Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni egy pedofillal...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet tenni egy pedofillal a vonaton?

Figyelt kérdés

Barátnőm IC-vel ment haza osztálykirándulásról, és egy férfi az osztálytársait zaklatta. Dicsérte a hajukat, simogatta őket, fogdosta a combjukat. Az osztályfőnökük rászólt, hogy azonnal hagyja békén őket, de a férfi azt mondta, nem nyúlt hozzájuk, és hogy jelentsék fel. Az osztályfőnök azt mondta, hogy a következő esetnél feljelenti. Én közben barátnőmmel beszéltem facebookon, megkértem, hogy írja le, hogy néz ki, nehogy később elfelejtse. Mondtam barátnőmnek, hogy valaki próbálja meg titokban lefényképezni, és hogy szóljanak a kalauznak, de azt mondta, hogy már lenyugodott. Lehet ennek bármi következménye?

Én nem szeretném, hogy szabadon mászkáljon...

2014. máj. 27. 20:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

10:

Fújattad már le magad gázspray-vel? Vagy honnan tudod?

Én már igen, 2 fajtával is. Az egyiktől negyed órára, a másiktól fél órára megvakultam.

Ha szerinted lóf-.asz, akkor bevállalod, hogy az általam választott sprayjel szembe fújjalak 1-1,5 méterről?

Boxer? Kés? Ezek önvédelemre a létező legrosszabb választások.

1. A boxer és a 8 cm-nél hosszabb pengéjű kés közterületen illegális. Ha megtalálják nálad, elveszik és marha sokra megbüntetnek.

2. Mindkettővel könnyű súlyos sérülést okozni, miközben a megállítóerejük csekély. Simán megölheted egy szúrással, vagy pár ütéssel (boxerrel) a támadót, de az is lehet hogy hiába szúrod meg halálosan, csak fél óra múlva vérzik el, addig meg azt csinál veled, amit akar.

3. A boxer és a kés használatához konktakt (érintő) távolságra kell kerülni a támadóhoz. Hozzá kell érni, ami azt a veszélyt hordozza, hogy ő is hozzád ér (megüt, szúr, stb.). Mindeközben a gázspray effektív hatótávolsága 1-2 méter körül van, tehát anélkül lehet vele védekezni, hogy azt kockáztatnád a támadó kartávolságon belülre kerül.

2014. máj. 28. 16:51
 12/18 anonim ***** válasza:
Az engem nem érdekel, hogy illegális, az életem többet ér. Rutinos bűnöző igenis meg tudja szokni a hatását és egy idő után immunis lesz rá. Meg oda is írtam, hogy használni is tudni kell.
2014. máj. 28. 19:01
 13/18 anonim ***** válasza:
Meg amíg előveszed a sziszegőszappanodat két gyors mozdulattal leszúrlak 3-4 méterről.
2014. máj. 28. 19:02
 14/18 anonim ***** válasza:
90%

12:

Még egyszer: Nem csak az a baj a boxerrel és a késsel, hogy illegális.

1. Rossz a stophatásuk. Nem feltétlenül állítják meg és teszik harcképtelenné egyből a támadót. Ha valakit megszúrnak, sokszor nem is érzi meg a harc hevében (legyen az a támadó, vagy a megtámadott).

2. Könnyen tudsz vele ölni úgy, hogy nem akartál. És mivel Magyarországon mindig azt is bíróság elé állítják, aki megvédi magát, a késsel védekező (és a támadót megölő, súlyosan megsebesítő) ember számíthat néhány év börtönre. Bíróságra járkálásra, letartóztatásra, ügyvédi költségekre.

3. Túl közel kell menni vele a támadóhoz. Olyan közel, ahonnan nem csak te szúrhatsz/üthetsz felé, hanem ő is feléd.

Ezzel szemben:

1. A gázspray egyből "megállítja" a támadót. Mivel egyből megvakítja őt, plusz légzési nehézségeket, köhögést, fuldoklást és égető érzést okoz. Azzal hogy nem lát, pedig simán el lehet előle menekülni.

2. A gázsprayjel nem lehet ölni. Akit lefújsz vele, annak pár óra múlva már semmi baja nem lesz.

3. A gázsprayt lehet használni úgy is, hogy távol maradsz a támadótól. A gázspray effektív hatótávolsága jellemzően 1-2 méter.

"Meg oda is írtam, hogy használni is tudni kell."

Egy gázsprayt sokkal könnyebb megtanulni használni, mint egy kést. Aki mondjuk hordani akar egy sprayt, az vesz egy másikat mellé, amit csak gyakorlásból kifúj. Ebből látja, hogy milyen messzire megy el, mennyi időre elég anyag van benne. Esetleg beleszagol, hogy érezze a hatóereje egy részét, vagy lefújatja vele magát valakivel. A térítő-szórófejes (FOG) típusú spraykkel pedig csak azt kell megtanulni, hogy a támadó feje felé fújjunk vele. A kés ellenben egy sokkal bonyolultabb, HATÉKONYAN nehezen használható fegyver. Nem véletlenül létezik olyan harcművészet sem, hogy késharc. Azt nem 5 perc megtanulni hatékonyan.

"Rutinos bűnöző igenis meg tudja szokni a hatását és egy idő után immunis lesz rá."

Ezt magyarázd már el, mert ez tűnik az egyik legfontosabb érvednek, mégis semmilyen alapját, se elejét, se végét nem látom ennek az állításnak. Mégis hogy szokná meg? A bűnöző képző akadémián minden nap lefújják őket lefekvés előtt gázsprayjel, hogy szokják a hatását. Miért általános az, hogy minden bűnözőt fújtak már le gázsprayjel, vagy hogy gyakran fújják le őket gázsprayjel? Miből gondolod hogy megszokják? Erről hol lehet olvasni, infót találni egyáltalán?

Ráadásul különböző hatóanyagú gázspray-k vannak. Van olyan ami önvédelemre borzasztó szar (CN; ammónia tartalmúak), van olyan ami so-so (CS) és vannak nagyon hatékonyak (CR; paprika). De ha előbb lefújnak egy jóval és fél órára megvakulok, aztán lefújnak egy szarral és semmi bajom nem lesz szinte, akkor nem mondom azt, hogy kifejlesztettem az immunitást a gázspray ellen.

13:

Olvasd el például a kérdést, amiben írogatunk. Itt sem volt a támadónál semmilyen fegyver, egyszerűen csak egy perverz állat volt, aki a fizikai fölényét bármikor kihasználhatta volna, ha nem egy egész osztály, hanem mondjuk csak 1-2 lány utazik a vonaton.

Ráadásul mitől lenne egyszerűbb elővenni egy kést szerinted, mint egy gázsprayt, minden esetben? Mindkettőért be kell nyúlni a zsebbe és elővenni. A késnél, ha nem fix pengés, még ki is kell nyitni. Plusz nem is párbajozni hívtalak, hanem hogy teszteld le egy hatékony típusú gázspray hatását. A valóságban sem az a legelterjedtebb, hogy beállnak egymással szembe a támadó és a megtámadott és ki veszi elő gyorsabban a gázsprayt vs. kést.

Te sem úgy nyitnál egy késes támadó ellen a saját késeddel, hogy "Várj, veszem elő a késem.". Hanem valószínűleg együttműködést színlelnél és úgy csinálnál, mintha a pénztárcádat, mobilodat vennéd elő. A támadó addig nem tudja, hogy mit veszel elő, amíg meg nem látja a kezedben. Onnantól pedig 1-2 másodpercen belül simán lehet fújni, vagy a te esetedben szúrni, ütni.

Ráadásul a gázspray (vagy a te esetedben a kés) sem csodafegyver, gondolom ezt belátod. Helyén kell kezelni és ismerni a korlátait. Vannak helyzetek, amikor nem fog segíteni. De mégis, kisebb eséllyel válik áldozattá az, akinél van valamilyen önvédelmi eszköz, mint az, akinél nincsen. Mert akinél van, az legalább dönthet úgy, hogy használja vagy nem használja, de akinél nincs, az nem dönthet.

2014. máj. 28. 19:54
 15/18 anonim ***** válasza:
9%
Ba lfaszokkal nem vitatkozok pont
2014. máj. 28. 20:18
 16/18 anonim ***** válasza:
91%
Az érvrendszereink, vitatechnikáink közötti különbségből minden későbbi olvasó leszűrheti a tanulságot.
2014. máj. 28. 20:42
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
Hogy szarjon a véleményedre. A Kaliberben minden ökörséget összehordanak, aminek semmi köze egy gyakorlati esethez, csak ezeknek a szutykoknak a reklámja...
2014. máj. 28. 21:06
 18/18 anonim ***** válasza:

A gyakorlati eset az lenne, ha vennél egy jó gázsprayt és arcon fújatnád vele magad egy haveroddal 1-1,5 méterről, kipróbálva hogy tényleg szutyok-e. Azt nem értem, aki nem hisz benne, az miért nem elég bátor soha, hogy kipróbálja. Ez nem olyan, mint egy pisztoly, amitől meghalnál. (Pont azért -is- jó Magyarországon önvédelemre.)

-A gázspray rossz. Semmit nem ér. A világon minden bűnöző immúnis rá. Csak feldühíti a támadót.

-Jó, akkor teszteljük. Fújasd szembe magad egy flakon paprika gázsprayjel 1-1,5 méterről.

-Ööö, inkább nem. De a gázspray rossz továbbra is.

A Kaliberben 10 év alatt talán 2-3 gázsprayjel foglalkozó cikk volt. Késes meg például minden számban szokott lenni. A hirdetésekben is inkább kések, pisztolyok, puskák szoktak lenni.

Csak reagálj az érvekre, amiket a 14-esben felhoztam. Válaszoltam mindenre korrektül, amiket felvetettél.

Én is hordok magamnál kést. De nem önvédelemre (azt csak akkor, ha minden más fegyverem kifogyott és az életem múlik rajta), hanem például napközben kaját vágni, kötelet, drótot vágni, csomagot bontani, stb. Elképesztően hasznos, ha van az embernél egy kés mindig. Csak nem önvédelemre.

2014. máj. 28. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!