folyton ropogtatod. Gitározás előtt azonban mindig melegítsd be a csuklód és az ujjaidat.
2013. aug. 29. 07:17
6/10 Alaque válasza:
Tévhit. Nem fog tőle remegni az ujjad. Volt egy pali, valami vicces tudományos díjat is kapott arra, hogy bebizonyította, hogy ez egy tévhit: egyik kezén negyven évig ropogtatta az ujjait, a másikon egyáltalán nem, és semmi különbség nem volt a kezei állapota között.
Egyébként jó úton haladsz, így lehet leszokni dolgokról, hogy figyelsz, hogy ne csináld. Nem kell aggódni. :)
2013. aug. 29. 09:05
7/10 anonim válasza:
Tipikus rossz szokas,mint a hajcsavargatas,koromragas. Nalam az utobbi volt, es ugy szoktam le,hogy, megfogadtam,ha 1 napig kibirom, kilakkozom az egyik kormom,ha utanna ujabb ket napig akkor a masodikat is kilakkozom es ha megis ragom,le kell torolnom egy kormomrol a lakkot. A jutalmam az volt,hogy ha az osszes kormom lakkos,akkor veszek egy nagyon draga chanel lakkot,amire regota vagytam. Tudom hulye megoldas de leszoktam:) es olyan buszke voltam a chanel lakkomra...:))
2013. aug. 29. 09:06
8/10 anonim válasza:
#5! "A ropogás legtöbbször az ízületek között lévő légbuborékok miatt van." ????????????????????
2013. aug. 29. 10:17
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat és ki fogom próbálni a javaslatokat is
2013. aug. 29. 12:08
10/10 pagratan válasza:
#8 "A kisízületekben ízületi folyadék van. Ez a folyadék biztosítja az ízületi felszínek egymáson való szabad mozgását. Az ízületeket tok öleli körül és tartja helyben az "olajozó" folyadékot. Bizonyos elképzelés szerint, amikor a manuálterapeuta csigolyák közti kisízület felszíneket eltávolítja egymástól egy gyors, impulzusszerű mozdulattal, hogy azok a helyes pozícióban kerüljenek ismét egymásra, akkor az ízületi folyadékban tartalmazott széndioxid buborékok szétpukkannak és a széndioxid molekulák visszaoldódnak az ízületi folyadékba. A buborékok pukkanása adja a roppanó hangot. A buborékok pukkanásával csökken a feszültség az ízületben. Más elmélet szerint, mivel az ízületi résben nincs levegő, csak a folyadék, ezért az ízületi felszínek apró mértékű eltávolítása során az ízületen belüli "vákuum" miatt az ízületi tok mozgása okozza a roppanó hangot."
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!