Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg bunkó vagyok, mert nekem fontos, hogy egy fiú okos és művelt legyen?
Egyik barátnőm szerint az vagyok, mert a napokban visszautasítottam egy fiút azért, mert négy tantárgyból is bukott... "Olyan jól nézett ki, hogy tehetted?"
:S
17L
Nem, nem nálad van a hiba, az is nagyon fontos. :) Nem akartam nyersnek tűnni, de kissé eltértünk a témától. Az alap az az, hogy valaki 4 tárgyból bukott a középiskolában. Erre azért tényleg ne mondja senki, hogy normális.
Én is ismerek 3 diplomás embert, aki veri otthon a feleségét. Nem ez a lényeg.
Annak meg külön örülök, ha Discovery Science-t nézel meg NatGeo-t. Én éppen erről beszélek. Hogy az embernek legyen tájékozottsága, és nyilvánvalóan nem korlátoz az életben, ha nem tudom mettől meddig uralkodott akárhányadik Béla, de megint csak nem erről beszéltem. Nem kell kiforgatni a szavakat.
Az érettségi meg igenis vicc.
Villamosmérnökire meg azért nem mentem, mert nem ez az irány érdekel, és ez így van rendjén. Mindenkit más izgat, én sem tudok mindenhez hozzászólni. Azt meg megcáfolom, hogy könnyű suliban tanultam, de ha még így is lenne, az egyetem egyáltalán nem könnyű.
Nem kell álszenteskedni. Mint ahogy írtam, a lényeg a kitartás és az ambíció. Nem kell itt a műbalhé.
#22: alapvetően egyetértek, szerintem egy fejlett társadalom alappillére kellene, hogy legyen a tudás.
Viszont más szempontból nézve: ha a legnagyobb deviancia az lenne, hogy pár ember nem tanul, egy sokkal jobb világot élnénk. Majd ha mindenki tisztességesen dolgozna (jó, ahhoz tisztességes munkáltatók is kellenének...), nem drogozna, nem vedelne, hazaérve nem terrorozálná a családját/feleségét/élettársát/barátnőjét, akkor azt mondom, tényleg a legnagyobb deviancia a nemtanulás lenne. De egyelőre sajnos vannak ennél nagyobb devianciák is.
Nem műbalhé, és nem is állítom azt, hogy normális, ha valaki középiskolában 4 tárgyból bukik. Csupán arra akarok rávilágítani, hogy ez még semmi konkrétumot nem mond el az illető személyiségéről.
Mellesleg én meg azt tartom álszentkedésnek, hogy a mai felsőoktatási viszonyok között arra vered a melled, hogy te bizony bukás nélkül diplomáztál. Gratulálok hozzá, csak azért nem árt lábjegyzetként odafűzni, hogy közel sem mindegy, melyik intézményben, melyik szakon, mely oktatók munkálkodása alatt történt. Ismerek közelről egyetemi oktatókat, és bizony tudom, hogy az ottani előremenetel közel sem csak ész és szorgalom függvénye. Láttam én már professzort, aki az előttem hibátlanul vizsgázó hölgyet pótvizsgára utasította, csak mert épp aznap nem aludt jól az unokája miatt. Szóval álszentség lenne azt mondani, hogy minden csak rajtad múlott.
Ettől fügetlenül való igaz, 4 bukás középiskolában tényleg súlyos problémákra utal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!