Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » 15-16 éves kamaszok miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

15-16 éves kamaszok miért veszik olyan természetes dolognak a szexet?

Figyelt kérdés

Én is 15 éves vagyok és azt veszem észre, hogy mindenki teljesen normális dolognak tartja, hogy 16 éves korára már elveszti a szüzességét. A 32 fős osztályomból már 28-an túlestek a dolgon..Én nem vagyok konzervatív vagy gyerekes, hiszen nagyon is érdekelnek a fiúk, koncertekre járok stb, de nem értem, hogy miért kell ennyire korán kezdeni ezt az egészet. Az is olyan zavaró, hogy pl. ha nem megyek minden hétvégén bulizni és nem fekszem össze mindenkivel, akkor én biztos egy otthonülő kislány vagyok. Kiskoromban mindig úgy gondoltam, hogy 16 éveseknél még elképesztő korai a szex, a 15 évesekről már nem is beszélve. Aggaszt, hogy a velem egykorúak ennyire korán kezdik a felnőttéletet és épp ezért ezt a korosztályt már nem gyerekként kezelik, hanem romlott fiatalokként. Sokkal többet várnak már el tőlünk, pl. viselkedjünk felnőttként, ha már szexelünk meg bulizunk, úgy beszélnek velünk, mintha érett huszonévesek lennénk. Pedig nem..emlékszem, mikor 10 éves voltam, a 15 éves kamaszokat még gyerekként kezelték, mert olyan életet is éltek. Most meg..olyan fura az egész. Minden olyan korán kezdődik és szinte nincs is kamaszkorunk. A kamaszkor nem abból áll, hogy égjünk ki 18 éves korunkra. Ha pl. egy 16 éves lány teherbe esik, arra biztatják, hogy szülje meg, meg már sokan össze is házasodnak ilyenkor..lassan már kezd természetes lenni. Az én szüleim abszolút nem tiltanak el a barátaimmal való találkozástól, egy kis szórakozástól, de ugyanakkor még tudják, hogy gyerek vagyok, a szex korai, meg a hajnalig tartó bulizás is. As szülők is elrontják a gyerekeiket, a társadalom azt sugallja, hogy 15-16 éves kamasz már felnőtt és a fiatalok épp ezért kezdik már ilyen korán a dolgokat. Miért van ez?

15/L

2009. okt. 23. 12:27
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
90%
Én 16 vagyok és még nem gondolom úgy, hogy el kéne kezdeni.
2009. okt. 23. 12:34
 2/45 anonim ***** válasza:
83%

Énis 16 éves lány vagyok.

A barátnőm is 16, de fiatalabb nálam 3 hónappal.

És 1 hónap után összefeküdt a pasijával, és az anyja totál természetesnek tartja, hogy a srác éjfélkor, meg hajnali 4kor megy át hozzájuk, és 7végente egymásnál alszanak.

Na számomra ez is érthetetlen, ilyen a normális szülő?

Ha én ilyet csinálnék apám kitépné a hajam, az tuti...

Idősebb vagyok a lánynál még sem értem, hogy mi ez a baromi nagy szabadosság és felelőtlenség.

És még ő néz hülyének engem azért, mert nem fekszem le a pasimmal 1,5 hónap után, és mert a szüleim normálisan nevelnek, nem pedig egy utolsó ri*ancnak...

Számomra is érthetetlenek ezek... :S

2009. okt. 23. 12:40
 3/45 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem abszolút normális ilyen korban, ha a barátjával fekszik le és nem mindekivel. De most figyelj, attól h neked nincs pasid és nem is érdekelnek, másnak attól még van és szeretheti. És mit csináljanak otthon kettesben? malmozzanak? Ha szeretik egymás mért nem lehet? Te már átestél a ló túloldalára!
2009. okt. 23. 12:44
 4/45 anonim ***** válasza:
88%
Nekem van pasim:) De majd akkor fekszem le vele, ha itt lesz az ideje. És nem pedig azért, hogy megtartsam
2009. okt. 23. 12:45
 5/45 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy érdekelnek a fiúk. Simán járhatnék a "legmenőbb" srácokkal, de megválogatom, hogy kivel állok le. Értelmezni kéne a kérdést. Mindegy, már felkészültem a lehurrogásra, a végén úgyis az lesz, hogy én vagyok a gyerekes 15 éves, aki féltékeny mindenkire a feslett életvitele miatt.
2009. okt. 23. 12:51
 6/45 anonim válasza:
79%

Szerintem a mai fiatalok nagyon korán kezdenek el mindent..nem csak a szexet! Buli, ital, cigi..és még sorolhatnám...

Ha már elmész egy disco-ba is akkor mit látsz csak fiatalokat.Mikor én jártam nagyobb többségben voltak az idősebbek.(20-tól felfelé értem)

Pár év alatt nagyon sokat változott a világ, az biztos!

Azért lehet ez..mert nagyon elterjedt az internet..és egésznap a gép előtt ülnek.(msn,chat)Főleg ha a szülők nem is foglalkoznak a gyerekkel..akkor meg azt csinál amit akar. Persze azt gondolják, hogy úristen a barátnőm nem szűz, akkor én se maradhatok le.

2009. okt. 23. 12:55
 7/45 anonim ***** válasza:
33%
Azt mondom erre hogy nem kell általánosítani. Én is 16 éves lány vagyok. Majdnem egy éve veszítettem el a szüzességem, és több mint egy éve van barátom, vele volt az első. Igen, 15 évesen veszítettem el, ami szerintem egyáltalán nem bűn, mert ha szeretjük egymást, és én úgy érzem, h felkészültem rá, akkor az az én döntésem,senki másé és akkor teszem meg amikor akarom..Ok, nem mondtam h 10 évesen. És nekem is ugyanúgy parancsoltak a szülők, sőt még most is, hiszen nem vagyok még felnőtt. Ők azt mondták nekem a barátommal és a szexszel kapcsolatban h ők nem szólnak bele mert tudják h van eszem és nem fekszek össze az első szembejövővel csak azért hogy azt mondhassam h "hú hát én már nem vagyok ám szűz". Hidd el hogy sokan nem azért teszik hogy ezt elmondhassák magukról. Az meg h buliba járnak és isznak meg drogoznak meg stb, na ez is mindenkinek a saját döntése. De hogyha nem ilyenkor megyünk el bulizni akkor mikor? 45 évesen? Ez most erős túlzás, de miért ne mehetnék el én 16 évesen azt nem értem. Ezzel nem gondolom hogy kiégnék vagy elrontanám az életem. Egyébként úgy tudom az h kiég valaki az akkor van hhogyha mindenkivel összefekszik aki csak szeretné, na utána lehet h nem arra kell egy pasinak h szerelemből. Lehet ésszel meg normálisan is bulizni, és ne gondold hogy minden fiatal egy elvetemült állat aki szórakozni jár oda ahova esetleg te nem mennél.
2009. okt. 23. 14:06
 8/45 anonim ***** válasza:
19%
énis 16 vagyok lány és nem szűz de nemis bánom én nagyon szeretem a barátom és kapcsolatunknak azt a részétis amikor intimebbre fordul a helyzet. Én nem hiszem ,hogy ha kiírsz erről egy kérdést bármi jobb lesz attól ugyanígy fognak viselkedni a fiatalok...valaki eggyetért veled ,hogy korai valaki meg majd szépen leoszt a sárgaföldig ,hogy foglalkozz magaddal(hozzá teszem szerintem van benne valami igazság alap)és különbenis gyakorin ezmár lerágott csont...
2009. okt. 23. 14:12
 9/45 anonim ***** válasza:
22%

eleinte én is azt hittem, hogy az általad leírt jelenségek rosszak, aztán elfogadtam, hogy változik a világ. ilyenkor jönnek a sztereotípiák, hogy "biztos mindenki egyre primitívebb", "bezzeg korábban mennyivel felelősségteljesebbek voltak az emberek" ésatöbbi, de valójában ugyanolyanok voltak képességeik tekintetében, csak a nevelési kultúra, a szokások voltak mások. annak is megvoltak a pozitívumai és a negatívumai, de a mai életvitelnek is megvannak a jó és a rossz oldalai - gondolj bele, mennyire dinamikusabbá vált a világ, hogy áramlik az információ, átalakult az életforma. lehet, hogy egy szabadosabb időszakra egy konzervatívabb következik majd, és akkor azon fog mindenki siránkozni, "bezzeg az én koromban nem voltam ennyi erkölcsi szabálynak alávetve, kiélhettem a kíváncsiságomat és a fiatal energiámat." szóval szerintem el lehet fogadni ezt is. nem hiszem, hogy a többség belerokkanna a továbbiakban a tinédzserkorában megélt élményekbe.

19/L, és amúgy szűz, és nem a "igyukrészegremagunkatmindenhétvégénhurrá" kategória :)

2009. okt. 23. 14:42
 10/45 A kérdező kommentje:
Szerintem mindenképp lesz hátránya annak, ha valaki túl korán kezdi a dolgokat. Nem, én nem arra gondoltam, hogy valaki szereti a barátját, érettnek érzi magát és lefekszik vele. Viszont mikor nem is szerelemből teszik, csak kíváncsiságból vagy azért, hogy felvághassanak, az elég szánalmas. A környezetemben összevissza szexelnek, buliznak, leisszák magukat a sárga földig, drogoznak. Már nem "menő" mondjuk sétálni a barátokkal vagy színházba menni. Hozzátenném, hogy egy elég elit pesti gimibe járok. Nem tudom, hogy ez máshol is így van-e vagy csak itt, de nap mint nap azt látom és hallom, hogy vannak olyanok, akik már mindent kipróbáltak, amit lehetett. Nem egy olyan gyereket ismerek, aki semmi örömét nem látja az életnek, mert már kiélte magát és az egyetlen dolog ami érdekli, az ivás vagy a drog. A kérdésem nem is csak és kizárólag a szexről szól, ezért lehet, hogy nem is ebbe a kategóriába kellett volna feltennem.
2009. okt. 23. 15:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!