Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem írt vissza? Lehet,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem írt vissza? Lehet, hogy kudarcot vallottam?

Figyelt kérdés

A minap írtam ki ezt a kérdést:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__ismerkedes__532..

A lényeg annyi volt, hogy hétfőn vizsgán voltam felügyelni, és megtetszett egy lány, akinek lelestem a nevét a dolgozatáról, utána váltottunk pár szót, mosolygott, nevetett, engem is kérdezgetett stb., és úgy éreztem, hogy szimpatikus vagyok a számára. Tegnap este írtam neki, és megjelöltem ismerősnek. Visszaigazolt, és láttam, hogy reggel elolvasta a levelemet, de nem írt vissza semmit. Lehet, hogy dolga volt, nem tudom, de őszintén szólva kicsit tartok attól, hogy beégtem, vagy nem jövök be neki, vagy ilyesmi. Nem akarok megint ráírni, hogy ne legyek túl nyomulós, meg ha azért nem írt vissza, mert lejárattam magam, akkor csak még nagyobb hülyének nézne. Mennyi időt érdemes várni az esetleges válaszra? Nem tudom, mitévő legyek, és nem szeretnék ciki helyzetet, és fogalmam sincs, hogyan tudnám kideríteni, hogy esetleg bejövök-e neki. Tudom, hogy hajlamos vagyok túl sötéten látni a dolgokat, de gyakorlatilag csak kudarcaim voltak, és általában az ilyen gondolatok jönnek elsőként felszínre.

2014. jan. 31. 21:35
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:

Túlagyalod.

Az a baj, hogy ha random csajokat szólítasz meg, mindig benne van a pakliban az elutasítás lehetősége. Inkább próbálj meg valami közös társaságban, baráti körben ismerkedni, ahol eleve megismered az illető körülményeit, illetve a közös tevékenység során kiderül, mennyire vagytok egymásnak szimpatikusak.

Ellenkező esetben leszólíthatsz akárhány csajt, több mint a fele tutira vissza fog utasítani...

2014. febr. 4. 23:59
 32/39 A kérdező kommentje:
Próbálkoztam már sokfelé, sokféleképpen, de semmi eredmény. Igazából nem is nagyon értem, hogy mi a baj velem, nem tudom, min változtassak, hogy "jobb" legyek, egyszerűen csak azt tapasztalom, hogy bármit és bárhogyan teszek, semmi nem jó, és én se vagyok elég jó. Próbáltam netes fórumokon dumálgatni, kollegiális társaságban (igaz, vele viszonylag kevesebbet beszéltünk), évfolyamtársnővel stb., mégis mindig ugyanoda lyukadok ki, és nem értem, miért nincs szerencsém. Így is nem egy olyan eset volt, amikor azt éreztem, hogy igen, kölcsönös a szimpátia, szóval úgy gondoltam, ha az utamba jött ez a lány is, akkor adhatok egy esélyt a dolognak, hiszen így is, úgy is ugyanaz a vége, akár "ismerőssel", akár "ismeretlennel" próbálom meg.
2014. febr. 5. 13:54
 33/39 anonim ***** válasza:

Szerintem az a gond, hogy minden ismerkedésbe beleéled magad. Az ismerkedés még nem garantálja, hogy össze kellene jönnötök, csak egy lehetőség, hogy megismerj valakit, és kiderüljön, hogy akartok-e egymástól valamit. Nem több, nem kevesebb. De ha azt érzik rajtad, hogy görcsösen akarsz kapcsolatot, akkor az riasztó! És a nők ezt megérzik!

Nekem most udvarol egy pasi... szimpatikus, meg minden, alapvetően bármi lehetne belőle... de nem lesz. 2 nap után leírtam, mert érzem rajta ezt a görcsös kapaszkodást. Ijesztő számomra, hogy nem is ismer, de már ragaszkodik... nincsenek drasztikus jelei, apró elszólások, félmondatok, de sajnos nekem ez bőven elég ahhoz, hogy begörcsöljek és leírjam. Máris barátzónában van, mert úgy érzem, hogy a rajongása nem NEKEM szól, hanem annak, hogy akar valakit, bárkit... én kértem, hogy ismerkedjünk, barátkozzunk csak, aztán majd meglátjuk, de az apró megnyilvánulásaiból úgy érzem, ő már beleélte magát, hogy lesz valami köztünk. És ez ijesztő!!! Vonzani próbál, de taszít vele. Bármilyen szimpatikus, kedves, normális, mégis görcsöket vált ki belőlem!

2014. febr. 5. 14:49
 34/39 A kérdező kommentje:

Az a helyzet, hogy lassan 30 leszek, gyakorlatilag nulla tapasztalattal (jobban mondva sok keserűséggel, visszautasítással, kudarccal) és nulla darab párkapcsolattal a hátam mögött, szóval úgy érzem, lassan nekem is ideje lenne már szerencsével járnom. (Viszont vannak félelmeim, pl. hogy a múltamat hogyan fogják fogadni stb.) Általában inkább csendesebb vagyok, inkább "megközelíthetetlennek" tűnök, és nem szoktam kimutatni, ha görcsölök is, meg azért igyekeztem változtatni az elmúlt években azon, amin lehet. Elismerem, hogy néha túl hamar jönnek a vágyak, az érzelmek, de nekem is hiányzik mindez. Próbálom mindenkiben meglátni a jót, esélyt adni mindenkinek legalább a kommunikációra. Amúgy most pl. nem görcsöltem rá erre a dologra, csak megint azt éreztem, hogy talán bejövök neki, meg hogy hátha nincs barátja, és ismerkedhetünk.

A te esetedben is az lehet a gond, hogy a srác vágyik az elfogadásra, a szeretetre, csak éppen mivel mindenki elutasítja, belekerült egy ördögi körbe. Gyakorlatilag senki nem fogadja el őt (valószínűleg), senki még csak meg se próbálja visszavezetni a "helyes" útra, mert senki sem akarja vállalni a macerás feladatot. Egy szempontból érthető a nők félelme, ugyanakkor meg azt gyaníthatóan nem beszélik meg vele, hogy miért ilyen, nem végeznek "terápiás munkát", pedig talán az kellene. Így aztán marad az, hogy átél majd végtelen számú kudarcot, amitől még görcsösebb és elkeseredettebb lesz. Legalább annyit beszélj meg vele, hogy mi a hibás dolog nála, mit tud tenni ennek elkerülésére, hátha ebből tud tanulni. Én azt tapasztaltam, hogy a lányok többsége csak annyit közöl, hogy "bocs, de nem jössz be" (vagy még ennyit sem), szerencsétlen srác meg törheti a fejét, mert semmi konkrétumot nem kapott, így még változtatni se tud.

Az én ügyemhez még annyit, hogy talán valóban túlagyalom az egészet, de akkor se értem, hogy miért akarna egy kapcsolatban lévő lány (elvileg) beszélgetni egy olyan sráccal, aki kinyilvánította a vonzalmát. Ha kapcsolatban lennék, engem zavarna a tudat, hogy olyan valakivel beszélek, aki vonzódik hozzám, és ezt ki is mondta. De lehet, hogy ez csak udvarias lerázás, vagy csak számomra furcsa ez az egész.

2014. febr. 5. 20:11
 35/39 anonim ***** válasza:
# 34: Azért nincs igazad, mert volt már sok kudarccal rendelkező illető az életemben, akinél nem éreztem ezt a rajongást, és vele lényegesen türelmesebb is voltam. Ő pl. megkapta az elfogadást és a türelmet, az átlagnál jóval többet, mert rajta nem éreztem, hogy mindenáron akar valakit, hanem azt éreztem, hogy engem akar megismerni, arra kíváncsi, hogy milyen is vagyok, és kötődés csak akkor alakult ki, amikor már jól ismertük egymást!
2014. febr. 5. 20:17
 36/39 A kérdező kommentje:
Arról senki nem tehet, hogy nála esetleg hamarabb alakul ki a kötődés. Plusz nem mindenki egyforma, ez az utolsó srác talán "lelkizősebb", vagy ki tudja. Egyébként meg - és ne haragudj meg - számomra kicsit "feltételes" "szeretetnek" és elfogadásnak tűnik az, hogy csak akkor kap több törődést és türelmet, ha "visszafogottabb". Ez kicsit olyan, mint ha azt mondanánk, hogy ha csak kicsit rossz a gyerek, akkor oké, ha rosszabb, akkor meg büntetésből bezárjuk rá az ajtót. Pedig a problémásabb gyereknek több odafigyelésre és türelemre lenne szüksége ahhoz, hogy ő is kevésbé rossz legyen. Nem a srác mellett akarok szónokolni, de talán ő is pont ez a "problémásabb gyerek" kategória. Talán sorozatosan elutasítja mindenki, miközben elvárják, hogy úgy viselkedjen, mint a "nagyok", holott talán esélye sincs azt a viselkedésmintát elsajátítani, pláne ha senki sem "világosítja fel". Gondolom, tapasztalatlan, de akkor meg hiába vártok tőle tapasztaltságot, mert mondjuk azt se tudja, mikor csinál jót vagy rosszat. A gond ott kezdődik, hogy valószínűleg senki se ad neki konkrét útmutatást vagy segítséget (és nem azt értem ez alatt, hogy össze kell vele jönni), de elvárják tőle ugyanazt a tudást, mint a tapasztaltabbaktól.
2014. febr. 5. 20:57
 37/39 anonim ***** válasza:
Nem, nem tapasztalatlan. Viszont szerintem az hibás hozzáállás, hogy azt várod, hogy adjanak esélyt neked... persze, van, aki ilyen, van, aki olyan, de hidd el, akinek már van párkapcsolati tapasztalata, az már bizonyos szempontok alapján "válogat". Én pl. tudom magamról (önismeret), hogy nagyon rosszul viselem a túlzottan rajongó embereket egy kapcsolatban, éppen ezért ha adnék is esélyt, rossz vége lenne hosszú távon. Ismerem magam annyira, hogy tudjam, mi jön be és mi nem, és engem az ilyen viselkedéssel a világból ki lehet kergetni. Ne hidd, hogy csak párkapcsolatot teremteni nehéz! Működtetni ezerszer nehezebb!
2014. febr. 6. 00:24
 38/39 A kérdező kommentje:
Amint azt írtam a vége felé is, nem össze kellene jönnöd vele (meg azoknak sem, akik elutasították/elutasítják), hanem utat mutatni neki, tanítani őt. Elmagyarázni neki azt, hogy miért nem jó, amit csinál, mit csinálhatna jobban stb. Az a baj, hogy egy szimpla elutasításból nem lehet tanulni. Az oké, hogy neked meg még sok más embernek nem jön be ez a viselkedés, de ha senki nem magyarázza el neki, hogy ez miért lehet rossz, akkor miért várjátok el, hogy tudja, mi a "helyes" viselkedés? Számára talán nem magától értetődő ez, de ha SENKI nem mondja el neki világosan, akkor nem is lesz az. Nem ismerem se az ő múltját, se a tiédet, de az az érzésem, hogy ő hiába nem tapasztalatlan, valószínűleg senki se világosította fel ezekről a dolgokról. Egyrészt senki nem vállalja, hogy "tanítsa" őt, másrészt viszont (majdnem) mindenki elhajtja őt, és széttárja a karját, hogy hát nem tehet mást. Ez viszont így csak tüneti kezelés.
2014. febr. 6. 19:27
 39/39 anonim ***** válasza:
Én kezdetektől fogva mondom neki, hogy NEKEM ez a fajta rajongás nem jön be, és ha ismerkedni akar velem, akkor tartson három lépés távolságot. De attól még elültette a fejemben a kisördögöt, tehát én már leírtam, max. barátkozás lehet a vége...
2014. febr. 6. 21:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!