Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tisztességesnek tartjátok, amit az állam abortusszal művel?
# 8
Provokálni jöttél erre a posztra, vagy tényleg ennyire szűk-látókörű vagy?
Lehet vallási ideológiákkal vitatni a témát, de szerinted tényleg jobb egy beteg gyereket megszülni? Vagy ha a nő talán nemi erőszak áldozata volt, ugyan miért kéne arra kötelezni, hogy szülje meg?
Sorolhatnám neked még az egyéb érveket, de hiába, úgyis mindenre csak azt válaszolnád, hogy Isten akarata ellen való. A vallásos meggyőződés ész érvekkel nem befolyásolható.
A kérdésre:
Tudomásom szerint a tablettás módszer eddig sem volt elérhető, mivel az adott szert Magyarországon még nem törzskönyvezték. A kötelező tanácsadásról nem tudok semmit, lehet hasznos és haszontalan is, ez már a tanácsadón múlik.
"Tudomásom szerint a tablettás módszer eddig sem volt elérhető, mivel az adott szert Magyarországon még nem törzskönyvezték."
Úgy hallottam, hogy volt akiken tesztelték itthon is, de végül nem lett bevezetve.
"Provokálni jöttél erre a posztra, vagy tényleg ennyire szűk-látókörű vagy?
Lehet vallási ideológiákkal vitatni a témát, de szerinted tényleg jobb egy beteg gyereket megszülni? Vagy ha a nő talán nemi erőszak áldozata volt, ugyan miért kéne arra kötelezni, hogy szülje meg?
Sorolhatnám neked még az egyéb érveket, de hiába, úgyis mindenre csak azt válaszolnád, hogy Isten akarata ellen való. A vallásos meggyőződés ész érvekkel nem befolyásolható. "
Nagyon melléfogtál, ateista vagyok.
Az élet védelme pedig nem szűk látókörűség, épp ellenkezőleg.
Egyébként megsúgom, örökbe lehet adni, ha bármilyen okból nem kell a gyerek. Én is így tennék, ha most születne egy.
"Egyébként megsúgom, örökbe lehet adni, ha bármilyen okból nem kell a gyerek. Én is így tennék, ha most születne egy."
Már ne haragudj, de tudod az, hogy milyen amikor benned van egy gyerek, érzed a rugdosását?
Egy gyerek nem olyan, mint egy fölösleges kiskutya az alomból, hogy keresünk neki egy szerető gazdit és mindenki boldog.
Én nem szólom meg azt, aki örökbe adja a gyermekét, mert iszonyú nehéz döntés, és szerintem ezerszer nehezebb, mint egy olyan időszakban abortuszt elvégeztetni, amikor a terhesség teljesen megfoghatatlan. Később, amikor a hasadban lévő gyerekkel már kialakul valami kötődés, akkor sokkal nehezebb lemondani róla.
A másik az, hogy sokszor a nőnek nemcsak a szülés maga jelentene problémát és a gyerek felnevelése, hanem maga a terhesség, mert olyan a munkája. Most mondja azt a munkahelyén, hogy igaz, hogy terhes vagyok, de semmi gond, kipottyantom, odaadom másnak, oszt' szaladok is vissza húzni az igát????
Az abortusztablettát törzskönyvezték itthon, de a parlament betiltotta a használatát.
Az örökbeadással kapcsolatban egyetértek az előzővel: az nem alternatíva.
A kötelező tanácsadásnak lenne értelme, ha normálisan csinálnák mindenhol, annak ugyanis nem valaki valamiről lebeszélése vagy valamire rábeszélése lenne a célja, hanem az, hogy az emberek minden fontos információ birtokában hozzák meg a saját döntésüket, tehát az informálás.
A tablettás módszer (meg a menstruációszabályozás) tiltásáról meg annyit, hogy abszolút látszik, hogy ma Magyarországon a szakmai döntéseket sem szakmailag kompetens emberek hozzák meg, hanem politikusok, politikai indíttatásból. Ez pedig szánalmas, de nagyon. Akárcsak a 18. év alatt követelt szülői műtéti beleegyezés.
Én mondjuk szimplán átvenném az osztrák gyakorlatot a tanácsadással kiegészítve. (ami egyébként ott is van, csak nem kötelező, és pszichológussal beszélget az illető)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!