Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A "megcsalás" miért számít olyan csúnya dolognak?
Jaaaaj, kezdem kapiskálni mire gondolsz, csak a megfogalmazás félreérthető. (Bocsánat, fáradt vagyok már, el kellett olvasnom néhányszor, hogy felfogjam, mit akarsz a házasságon kívüli szex idecitálásával).
A klasszikus (görög-római) európai moralitástól egyáltalán nem áll távol a házasságon kívüli szex, elég ha arra gondolunk, hogy az orgiákat ennek a klasszikus kultúrának köszönhetjük. A monogámia általában csak a nőktől volt elvárt. Vö Lucretia története.
A mai normarendszer némiképp már módosult, a házasság előtti szexet jobbára csak a vallásosak tekintik bűnnek. Ami szerintem óriási badarság. Azt pedig, hogy mi a probléma a megcsalással, fentebb már többen leírták.
Kedves kérdezó!
Itt legalább 20-an leírták eddig a saját véleményüket De csak minden olyan kérdésre adsz választ amelyik megprobálja boncolgatni azt hogy miért is tetted fel a kérdést...Na most, a kérdésben és a válaszaidban afféle giccses beszédet alkalmazol, amivel (véleményem szerint) okosnak akarod tituálni, ellenben minden válaszodról tükrözödik a primitiv hülyeség. Úgy gondolom erre a kérdésre sose fog számodra is elfogadható válasz érkezni, De azért belemegyek a hülye játékodba...
Szóóóval..Normarendszerek mi? Igen ilyenek léteznek és különböznek is viszont hidd el az összes ilyen norma formaiságát visszavezethetjük a nő és a férfi kapcsolatához, azaz az egész téma innen gyökerezik...Legyek egyértelmű? Ő a párod és ha elkötelezted magad mellette akkor ne csald meg.. Ha ezt nem vagy képes felfogni ne legyen párkapcsolatod, nem vagy elég érett rá. És egyébként hadd jegyezzem meg, 4 oldalnyi válasz sereg után teljesen egyértelmű hogy egy polgárpukkasztó gyökér vagy, szóval ne játszd itt a nagyokost, hanem tedd el magad holnapra te Filózofus, szlengel szólva:Bújjá el! (Y)
Ennek biológiai okai vannak.
Ha a párod egyszer megcsal, akkor lehet, hogy máskor is megcsalt, vagy meg fog csalni.
Ha a párod néha megcsal, akkor
* ha férfi vagy, nem lehetsz biztos abban, hogy a gyereke tőled van,
* ha nő vagy, akkor attól kell tartanod, hogy másik nőtől is van gyereke, és nem tud majd minden erejével téged támogatni.
Mindkettő a gének továbbörökítését nehezíti. Ha a párod gyereke nem tőled van, akkor a te génjeidet nem hordozzák, az el fog veszni a halálod után. Ha a párod a közös gyereketek mellett még más nő gyerekeit is eltartja (pl. fizeti a gyerektartást), akkor a közös gyereketeknek kevesebb pénz jut. Ha például lesz egy ritka betegsége, akkor lehet, hogy a gyerek bele fog halni, mert a családnak így már nem lesz pénze arra a drága gyógyszerre, amit még ki tudtak volna fizetni, ha nincs a gyerektartás mint kiadás.
És ez teljesen független attól, hogy van-e már közös gyereketek, vagy egyáltalán terveztek-e. Ez ösztön.
"Nem az antik moralitásra gondoltam, hanem a klasszikus európaira, melyben - tetszik, nem tetszik - a keresztény hatás érvényesült. Amúgy a kérdésemre pont nem válaszoltál, csak másokra hivatkoztál."
Nem a kereszténység az antik moralitás, a kereszténység a SÖTÉT középkor sajátja. És nem véletlenül sötét. Szerintem is csak egy beszűkült látókörű bigott vagy, semmi több.
A kérdésedre pedig válaszoltam: többen leírták már, hogy mi a baj a megcsalással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!