Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok, miért van az, hogy sokszor a beteljesületlen szerelem tovább tart, mint a beteljesült?
Számtalan helyen olvastam, hogy volt olyan, aki több éven keresztül volt szerelmes valakibe, de viszonzatlanul és még csak lépni sem mert, de az érzései mégsem múltak el.
Ellenben igaz, hogy a beteljesült szerelem sokkal jobb és sokkal boldogabbá teszi az embert, de mindig azt mondják, hogy egy idő után elmúlik, és a kezdeti lángoló szerelem max 2-3 évig tart. Viszont sokszor a beteljesületlen szerelem van, hogy ennél jóval tovább tart. Vajon miért van ez?
Én arra gondoltam talán azért, mert a beteljesületlenről csak álmodozni tudunk, és elképzeljük milyen lenne (lehet sokkal jobbnak képzeljük, mint amilyen valójában lenne) de mivel az embernek mindig az kell, amit nem kaphat meg ezért a vágyakozás élteti tovább a beteljesületlen szerelmet.
Viszont egy kapcsolatban elég hamar beállhat a "megszokás" érzése, amikor már nincs kihívás mert mindkét fél tudja, hogy ott van neki a másik, ezért nincs miért küzdeni.
Ti hogy vélekedtek erről?
(Megjegyezném: tisztában vagyok vele, hogy vannak kivételes esetek, szóval légyszi olyan kommenteket ne írjatok, hogy "ez nem igaz, mert én még x év után is ugyanúgy imádom a párom és mindig is imádni fogom" stb.)
Mert beteljesületlen szerelemnél csak a jót látod, egyszerűen tökéletesnek hiszed a másikat és semmilyen módon nem tudod megcáfolni hiszen nem vagy vele, hogy lásd a hibáit.
Ezért tart tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!