Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valószínűleg soha sem lesz diplomám, és jogosítványom a súlyos lelki/idegi betegsége (i) m miatt. Kíváncsi lennék, hogy ez mennyire hátráltatja a "barátnőszerzést"?
Gyakran gondolkodom úgy is, hogy "örülök, hogy élek, nemhogy még barátnőm legyen".
20 és fél éves vagyok.
De te meg mi a tököm ez,, nincs papirod, 1-2 rokonom doktor, pszichiátrián, drogosokkal, gyógyszerfüggők stb..
EGY szót mondasz rögtön lejegyzetelik azt ott lesz a papirodon, önmagad pedig nem ér diagnosztizálni
na mind1, ez van.
hogy válaszoljak is a kérdésedre annyit tudok mondani, hogy igen, hátráltatja, ha sikerül is egy balekot szerezned, előbb utóbb kiderül a betegséged, és az első dolga lesz ha van egy kis esze, hogy összepakol és elhúz olyan messzire, amennyire csak tud.
örülj annak, hogy nem a diliházból írsz.
11
nyugi, doktor vagyok, csak nincs orvosi diplomám.
"Asperger-szindróma-autizmus, paranoia, kényszerbetegség, skizofrénia,... és még egy-kettő betegség."
Egy vacak pszichológia szakos hallgatóként azt tudom neked mondani, hogy egyenesen valószínűtlen, hogy ennyi betegséged legyen egyszerre, ráadásul ezek. Foglalkoztak veled egyáltalán normális, körültekintő szakemberek, vagy csak szokásos módon dobálták a bélyegeket ("diagnózisokat"), és tömtek bogyókkal?
*Acid Rain*
Több hónapnyi időszakot töltöttem összesen pszichiátrián. Ez idő alatt állítólag megfigyeltek a szakemberek, közben gyógyszereztek, vérvételekkel figyelték a gyógyszerszintemet, és természetesen, a szüleimmel együtt elmondtam az otthoni dolgokat is, plusz néha velem is beszélgettek külön. Rengeteg ambuláns lap/zárójelentés készült. Tény, hogy nem lettem jobban, sőt, a gyógyszerek csak még inkább tönkretettek, eltompítottak, és hormonzavart is okoztak. Néhány gyógyszer, melyet szedtem: Rivotril, Risperdal, Convulex, Leponex, Stimuloton... a felsoroltakon kívül másokat is szedtem, csak nem ugrik be, hogy milyeneket...
Születésemtől kezdve vannak komoly gondjaim, melyek egyre sokasodtak, ahogy nőttem. Olyan 18-19 éves koromtól kezdve pedig hirtelen a többszörösére erősödtek.
Most nyáron voltam egy nagyon jó szakembernél, és kiderült, hogy nagy valószínűséggel Asperger-szindrómás vagyok, de mintha lennének más tüneteim is.
Figyelj, ha tényleg Aspergerre gyanakodnak veled kapcsolatban, akkor annyit tehetsz, hogy elmész az autizmus alapítványhoz ( [link] és ott diagnosztizáltatod magad, így biztosan fogod tudni, miujság. A csajozásban pedig nem a diploma vagy a jogsi hiánya akadályoz, hanem a "furcsaságaid". Tudom, ezt nehezebb elfogadni nyilván, mert változtatni ezeken milliószor nehezebb, mint pl. azon, hogy van-e egy bizonyos papírod vagy nem. Próbáld meg kívülről szemlélni magad, vagy kérd meg egy barátodat, hogy mondja el, milyen általános benyomást gyakorolsz az emberekre. Ha pedig tényleg kiderül, hogy auti vagy, akkor egy pszichológus segíthet abban, hogy kialakuljanak a szociális készségeid, és akkor könnyebb is lesz csajozni. Fel a fejjel!
Remélem, hasznos volt a válaszom.
Intuitívcica
Köszönöm a hasznos válaszod.
Már egy ideje olyan helyre járok, ahol konkrétan aspergeresekkel, és autistákkal foglalkoznak. A szakember szerint valószínű, hogy asperegres, vagy autista vagyok, de vannak más jellegű tüneteim is. Próbálom kívülről szemlélni magam, de úgy sem lesz jobb semmi sem. Barátom nincs, akivel gyakran találkoznék, depressziós is vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!