Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Tisztességesnek tartjátok,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tisztességesnek tartjátok, amit az állam abortusszal művel?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy a tablettás módszer nem elérhető, kötelező a tanácsadás, stb.

2013. júl. 25. 22:53
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
27%

"Már ne haragudj, de tudod az, hogy milyen amikor benned van egy gyerek, érzed a rugdosását?

Egy gyerek nem olyan, mint egy fölösleges kiskutya az alomból, hogy keresünk neki egy szerető gazdit és mindenki boldog. "

Én is erről beszélek. Csak nem értem kinyírni miért könnyebb. Ja, hogy akkor még nem rugdos? Ez nyomós érv.

2013. júl. 26. 13:42
 22/41 anonim ***** válasza:
72%

#21, ELVETETNI sokak számára azért könnyebb, mert:

- kevésbé kötődsz hozzá

- befejezett helyzetet teremt, amit fel lehet dolgozni, és nem folyamatos kétségeket

- nem látszik a terhesség még az illetőn, tehát nem fogja az egész tág környezete később ezzel zaklatni és ezen szörnyülködni

- nem tartja bizonytalan helyzetben 9 hónapig a biológiai apát

- nem teremt olyan helyzeteket és folyamatokat, amelyeket később nem tudsz kontrollálni (a gyerek további sorsa)

soroljak még????

De ez sem általános, egy normális állam normális szabályozása az érintettekre bízza annak eldöntését, hogy számukra mi a jobb vagy kevésbé rossz, és nem akar erőszakot tenni a polgárai életén.

Ez kb ennyi.

2013. júl. 26. 13:50
 23/41 poppyseed válasza:
72%
ami magyarországon folyik, az egy rendkivül megalázó és testileg-lelkileg fájdalmas folyamat. nem véletlenül járnak sokat a bécsi gynmed klinikára. ott elérhető a tablettás abortusz is, ami szintén elég komoly dolog és bizonyos esetekben e mellett is szükséges a vákumos méhtisztitás. de ott hagyományos műtétet is végeznek, aminél nem alkalmaznak pálcikás tágitást. a pálcikás tágitás órákig tartó erős alhasi fájdalmakat okoz. bécsben ezt 2 tablettával oldják meg, fájdalom nélkül. nincs kötelező terrorbeszélgetés, nem akarják belédbeszélni, hogy gyerekgyilkos vagy. megétőek, kedvesek, segitőkészek. és nem szükséges 18 féle laborvizsgálatot sem csinálni, amivel OEP költségeket lehet leirni...
2013. júl. 26. 14:27
 24/41 anonim válasza:
76%
Sajnos ezeket a dolgokat el kell fogadni, mi egy ilyen országban élünk. Az a helyzet, hogy amíg az ember "nem érik" meg a helyzetre,fel sem fogja, mit is tesz az abortusszal. Én egy jó példa vagyok rá. 22 éves voltam, épp lediplomáztam, amikor kiderült, hogy terhes vagyok. Fel sem merült bennem, hogy megtartom (pedig normális kapcsolatban voltam), hiszen semmim sem volt. Persze most már biztos vagyok benne, hogy minden lett volna később....csak a mostani életem lenne más. Eldöntöttem , hogy nem tartom meg, de a párom sem gondolkozott ezen és elvetettem...Utána kb 3 napig borzalmasan éreztem magam. (lelkileg)...de még akkor sem fogtam fel igazán, hogy mit tettem és kivel!...csak most, amikor 1 évvel ezelőtt megszületett kislányom (most vagyok 32 éves). Most már tudom, hogy ez nem csak egy abortusz volt, sajnos sokan (köztük én is anno) csak azért kezelik az abortusz szót könnyedén, mert nem elég érettek a helyzethez...és miért nem fogják fel, mert sokszor a szülők sem (sajnos az enyémek sem jó módszert választottak) sem az iskola (tanárként mondom) sem az állam nem fektet erre kellő hangsúlyt, elsősorban a védekezésre. Sokszor a szülőkkel sincs olyan kapcsolat, hogy ezt normálisan meg lehessen beszélni és az egész ne okoskodás legyen. Teljesen mindegy, hogy tabletta vagy műtét, az egész "elvetetni" szó szörnyű. Lehet vitatkozni (ki melyik oldalon áll),de sajnos a helyzet nem a tabletta bevezetésétől vagy a tanácsadástól fog megoldódni. Az én tanácsadóm, kb 1 szer kérdezte meg: "valóban ezt akarja" és már írta is alá a papírt. Szomorú.
2013. júl. 26. 14:36
 25/41 anonim ***** válasza:
26%
22-es, ezek tényleg érvek egy kisbaba megölésére? Gratulálok.
2013. júl. 26. 14:57
 26/41 anonim ***** válasza:
22%
De azon gondolom fel vagytok háborodva, amikor valaki a megszületett babát lehúzza a klotyón. Ja, hogy az már kipottyant, tehát több joga van élni?
2013. júl. 26. 14:59
 27/41 anonim ***** válasza:
71%
#25, egy kisbaba megölésére nyilván nem, arról nem is beszél itt senki. Egy embrió abortálására igen, azok.
2013. júl. 26. 15:05
 28/41 anonim ***** válasza:
73%

21: "Én is erről beszélek. Csak nem értem kinyírni miért könnyebb. Ja, hogy akkor még nem rugdos? Ez nyomós érv."

Az utánad lévő leírta. Azért nem kell nagy ész ahhoz, hogy az ember tudja, hogy kb mekkora egy 8-12 hetes terhesség és milyen testi változásokon megy keresztül egy nő a 9. hónap és a szülés után.

Én nagyon felháborítónak és embertelennek tartom azokat, akik egy vállrándítással elintézik az abortuszkérdést azzal, hogy de hát örökbe is lehet adni ha nem kell a gyerek.

Azt persze nem hangoztatják, hogy inkább olyan társadalmat kellene létrehozni, hogy a megesett anyuka azt mondja: na ez becsúszott, sebaj, megtartom. Majd elmegyek részmunkaidőbe, megélünk ha apuka le is lép.

Itt mi van? Ha egy egyetemista lány teherbe esik, akkor rá van utalva mindenki másra. Ha nem segítőkész a családja, lelép a barátja, akkor sok lehetősége nincs az abortusz helyett. De a gyerekes családok helyzete sem rózsás.

A bölcsi helyzet katasztrofális, 4-kor ha mész a gyerekért már beszólnak a gondozónők, nyári szünet megoldhatatlan néhány családban, az anyukáknak részmunkaidőre alig van lehetőségük, amelyiknek van állása, az maga után húzza a belét a fáradtságtól.

Vannak normális, segítőkész férfiak, de a nagy átlag sajnos az otthoni munkákból nem veszi ki a részét, a nőre hárul minden, vagy legalábbis a több. Már amelyik apuka persze nem lépett még le, mert van bőven olyan történet, hogy a terhesség hírére lelépnek és pár ezer forintért pereskedhet anyuka hónapokig.

A gyerekkel békávézás megint egy külön történet.

Most ami van Magyarországon, az minden de nem család és gyerekbarát. Nem a politikát akarom idekeverni, az sem tökéletes, de a fő hiba az emberekben van, a hozzáállásukban. Az átlag magyar addig szereti a gyerekeket, amíg nincsenek 100 méteres körzetében.

A magzatvédelem meg mi? Addig foglalkoznak az "ártatlan kis pocaklakóval aki nem tehet semmiről", amíg az anyjába van csomagolva, jaj nehogy anyuka abortusz mellett döntsön, mert akkor gyerekgyilkos, de ha megszült, akkor akár éhen is dögölhetnek mind, senkit nem érdekel.

Úgyhogy én azt gondolom, hogy egészen addig, amíg nincs egy élhető, gyermeknevelésre alkalmas környezet, addig senkinek nincs joga megszólni az abortuszt választókat.

2013. júl. 26. 15:07
 29/41 anonim ***** válasza:
66%
A 8-12 hetes embrió pont annyira gyerek és emberélet, mint a petesejt és a spermium. Ennyi erővel óvszert se húzz, mert gyilkos vagy. És nem állítom, hogy az abortusz egy jó dolog. Azt állítom, hogy van olyan élethelyzet, amikor nincs más megoldás. És akkor szerintem inkább ez, mint az örökbeadás.
2013. júl. 26. 15:20
 30/41 anonim ***** válasza:
30%

"Azt persze nem hangoztatják, hogy inkább olyan társadalmat kellene létrehozni, hogy a megesett anyuka azt mondja: na ez becsúszott, sebaj, megtartom."

Ezzel egyetértek, de mivel örökbe lehet adni, ez nem mentség. És ez nem vállrándítós megoldás, többen is túlélték már ezt. :) (ellenben az abortusszal...)

"A 8-12 hetes embrió pont annyira gyerek és emberélet, mint a petesejt és a spermium."

Nem igaz. Az alapvető baj, hogy nem tudunk pontos határt húzni. Szerinted 12 hetesen még spermium és petesejt, de 12 hetesen és 1 percesen már emberélet?

"Ennyi erővel óvszert se húzz, mert gyilkos vagy."

Ez demagógia, remélem te is tudod. Vagy ha egy spermium szerinted egyelő egy zigótával, akkor még tanulj egy kis bioszt...

Amúgy, ezek a képek szerintem sem emberiek, áh:

[link]

[link] #safe=off&client=ubuntu&hs=A4k&channel=fs&tbm=isch&sa=1&q=12+week+ultrasound&oq=12+week+ultra&gs_l=img.3.0.0l10.41034.53682.0.56828.13.6.0.7.7.0.105.564.4j2.6.0....0...1c.1.22.img..0.13.726.K7NLJefg-lY&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.49784469,d.ZWU&fp=d2c62b39c588ce45&biw=1118&bih=557

"Azt állítom, hogy van olyan élethelyzet, amikor nincs más megoldás."

Egy ilyen helyzetet tudok elképzelni, ha az anya életébe kerülne a szülés. Erre viszont nem abortuszként tekintek, hanem mint jogos önvédelem. (És nem, a többi lehetőségre ezt nem lehet rásütni!)

2013. júl. 26. 17:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!