Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, tetszik, ha valaki kreatív munkát végez?
Például: webdizájner.
Vagy pl. érdeklődik az irodalom, matematika iránt. Bejönnek ezek a dolgok?
Vagy inkább a kétkezi, "férfias" munkát végző férfiak szimpatikusabbak?
Számít ez egyáltalán?
20/F
Hát nekem jobban tetszik aki kőműves, mert nyáron a melegben nagyon izgató tud lenni :$
De a pilótákat is imádom, meg minden olyan foglalkozást, ahol elegánsan vannak felöltözve.
Miért ne legyen matematikus? :D
"legyen értékteremtő. Tehát ne bróker, bankár"
Ezzel vitatkoznék. A bróker, bankár általában alkalmazott. Alapvetően ez a foglalkozás nem jelenti azt, hogy ne lenne értékteremtő az illető. Rengeteg ember van a tőkeáramlást felügyelők közül, akik nélkül a világ nem rendelkezne sok-sok dologgal, amely szebbé teszi azt. Tehát, közvetve nagyon is értékteremtők. Az más kérdés, hogy nyilván egy tekintélyelvű, feudalista, államkapitalista, más szóval neokonzervatív társadalomban, ahol az állam különleges jogokkal, privilégiumokkal biztosítja az egyébként kisebb jelentőségű vállalatok, bankok monopóliumát, ott megkérdőjelezhető a bankok értékteremtő volta, hiszen ez gyakorlatilag maga a korrupció. (Szerintem minden rendszer korrupt, ahol A és B fél közötti tranzakciót egy C fél A és B beleegyezése nélkül felügyelhet, és/vagy a tranzakció kölcsönös beleegyezés nélkül is létrejöhet.) De ebben az esetben sem feltétlenül elítélendő, ha valaki hasonló jellegű munkát végez, feltéve, hogy jóhiszemű, és személyesen az értékteremtésre törekszik. Hiszen, alkalmazottként jellemzően nem Ő a korrumpáló, hanem a tulajdonos.
"bérgyilkos, védelmi pénz szedő"
Ez nyilván a köztörvényes bűnöző kategória, nem vitatkozom :)
7: Én egy másik mélységben látom a világot, társadalomtudományi érdeklődésű vagyok és spirituális szemléletű, ha úgy tetszik, indián világképű. És addig jártam ezen témákban az egyetemeket, míg meg nem untam, hogy már újat nem mondanak. Ezután máshonnan kellett feltöltenem az agyamat... :)
Szóval az, hogy virtuális pénzzel bűvészkedünk, az nem teremt értéket. Nincs mögötte teremtés, alkotás, érték.
Alkotás, ha elkészítesz egy asztalt például vagy megrendezel egy szinpadi drámát. De alkotás az is, ha szeretet adsz, szerelmeskedel egy nővel.
1) Autószerelő vagyok, k##vára nem jön be a csajoknak... (na de amikor a lepukkant kocsijukat feltámasztom az út szélén.. az igen)
2) a magyarázkodás nagyon nem férfias. fogalmazd meg a mondanivalód 2 értelmes mondatban, ne írj/mondj regényeket..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!