Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy valamit nem értek. Egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy valamit nem értek. Egy normális romával mi a baj?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy ki fogtok cikizni ezért, de vállalom: 14 éves lány vagyok. Aki ezen akad fenn, az kérem ne válaszoljon!

Nem igazán értem, miért van ez a rasszizmus. Úgy értem, ugyanaz a faj, meg minden. Ezt hallottam érvként: hogy más faj. Pedig nem az, csak alfaji különbözőségek vannak. Ez olyan, mintha kijelenteném, hogy én csak a zöld szemesostorost szeretem, a galléros ostorost nem. Ugyanolyanok, nem? Nem értem, hogy miért kell valakit elítélni a származása miatt. Tehet ő róla, hogy románka vagy négernek vagy magyarnak születik? Nem emlékszem, hogy megkérdezték ezt tőlem... És ha normális, tanult emberről van szó, miért bántják őket? "...és ráadásul cigány." ezt olvastam valahol. Számít az? Nyilván most, ahol az a szó, hogy 'cigány', az durvább mintha azt mondanád 'gyilkos', számít. A magyarok is tehetnek arról, hogy ez van! Ne mondjuk már azt, hogy szentek vagyunk!

Mielőtt valaki azt mondaná, hogy fehérgyűlölő vagyok, nem vagyok az.

2013. dec. 18. 21:03
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:

Amúgy meg miért is vagyunk rasszisták?Nem az egész cigányságot utáljuk hanem a 98%-t akik nem dolgoznak,a mi adónkból élnek rabolnak,lopnak,vernek és gyilkolnak.

Ez nem jogosít fel arra,hogy utáljam őket?

Kislány vagy még.Majd amikor kötekednek,fogdosnak vagy megpróbálnak megerőszakolni az általad védett mocskok.Na majd akkor megváltozik a véleményed!

2013. dec. 19. 11:47
 42/61 A kérdező kommentje:
A fogdosásról csak annyit, hogy volt már benne részem. Láss csodát, nem roma volt. http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__50202..
2013. dec. 19. 17:20
 43/61 A kérdező kommentje:
Még valami: a világ nem fekete és fehér. Úgy állítjátok be a romákat, mintha ők lennének a legsötétebbek (tisztelet a kivételnek), a magyarok meg a legvilágosabbnak (tisztelet a kivételnek). Pedig ez nagyon nincs így. Mindenki szürke, és a legtöbb embernek a saját döntése, hogy az árnyalat a feketéhez vagy a fehérhez húzódik-e inkább. Mindenkiben van fekete is, meg fehér is. Itt a legtöbb ember úgy állította be a romákat (a 99%-át a romáknak), hogy azok ébenfeketék. Pedig teljesen biztos vagyok benne, hogy nem azok. Van valami jó oldaluk is, amit a túloldal szemlélője nem lát. Vegyük a kultúrát: valaha a zeneművészetük kincs volt, a cigányzene komoly dolog volt. De most már vannak a zenék, a cigányzene pedig eltűnt. A roma nép eleve nomád nép volt, sokkal tovább, mint a többi nép. Ehhez is fogható az, hogy a romáknak rossz hírük lett. Az ember köztudottan elítéli a különbözőséget, azt, hogy ez a nép másmilyen volt, mint a többi. Ez vezetett a társadalomban való lesüllyedéshez, amit a mostani állapot követett. Ha belegondolunk: ők egy más nép, az ő világuk nem a mi világunk. Ez részben megmagyarázza a viselkedésüket.
2013. dec. 19. 22:29
 44/61 anonim ***** válasza:
haaat nem veszitek a lapot, hogy a majdnem 13 eves leanyzo SZOPAT bennetek?
2013. dec. 19. 22:32
 45/61 anonim ***** válasza:
64%

1. Az a zene, amit majdnem mindenki cigányzenének gondol, tulajdonképpen magyar zene, csak a 18. században, amikor megpróbálták letelepíteni a cigányokat, persze azok kerestek valami munkalehetőséget és a szórakoztatóiparban per pillanat üresedés volt (török kiűzése utáni állapotok, betelepítések stb. - a normál életmódot folytató embereknek jobban megérte földet művelni, mint zenélni), tehát sok cigány lett zenész. Az IGAZI CIGÁNYZENE kb. az óbégatással egyenlő és kibírhatatlan. Tudom, mert volt hozzá "szerencsém" (ilyen se legyen többet). Ha nem hiszel nekem, hallgass bele más országokban élő cigányok zenéjébe és meglátod, hogy ezen az óbégatáson kívül nincs közös pont, ugyanis szinte mindenhol felvették a helyi népek zenei kultúráját (a helyi kultúra másolása egyébként majdnem minden helyzetben megfigyelhető). Tehát amit ma cigányzenének titulálnak gyakorlatilag magyar zene, amit cigány zenészek játszanak.

2. Nomád nép voltak, ahogy például a magyar is, méghozzá nem kevés ideig. Viszont megtelepedtünk és leszoktunk a nomadizmusról (persze ehhez olyan erős vezető kellett, aki a folyamatot kemény kézzel levezényelte), ők viszont egyáltalán nem akarnak leszokni róla még úgy sem, hogy a leszokáshoz és a változáshoz minden segítséget megkapnak és megkaptak. Ezért írtam, hogy nem azokkal van a gond, akiknek tele van a tökük, hanem a cigányokkal, akik nem akarnak változni.

Kellene egy olyan réteg, amelyik levezényli ezt a változást, egy cigány elit, ha úgy tetszik, akire hallgatnának. Vannak is olyan cigányok, akik kitörtek a mocsokból, de belőlük mi lett? A politikai elit ugyanúgy csal és magának kaparja a gesztenyét, míg a alsóbb cigányságra messziről tesznek. A saját fajtájukról van szó! A feketék érdekes módon fel tudtak nőni a feladathoz, a cigányság nem, pedig a feketék sokkal rosszabb helyzetben voltak.

3. "ők egy más nép" - és én alkalmazkodjak hozzájuk? Apa keresi a kenyeret a családnak, de ő alkalmazkodjon a pofátlan és elkényeztetett gyerekhez?

4. Ha ennyire kedveled őket, miért nem költözöl melléjük? Csak azért, hogy tényleg megismerd őket! Ne egy napra, hanem legalább egy évre! Minden ilyen jogvédőnek (persze átlagemberként) oda kellene költöznie melléjük, egy iskolába íratni a gyerekeit a cigány gyerekekkel és kiderülne, hogy kiket védtek és miért. De erre mintha még nem lett volna példa.

Mint mondtam lenne megoldás, de ahhoz kemény kéz kell (és nem népirtásról vagy ivartalanításról van szó), ezt pedig senki sem vállalja fel.

2013. dec. 19. 23:13
 46/61 anonim ***** válasza:
#49 te egy bibas rásszista vágy..
2013. dec. 19. 23:24
 47/61 A kérdező kommentje:
#48 nem szopatlak benneteket, szerintem értelmesen kérdeztem, semmi szopatási céllal, csak kíváncsi voltam, hogy a normális romákkal mi a baj. Egyébként inkább majdnem 14, ha belegondolsz, hogy 20 napon belül annyi leszek.
2013. dec. 20. 06:34
 48/61 A kérdező kommentje:

#49 tévedsz a cigányzenével kapcsoolatban. Az anyám zeneiskolában hangszerkészítő, ezért elég sok roma ismerőse volt(/van).(Megj.: teljesen normális, dolgozó emberek, nem politikjsok). Hallottam már a zenéjüket, ahogy a magyart is, ráadásul 8 éve tanulok zenetörténetet. Gyakran összekeverik a kettőt, de a cigányzene jóval ritmusosabb.

Ami pedig a letelepedést illeti, nem akartak letelepedni, mert nekik jó volt így. Meg az emberi természet lusta (én is az vagyok: itt ülök és osztom nektek az igét ahelyett, hogy csinálnám az ajándékokat), ne tagadjuk, ők is azok. Igazad van, kellett volna eg vezető

2013. dec. 20. 06:42
 49/61 A kérdező kommentje:

Aki kizökkenti őket, de ők ezt nem akarták. Nekik akkor jobb volt az életük, a letelepedés szerintem a röghözkötöttséget szimbolizálta, ők büszkék voltak arra, hogy szabadok. Te nem lennél az?

Nem fogok hozzájuk költözni, de nem azért, mert undorodnék tőlük. Nekem másmilyen múltam, jelenem, jövőm van mint nekik, akkor minek zavarjuk egymást?

2013. dec. 20. 06:48
 50/61 anonim ***** válasza:
64%

"Nem akartak letelepedni" - tehát megint ott tartunk, hogy a többség, a befogadó közeg a hibás, amiért nem tudja tolerálni, hogy ezek az emberek képtelenek normális, letelepedett életet folytatni, nincs állandó munkájuk és ezért ha kell, erőszakkal veszik el a másét. Te felfogod, hogy mi beszélsz? Miért kell valami romantikus köntösbe takarni a cigányságot? Büszkék voltak, mi? Esetleg sehol nem tűrték meg őket, mert képtelenek voltak (és nem is akartak!) beilleszkedni?

"Nem fogok hozzájuk költözni, de nem azért, mert undorodnék tőlük. Nekem másmilyen múltam, jelenem, jövőm van mint nekik, akkor minek zavarjuk egymást?" - álszent vagy.

2013. dec. 20. 11:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!