Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tudom lehet hogy hülyének néztek de akkor is most én nem tudom hogy mi az a szerelem? Mit érez akkor az ember?
Nagyon sokan tévesztik össze a szerelmet a rajongással, ragaszkodással, vagy azzal az euforikus érzéssel, amikor valakitől figyelmet, törődést kapnak. Ilyenkor az ember magába az érzésbe "szerelmes", de nem a partnerébe. Ilyenkor van az, hogy amíg megkapjuk a törődést, addig "szerelmesek vagyunk" utána meg jön a keserű csalódás és kiábrándulás, hogy ki a fene ez az "idegen" itt mellettünk, én nem is ilyen lovat akartam...
A szerelem az én értelmezésemben az, amikor megismersz valakit, és a személyisége, a tulajdonságai alapján szeretsz bele. Ehhez először is önismeret kell, és az, hogy saját magadat tudd szeretni, legyen egészséges önértékelésed, és az alapján legyél azzal tisztában, hogy ki a megfelelő partner számodra, milyen értékek azok, amiket a partneredben keresel és hosszú távon is értékelni tudsz. Ehhez pedig nyilvánvalóan meg kell ismerni a partnered, nem elég, hogy bárki betoppanjon az életedbe, akiért rajonghatsz, vagy aki érted rajong.
A szerelem kialakulásához tehát idő kell. Felfedezem a másikat, a létező tulajdonságait, kölcsönösen azt nyújtjuk egymásnak, amire vágyunk, szeretek neki örömet okozni és természetesen tombolnak a hormonok is, mert fizikailag is vonz. Ezek együttesen jelentik számomra a szerelmet. Amikor naponta rácsodálkozom, hogy milyen nagyszerű ember, amikor minden apró megnyilvánulása földöntúli boldogsággal tölt el, és nem akarom megváltoztatni, átformálni, mert olyannak szeretem, amilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!