Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek? Hallgassak rá?
Van egy lány barátom (tényleg csak barát semmi több!) az apja meg én együtt dolgozunk. Még pár éve jött be az apjához, aztán megkért, hogy tanítsak neki önvédelmet és így összebarátkoztunk. Nem sokra rá összejött egy férfival. Én az elejétől elleneztem a kapcsolatukat, nem féltékenységből hanem mert nagyon nem bírtam a srácot, rossz előérzetem volt. Kb. 3 évet töltöttek együtt amolyan se veled-se nélküled kapcsolatban. Állandóan mentek a viták majd a békülések. A lány időközben lényegesen megváltozott. Most több mint egy hete elég durván összevesztek. Én nem voltam jelen, de náluk történt a vita, az apja pár részletet hallott, ő mesélte nekem, hogy ordibáltak az udvaron, a pasi elrohant, a lány bement sírva majd pár perc múlva elrohant otthonról. Ez este történt majd éjjel telefonált az apja, hogy a lány kórhátban van, valaki bevitte, mert nem volt magánál, egy kisebb idegösszeomlást kapott. Hihetetlenül erős ember, olyanokat tud mosolyogva tűrni, ami alatt én megtörnék, szóval bele sem merek gondolni, hogy mi történhetett. Bementem hozzá, másnap már kicsit jobban önmaga volt, nagyon nem akart beszélni a történtekről, viszont velem is meg az apjával is megígértette, hogy ne bántsuk a volt pasiját. Akárhányszor bemegyek, megkér rá, és mindig azt mondja, hogyha majd jobban lesz ő elintézi.
Kénytelen voltam megígérni neki, és ha nem tartanám be eléggé megharagudna rám viszont nagyon jó barátom és nem igazán tudom elnézni, hogy így bánnak vele.
Mit tegyek? Hallgassak rá, és hagyjam, hogy ő elintézze vagy beszélgessek el azzal, aki ennyire lapra tette?
A lány 22 éves, én 25 a pasi meg 27.
Köszönöm!
MÁS ember párkapcsolatából - FÖKÉNT ha Ö is erre kér - maradj ki!!!!
Mellesleg az összeomláshoz sok esetben éppen valami apróság vezet, mert az ilyen tipus "Hihetetlenül erős ember, olyanokat tud mosolyogva tűrni, ami alatt én megtörnék" ezzel az "erös" viselkedéssel elnyomja a problémákat és a végén egy apróság miatt borul ki.
De mindentöl függetlenül NEKED nem sok közöd van ehhez, ez a lány és a barátja MAGÁNÜGYE!!!!
ha ő kért rá, akkor ne tegyél semmit
inkább ha kint lesz beszélgessél vele, hátha egyszer megnyílik és elmondja, mert magában tartja, ezért lesz beteg, ez nem jó, valahol ki kell adni,
így ne avatkozzál bele, sajnálom a lányt N
Tudom, hogy nem sok közöm van hozzá, de nagyon közel állunk egymáshoz és most tényleg nem tud vagy nem akar megnyílni.
Hogy is mondjam.. nekem is rosszul esik így látni..
Köszönöm a válaszokat! Továbbra is csak annyit teszek akkor, hogy bejárok hozzá és próbálom elérni nála, hogy beszéljen a történtekről.
1. "próbálom elérni nála, hogy beszéljen a történtekről" - EZZEL adott esetben sokat RONTASZ az állapotán, ha úgy érzni valamikor, hogy tud erröl beszélni, meg fogja tenni, de ha sürgeted, akkor csak egyre jobban elriasztod.
2. Könnyen lehet, hogy MOST nem is volt annyira nagy valami, hanem a sok régi sérelem (amit szerinted eddig nyom nélkül elviselt) jött ki rajta az utolsó apróság hatására.
3. Legyél mellette, ha akar valamit mondani, hallgasd meg, de se ne kérdezgesd, se semmi mást nem tegyél.
Ma délután bent voltam nála és mindent elmondott. A fickó nagyon csúnyán bánt vele, bántotta lelkileg is és fizikailag is. Sírva mondta el nekem az egészet.
Azon kívül, hogy mellette vagyok mindig, más valamit tehetek, hogy megkönnyítsem neki ezt valahogy?
"Azon kívül, hogy mellette vagyok mindig, más valamit tehetek, hogy megkönnyítsem neki ezt valahogy?"
Semmit, az, hogy mellette vagy a legtöbb, amit tehetsz és amire szüksége van. Ha panaszkodik, hallgasd meg, ez böven elég. Ha kérdezi a véleményedet, akkor mondd el, de ne túl drasztikusan, inkább visszafogottan.
Mellesleg, igen rendes ember vagy, hogy igy melléállsz a bajban. Büszke lehetsz magadra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!