Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A "megcsalás" miért számít...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A "megcsalás" miért számít olyan csúnya dolognak?

Figyelt kérdés
Mely normarendszert sérti? Ha a klasszikus európai moralitást vesszük alapul, akkor a házasságon kívüli szexualitás már magában normasértő, ergo mindegy, hogy a kivel csinálod, akkor is bűnös dolgot követsz el.
2013. jún. 26. 23:27
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
100%

Úgy imádom, hogy itt minden embernek első dolga személyeskedni, annak ellenére, hogy a kérdezők egy szóval nem írnak a kérdésben saját magukról! Szövegértés egyes...

Trollkodás a válaszolók által csillagos ötös...

2013. jún. 26. 23:40
 22/49 A kérdező kommentje:
Milyen normarendszerről beszélünk?
2013. jún. 26. 23:40
 23/49 anonim ***** válasza:

Komolyan nem értem a kérdést. Te magad írod, hogy sérti a klasszikus európai moralitást. Mi a problémád pontosan?

Egyébként a klasszikus európai moralitástól annyira nem áll ez távol, feltéve, hogy a klasszikus alatt a görög-római kultúrát és nem a keresztény vallásosságot értjük.

2013. jún. 26. 23:41
 24/49 anonim ***** válasza:
Mivel megfogalmazódott benne ez a kérdés, ezért ő sem több, mint az elmélete. Az emberek nagy része ezt tudja a gyakorikérdések nélkül is.
2013. jún. 26. 23:42
 25/49 anonim ***** válasza:
100%

Azért "csúnya" dolog, mert elárulod egy olyan ember bizalmát, aki szeret téged és veled ellentétben hűséges hozzád. Általában a megcsalók azért csalják meg a párjukat, mert valami nem jó, hiányzik, a szerelem elmúlt, stb. És ahelyett, hogy erről beszélnének, netalán szakítanának, inkább a könnyebb utat választják, és egy alattomos, gerinctelen módon szerzik meg azt, ami nekik kell. Amivel persze nem lenne gond, de a párjuk ennek ellenére abban a hitben van, hogy mégis minden rendben.

Szóval összefoglalva: átvered, elárulod, hazudsz neki, plusz a szívét is összetöröd, ha ez nem lenne egyértelmű. Ezek egymagukban is eléggé negatív cselekmények, nemhogy még így egyben.

Amúgy, normarendszert nem sért igazán, erkölcsileg kifogásolható. Embertársaiddal nem bánhatsz így- legalábbis azokkal nem, akik nem érdemelték ezt ki semmivel sem, de még ha azokkal teszed meg, akik úgymond "kiérdemelték", akkor te sem vagy jobb ember náluk. Ennyi.

Mellesleg aki folyton megcsalja a párját és nem képes ellenállni a csábításnak, az nem párkapcsolatba való. Az szakítson és nyugtassa le tomboló szenvedélyeit, majd pár év múlva kicsit érettebb és tapasztaltabb fejjel menjen és keressen magának valakit hosszabb távra. Neki is könnyebb, és kevesebbeket bánt meg ezzel.

Nem tudom, hogy ez csak nekem ennyire egyértelmű? :D

2013. jún. 26. 23:42
 26/49 A kérdező kommentje:

"Komolyan nem értem a kérdést. "

Igen, ez a válaszod alapján egyértelműen megállapítható.

2013. jún. 26. 23:43
 27/49 anonim ***** válasza:
0%
A természet nem ismeri sem a házasságot, sem a monogámiát, így a megcsalást sem. Ez afféle társadalmi agymosás, tanult érzelmek kategória. Egyszerűen a csapból is az folyik, hogy ha a párod mással szexel, az számodra hatalmas tragédia, az a személyed és érzelmeid semmibe vevése, és azonnal a legmélyebb kétségbeesésbe kell zuhanni. A legtöbb ember soha életében nem jut el addig, hogy az ilyesmin elgondolkozzon, pavlovi reflexként működnek a betanult érzelmeik.
2013. jún. 26. 23:44
 28/49 anonim ***** válasza:

Áhá, szóval attól, hogy ő még nem csalja meg a párját vagy akármi, nem teheti fel a kérdést, hogy a megcsalás miért bűn a társadalom szemében? Sajnálom, de én is szoktam a társadalomra vonatkozó kérdéseket feltenni, amik lehet hogy tőlem teljesen távol állnak, de az okaikat nem tudom, - így megkérdezem az okokat.

Én együtt érzek a kérdezővel. Rengeteg mindenen gondolkozom, a fele nem is vonatkozik rám, és már én is megkaptam jó párszor, hogy ilyen-olyan vagyok, mert az emberek azt hitték, hogy a kérdésem rólam szól.

2013. jún. 26. 23:45
 29/49 anonim ***** válasza:
A dolog lényege, hogy a megcsalt fél számára csúnya dolog-e vagy sem. Nyílván, ha swinger partykra jártok, akkor ez nem téma, de ha nem tud róla, akkor kérdezd meg tőle, biztos szívesen elmagyarázza.
2013. jún. 26. 23:45
 30/49 anonim ***** válasza:
Ha ilyen nincs a természetben, az állatok, akik a gazdájuktól függenek, és megvan a bizalom, miért tudnak féltékenyek lenni?
2013. jún. 26. 23:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!