Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megengednétek a 17 éves lányotoknak, hogy együtt aludjon a 18 éves barátjával?
A lányomnak ez az első kapcsolata, és 2 hónapja vannak együtt. A fiú elég érett gondolkodású, jó házból való és illedelmes.
Elsősorban szülők, anyukák, de persze mások is. Mit gondoltok?
És ha nem most, akkor mennyi idő után engednétek meg nekik az együtt alvást?
Köszönöm a válaszokat
20. válaszoló vagyok:
Még valami... az együtt alvás nem csak a szexről szól, hanem egy új szintre lép a kapcsolat, sokkal bensőségesebb lesz tőle a kapcsolat. De gondolom ezt, mint szülő tudod. :)
Nem szabad ilyeneket megengedni. Bár attól is függ, eddig hogyan nevelted. Ha úgy nevelted volna, eszébe se jutna ágyba bújni vele.
Írta valaki, hogy a XXI. században élünk. És? Ha a XXII. században élnénk, akkor kútba kéne ugrani, mert mindenki azt teszi? Az idő valami isten, vagy mi? Nem az idő dönti el, hogy mi jó, mi nem jó, mi hasznos, mi nem hasznos. Talán nem az időhöz kéne mérni magunkat, nem?
Most, mert az emberek 80%-a ezt csinálja, a maradék 20-nak is azt kéne?
Micsoda felháborodást olvastam itt, hogy "csak nem akarod, hogy a házasságig várjon vele"? Ééééés? Mi van, ha vár vele a házasságig? Mi fog akkor történni? Szétdurran a feje, mert belehal a szexhiányba? Vagy mi?
Az idő az isten címszóval kéne jellemezni ezeket a válaszokat.
Nos, két hónap után, pláne 17 éves fejjel valószínű nem tudja még, hogy tényleg az igazit találta-e meg, ezt ennyi évesen nem tudhatja még, ez próba cseresznye. És miért is kéne ágyba bújnia azzal, aki nem biztos, hogy az igazi? És mi van, ha nem bújik vele ágyba? Ez semmi másról nem szól, csak hogy csináljuk mi is azt, amit az emberek 80%-a csinál, csak mert a XXI. században élünk. A modern technológia lehetővé teszi az atombombát is. Azért, mert a XXI. században élünk, már használnunk kéne atombombát ennyivel? Nem hiszem.
Igazából Te tudod, kérdező, mik a Te erkölcsi normáid, Te mit akarsz neki megengedni, mit nem. Kicsit fura, hogy itt kérdezed ezt, de miért nincs erről már határozott, kialakult képed? Leginkább a saját elveid szerint nevelted eddig is a lányodat, és ehhez logikusan kéne kapcsolódnia annak, hogy most mit engedsz meg neki. Szóval az egész eddigi neveltetésétől is függ az egész, és ha az eddigi neveltetésébe nem illik bele logikusan az, hogy most mit engedsz meg neki, mit nem, mert te se tudod, mi lenne a jó, akkor a gyerek fejében is káosz lehet. Én következetesen úgy neveltem volna, hogy 17 éves korára ez ne legyen már probléma, ne legyen kérdés. Ezért is furcsállom ezt.
Én leírtam a véleményem: 17 évesen nem valószínű, hogy megtalálta még az igazit, még nem érett annyira, még nem tudhatja, kivel akarná leélni az életét, és megbánhatja, ha megteszi. Ellenérvek az idő egyesek szerint (XXI. század), de valójában akkor se lenne semmi, ha a házastársával lenne először (persze ez lehetőleg ne 35 éves korában legyen).
Másik kérdésedre: 18 éves koráig te mondod meg neki, mit tegyen, utána elvileg ő dönt, de ehhez jobban kéne ismerni a családotokat, viszonyotokat egymáshoz.
Remélem, segítettem, és megfelelő döntést tudsz hozni.
A modern gondolkodású emberek jó kis abortuszt készítenek itt elő, figyelem! Minimális az esélye, de a legszakszerűbb védekezéssel is teherbe lehet esni. 1000-ből 1 emberrel fordul elő. Erre most mindenki azt mondja, hogy egész biztos, hogy nem erre a 17 éves lányra fog az az 1 esni. Pedig én pont itt olvastam olyat, hogy egy 17 éves lány esett teherbe, pedig nem szakadt ki a gumi, nem volt semmi gond.
Ezért is csak akkor kéne már eddig elmenni, ha komoly a kapcsolat, életre szólóan, éretten döntenek, és nem lenne gond, ha egy gyerek esetleg becsúszna.
Nem ismeritek, válaszolók, sem az anyukát, sem a lányt, sem a fiút,csupán pár sorból leszűritek, hogy ők aztán egész biztosan nagyon komolyak és csinálják csak. Azért ennyire ismeretlenül, pár soros információ alapján nem kéne jótanácsokat osztogatni, hogy csinálják csak nyugodtan!
9. voltam. Nem vagyok jogász, de az hogy "te mondod meg a gyerekednek, hogy mit ne csináljon" azért nem száz százalékosan igaz. Valójában azt csinál amit akar, bár érzelmileg zsarolhatja a szülö, az biztos jó lesz. A legtöbb nyugati orszagban, és nálunk is 14 év a vonatkozó korhatár - már a jogászok is megértették, hogy ezt nem érdemes megtiltani, szankcionálni, mert leginkább csak bajt okoz:
Nem, nem gondolom, hogy baj lenne, ha csak 30 évesen hazassagban szexelne elöször, de jó sem lenne. Hogy ettöl boldogabb lenne-e a házassága? nem tudom.
Volt egy db. igen vallásos barátom aki talán így csinálta(nem kérdeztem töle késöbb), náluk müködött. De nyilvánvalóan nem a szüleik eröltették, az nem müködött volna.
De egyszerüen az esély, hogy ezt akarja, nagyon kevés(igy ismeretlenül). Az ember nagyon erösen szociális állat: a legtöbb dologban a környezetünk legalábbis befolyásol minket, az pedig a lányodnak a mai, 21. századi fiatalság - sztem világos, mit is értettem ez alatt, hogy ettöl egyesek dührohamot kapnak, arról én nem tehetek. Nem mellesleg: tartok töle, MOn mar 30 éve sem volt túl ritka az idösebb tinik között a szex, bár ezt ti jobban tudjátok.
A védekezésröl érdemes kikérni szakember véleményét, de bizonyos statisztikákat itt is lehet olvasni:
"A kérdező kommentje:
Beszéltem ma a lányommal, biztosan nem feküdtek még le."
Ne legyél olyan biztos ebben! Anyámmal is viszonylag sokat beszéltünk a szexről, mégis úgy tudja és megvan győződve arról, hogy 18 évesen szexeltem először, pedig 15 évesen vesztettem el.. :-" Nem kell a szülők mindenről tudjanak. :)
Köszönöm a válaszokat!:)
(senki nem kérdezett téged az atombombáról!)
köszönjük h meghallgattál minket :-) és a lányod nevében, hogy érdekel annyira a "társadalmi kontextus" amiben ö él, hogy rákérdezel, és nem kizárólag a saját fejed után mész.
üdv
#9 (amugy 38,ffi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!