Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért köti ki társkeresőn egy férfi, hogy a leendő párja szerető családból származzon? Nem túlzott elvárás ez egy kicsit?
Bárki is tehet arról, hogy milyen családból származik? Hogy a szülei szerették-e, egymást is szerették-e, vagy elváltak, vagy netán meghaltak mindketten, vagy nem a szülei nevelték, esetleg kirakták csecsemőkorában és állami gondozott lett, vagy éppen mázlista volt és szuper boldog családban nőtt fel?
Senki nem tehet erről, senkinek nem érdeme vagy szégyene a családja...
Hogy lehet ilyen dolog alapján szelektálni?
És amit leginkább nem értek, hogy miért teszi ezt valaki?
(Egy online társkeresőn olvastam ezt nemrég egy felnőtt férfi oldalán, azóta többször eszembe jut a téma.)
Örülök,ha valaki egyet ért velem, viszont azok válasza érdekelne leginkább, akik maguk is elvárják, hogy a párjuk szerető családból származzon! Szeretném, ha leírnátok, hogy MIÉRT? Szeretném megérteni az elvárásotok lényegét, okát!!!
1. vagyok:
Mert fontos, hogy olyan családból jön-e, ahol pl a szülők hívei a házasságnak egyrészt.Én nem csípem, amikor valakinek a szülei csak elvannak és mondjuk csupán élettársak.Hiába csak egy papír.Ja és a legtöbb elvált szülő gyerekének nem jut eszébe házasodni!De ezt csak a rokoni és ismerettségi körömben tapasztalom-nem akarok általánosítani.
Egyik volt páromnál kijött az apamodell hiánya úgy, hogy nem tudott férfiként dönteni fontos dolgokban. Kicsit anyámasszony katonája volt.Ha valamin kibukott, akkor elkezdte mondogatni, hogy ő zabigyerek stb és totál gáz volt...
Egy másik exem gyűlöli az apját,nem tartják a kapcsolatot,mert elhagyta az apja. Az összes nője kihasználta, eluralkodott felette.Ő sem volt egy alfahím fontos döntéseknél!
Szerintem a szülő hiánya előbb-utóbb megmutatkozik.
Ja és 10-es is jókat írt! A túl egyszerű emberekkel sem lehet szerintem közös nevezőre jutni hosszútávon.Kellenek a közös pontok egy párkapcsolatban, közös értékrend,érdeklődés,neveltetés valamilyen szinten...
Én úgy gondolom, hogy aki teljes, szerető családban nőtt fel, az CSAK ÚGY tudja elképzelni a sajátját is, aki meg csonka család, elvált szülök gyereke, az el tudja azt is képzelni másként is, - mert hát látta.
Van ebben ráció, ha tőlem idegen is.
Szóval nem a leendő partner "hibáztatása" bármiért is, - csak egy gondolkodási, ha úgy tetszik "beszűkültség" elvárása.
"Egyszóval számomra az a fontos, hogy művelt, tanult, értelmes, szerető családban nőljön fel a kiszemelt, mint én is, mert akkor nagy a valószínűséggel hozzám hasonló gondolkodásmóddal és erkölcsi értékrenddel fog rendelkezni, ami nagyban megkönnyíti a dolgokat. Hasonló a hasonlóval illik össze a legjobban."
Az, hogy valaki nem boldog szerető családban nőtt fel, nem egyenlő azzal, hogy buta, műveletlen tanulatlan, stb.
Pl. amikor egy gazdag, szigorú, mosolyogni nem tudó ügyvédasszony neveli egyedül a gyerekét... Nem alkoholista és kulturálatlan nő, nem tanítja rosszra a gyereket, sőt sok pénzt költ a taníttatására. Viszont nem ért a gyerekneveléshez, és még azon rágódik, hogy elvált a gyereke apjától... A gyerek meg szenved tőle. Ez egyszerűen nem család, főleg nem szerető család. De attól még a gyereknek van esze és tanult. (Sőt látta a negatív példát gyerekként, és tudja, hogy mit kell elkerülnie a saját életében...)
#14-es: ne bánkódj ezen, aki centire, kilóra méri a kapcsolatot....
felejtős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!