Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Önbizalom nélkül tényleg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Önbizalom nélkül tényleg lehetetlen barátnőt szerezni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy kell az önbizalom, de nem bírom szeretni magam. Kisebb vagyok, mint a korosztályom átlaga, tele vagyok testi bajokkal és soha nem tudtam kiállni magamért. Valószínűleg egy betegség következtében az átlagosnál alacsonyabb a tesztoszteronszintem.

Ezen kívül nagyon sokat voltam egyedül és otthon, semmit nem próbáltam ki, soha nem járogattam el bulizni. Nem alakult ki stabil baráti köröm, ezért hiányos az énképem. Most depressziós vagyok, és állandóan itthon ülök. A legegyszerűbb feladatok is nehéznek tűnnek.

20 éves vagyok. Attól tartok, soha nem jövök ki ebből. Mivel mindig is benne voltam, mióta csak elkezdtem kamaszodni. Utoljára gyerekkoromban voltam normális. Hogy lesz így nekem bárkim is?

2013. ápr. 6. 15:52
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

Döntés kérdése, van-e önbizalmad vagy sem, a fejedben dől el, a kerekesszékes példa azért nem állja meg a helyét, mert ott fizikai korlátokról van szó.

Önbizalomhiánnyal is lehet barátnőd, de valószínűleg olyan nő lesz, aki uralkodni akar majd feletted, vagy "pótanyuka"-típusú lesz. Ha neked ez is megfelel, akkor nincs gond.

2013. ápr. 6. 17:38
 22/44 anonim ***** válasza:

20as már ne haragudj, de cseszd meg! az ilyen írásaidért: "lehet itt kapálózni elég erőteljesen"

én azért írok ide, mert sajnálom a kérdezőt és azokat akiknek nehéz és azt gondolom h ha én egészséges önbizalmú vagyok és tudok segíteni, akkor szerettem volna egy kicsivel segíteni... és nem kapálózok meg ilyenek, értsd meg, h én kizárólag miattatok írok ide és nem mert okoskodni akarok vagy veszekedni, hanem segíteni és ezért jó lenne ha nem negatívkodnál pont velem.

És tudod a tesomnál féltünk h öngyilkos lesz, olyan szinten volt, és tényleg nagyon alsó szinten nézett is ki, de szépen lassan feljutott. Egyre több lett az önbizalma és egyre több ember akart vele barátkozni, mert a pozitív embereket szeretik és a sikereseket, a szépeket. És ezt meglehet csinálni! Ő csúnya volt és pici és öngyilkos hajlamú, meg tiszta pattanásos, meg zsíroshajú...Példa: Tudod ha valakinek nem volt még barátnője, akkor azt mondja, hogy képtelenség egyet szerezni...meg h lehetetlen...és tiszta negatív ezzel kapcsolatban. Vagyis nem tud olyan, akinek nincs "valami" azzal kapcsolatban optimistán gondolkodni, de attól még nem lehetetlen megszerezni egy lányt, csak ő hiszi. De akinek meg van, annak természetes h van. Vagyis ebből a lényeg, h mindenki azt hiszi az a természetes amiben van. Tehát te lemondtál a dolgokról, arról h jobb legyen és azt írod és hiszed, h képtelenség jobb életet elérni, de ezt csak azért mondod, mert ebben vagy, a valóság más. Lehet évek kellene hozzá, de akkor mi van? Semmi sincs ingyen. Tesomnak is sokkal többet kellett dolgozni azért h utolérje a normál embereket. Jobban kellett öltözködnie, jobb test kellett, jobb iskola, jobb humor. Vagyis ha valakinek rosszabbak az adottságai, akkor jobban kell dolgozni magadon...

És a kapcsolatépítés is ilyen, meg a kommunikáció fejlesztése. Cicero azt mondta "senki sem mesternek születik, mindenki tanulja" vagyis sneki sem akkora ász, mint ami lett, alapból, hanem dolgozott rajta... és aki amin dolgozik az fejlődik is. Bocsánat azoknak, akiknem rosszúl esik, h ilyen könnyelműséggel beszélek a dolgok javításáról, mert tudom a gyakorlatban nagyon nehéz és sokat csalódik az ember, de én csak segíteni akarok : /

2013. ápr. 6. 20:27
 23/44 anonim ***** válasza:

Előző, eléggé el vagy tévedve, már úgy szövegértésre, a kapálózni alatt nem azt értettem,hogy te mit szeretnél itt varázsolni, hanem hogy az ember mit kapálózik azon,hogy jobb legyen az élete. Én kapálóztam elég sokat az utóbbi tíz évben, és bizony külsőleg ezerszer jobb lettem, érdek nélkül mások is elismerték, állati sok pénzt, időt, energiát - raktam ebbe a dologba bele, szóval okom nem volna rá,hogy önbizalomhiányos legyek, tényleg nem. Kézzel fogható az eredmény. Még nyitottak is felém, nem is akármilyen nő is nyitott felém.

Mégis képtelen vagyok kitörni a pszichés korlátaim közül. Egyszerüen ez az állapot ég bele az agyadba, ilyen személy leszel, és kész. Ha nővel kéne ismerkedni, egyszerüen leblokkolok, Ennyi. PEdig én aztán mindent megtettem.

Nem bírom elviselni a kudarcélményt, annyira sokat küzdöttem,hogy már nem bírnék elviselni semmi negatívumot ezután. Így most meg ezért nem megy a nőzés. Tehát a pszichés problémákon akárhogy is kapálózik az ember, túllépni egyszerüen nem lehet.

Csak aki ebben nincs benne ,az nem érti meg sohasem, hogy miféle átok is ez, ami felzabálja az egész életedet, boldogságodat. A kívülállók csak annyit írnak, hogy gyülölik az önbizalomhiányos, "tutyimutyi" elesett jellemű embereket, mert nincs rá idejük, kedvük ,energiájuk,, tehát a kutyának nem kellenek! Itt csak erről van szó. 10 ből legalábbis 8 nak csuklóból elutasítós kategoriába esik, és leszarják mind magasról,hogy mi az előzménytörténet. Csak stigmatizálnak, kategorizálnak, kirekesztenek. Ez a társadalom, ez a söpredék élet! Én annyira nem ragaszkodom hozzá.

2013. ápr. 6. 20:43
 24/44 anonim ***** válasza:

Értelek utolsó. És nem gondolkodtál még azon, h pszichológushoz fordúlj. Mert tudod ez nem szégyen és lehet segíthetne. Én is kidolgoztam régebben egy önbizalomnövelő elméletet, de nem pszic. vagyok, hanem társadalomkutató és a pszic.-t csak kurzusként tanultam és 10éve olvasom...meg a mostani egyetemen is van kurzusként...

és tudom h nagyon tud segíteni a segítő :)

2013. ápr. 6. 20:57
 25/44 anonim ***** válasza:

Én látom, tudom ,hogy te segíteni akaro rendes ember vagy! de külsősként nem lehet akkor sem átérezni ezt az egészet. Ez egy pokol! Ez a földi pokol! másmilyen nem létezik.

Pszichologusokat én nem szeretem. Pénzt azt nagyon imádják elrakni, kétkézzel jó vastagra bélelni a zsebeket, abban tényleg professzionálisak. Ismerem a fajtájukat, igazából nem akarnak segíteni, csak meggazdagodni a sok jelképesen hülyéből :) NEm vagyok a hívük, de természetesen menjen nyugodtan aki akar, mert lehet ,hogy az ő problémájukra majd megadják a megoldást...

2013. ápr. 6. 21:04
 26/44 anonim ***** válasza:
És elárulod nálad mi a diagnózis? : / Mennyi idős vagy? És mik azok a dolgok, ami rossz neked, vagyis az önbizalom hiány miben és milyen területen nyílvánul meg? A körülményeid megfelelőek volnának?
2013. ápr. 6. 21:17
 27/44 anonim ***** válasza:

"Egyszerüen egyedi ember nem létezik!"

Igen, akkor a barátaid azért bírnak, mert az x prototípusból te voltál hozzájuk kartávolságra?

Az, hogy egyedi valaki, és az, hogy minden egyes ember önálló egyén saját gondolatokkal és érzésekkel, két teljesen különböző dolog.

Ha valaki egyedi, akkor batman és spiderman ruháját ötvözve viseli a hátán superman köpenyével, a haját meg úgy hordja, mint harsnyás pippi, de a megjelenésének semmi köze nincsen ahhoz, hogy hasonlít-e vagy nem az értékrendje és a személyisége a batmenéhez vagy pippiéhez.

két teljesen más dologról beszélünk, és lehet, hogy szerinted nincs igazam, ettől függetlenül igencsak elkeserítő rád nézve az emberiségről alkotott véleményed. de ez a te véleményed, és a negatív hatásaival is neked kell megbirkóznod. ha szerinted nincs olyan nő, aki kikezdene veled, mert a társadalmi elvárások meg a kategorizálások meg statisztikák ezt mutatták, akkor így jártál, nem én leszek egyedül (hozzáteszem, tök mindegy, egyedül vagy-e vagy nem, ez csak egy példa volt, mivel nem ismerem a hátteredet, akármilyen más példát is mondhattam volna, de a témához mondjuk ez illik).

2013. ápr. 6. 21:45
 28/44 anonim ***** válasza:
bocsánat 27es, de én nem értem ezt a leveled. megint elvállalom, h buta vagyok, bár kétlem :) de miért írtad ezt az egyedi dolog kifejtést? ezt a szupermenest. meg utána kire írtad azt, h butaság azt gondolnia, h egy lánynak senm kell? mert ha arra, akitől én kérdeztem, h mi a diagnózisa, akkor meg azt gondolom, h ő nem a statisztikák miatt gondolja úgy, h nem lehet barátnője. hangsúlyozom, h pozitív a hangulatom és pozitív levélnek szántam ezt...:) már kicsit félek tőled :D
2013. ápr. 7. 10:46
 29/44 anonim ***** válasza:

Arra írtam, hogy egy korábbi hozzászólásomban kifejetettem, hogy szerintem butaság a viselkedési formákat embercsoportokba osztani, mert minden embernek megvan a saját gondolata, meg érzése meg felfogása. Erre valaki, nem tudom ki, lehet te, kifejtette, hogy nincsen egyedi ember. Ami alapvető tárgyi tévedés, mert az egyedi szót külsőségekre használjuk, szóval, ja kevés egyedien kinéző ember van, attól még senki nem fogja megmondani, mit gondol, milyen a személyisége - próbálhatja ruha alapján, de az meg baromi felszínes.

Maga a tény, hogy szerinted az embereknek nincsenek sajátos gondolatai, és mindegyik viselkedése egy x-típusú robotéhoz hasonlít - durván kifejezve, nyilván nem így értetted, de a megértés egyszerűsítése miatt így fogalmazok -, és egy csoporton belül mindenki mindenre ugyanúgy reagál (mert ilyen hsz is volt, nem szó szerint, de végülis a kategorizálni az embereket kifejezés egyrészt rasszista, a "főleg a nőket" megszólalás pedig szexista) egyrészt elkeserítő - ezt írtam - arra nézve, hogy TE mit gondolsz másokról. Ilyen felfogással rohadt magányos vagy besavanyodott, emberundoros lehet az ember Hogy nem úgy áll egy új ismerőshöz, hogy na, vajon benne mi értékes van, hanem úgy, hogy na, ez is 20-23 év közötti szőke, csaj műkörmökkel, ugyanolyan, mint a másik 20, akit ismerek, érted? Szerintem ez alapvetően téves megközelítése az embereknek. Nem mondom, hogy te, vagy mit tudom én, ki írta azt az egyedi nincs kommentet így ítélsz meg másokat, de az a kifejtés, hogy márpedig mind egyforma és nincs egyéniség köztük blabla totál ezt sugallja - nekem. Ha én azt gondolnám, minden harmadik emberről, hogy egy fantáziátlan tag, mint 6 másik ismerősöm, nem sok kedvem lenne ismerkedni. Erre értettem, hogy ennek a felfogásnak a negatív hatásaival meg kell birkózni, mert szerintem eléggé le tudja moralizálni egy ember hozzáállását a többi emberhez.

A végső példát meg írtam is, hogy nem feltétlen rád értettem, de azt jelenti, hogy azért sok válaszban meg más kérdéseknél lehet látni, hogy "ha ronda vagy, ne számíts rá, hogy szép barátnőd lesz" "ha nem vagy nagyszájú, nem lesz jó csajod" "ha gyökér vagy, lesz barátnőd" alapvető hülyeség. És hány olyan ember van itt is, akik azt mondják "na, nekem csak ronda csajaim lesznek, mert én is ronda vagyok"? Ez a legnagyobb hülyeség a világon. Ezt olyan emberek mondják, akik semmit nem tudnak a nőkről, az emberekről, és akik beveszik az itt terjengő hülyeséget, és akik úgy gondolkoznak, hogy "nincsen egyéniség az emberek között". Mert hol van az megírva, hogy szép csak széppel randizik? Sehol. Ez csak felelősséghárítás azok részéről, akiknek a külsejük miatt nincs önbizalma, és önmagukra nézve elbizonytalanítónak találnak egy dekoratív embert. Ráfogják arra, hogy velem úgyse jön össze, ahelyett, hogy beismerné: mivel utálom, ahogy kinézek, el se tudom képzelni, hogy más is szeretné, és az önbizalomhiányom és önutálatom már beteges szinten akadályozza az ismerkedést.

Nem vitatkozok, abszolút normális, talán kissé tárgyilagos hangnemben írtam, a rohadt meg baromi szavak az alapszókincsemhez tartoznak, hogy fantáziadúsabbá tegyem a jelző felfokozását (a nagyon és rendkívül elég sznobos hangzású, bár azokat is szeretem) de komolyan nem akarom betörni az arcod vagy ilyesmi :)

2013. ápr. 7. 16:21
 30/44 anonim ***** válasza:

Enyém a ketegoria elv! Nagyon is megállja a helyét.

Kinézet, külső és belső tulajdonságok alapján is bel ehet kategorizálni az emberek. Világhoz való hozzáállás, zenei izlés, szociális együttéléshez való hozzáállás, családmodell szempontjából, életmód, hobbi szempontjából is bőven be lehet kategorizálni mindenkit.

Vannak főbb kategoriák, és vannak közte jelentéktelen átmenetek. Mindig! dől a mérleg nyelve valamerre.

Ez az elv nagy általánosságban megállja a helyét.

Legtöbb esetben ki lehet következtetni, hogy ki miféle! MEg is állja a helyét.

Nézd meg a párkapcsolatokban a párválasztást, ott is nagyon is megállja a helyét a szubkultúra elv.

Egy családanya típusú nőt ha pl. megnézel, akkor láthatod,hogy öltözködésben is mind totál uniform, sosem öltözködnek kihívóan, kurvisan, az is mindre jellemző,hogy elítélik az agressziót, a pörgést, nem szeretik a túl domináns akcióembereket sem, mindre igaz,hogy a gyerek lesz egy idő után az életük értelme, a pali meg egy mellékes tényező, és nem a szexet tartják a legfontosabbnak, nem a külsőségeket, nem a kalandokat,hanem a családi fészek melegét, és az összetartozást. Zenében is a lágyabb lötyögősebb szarokat szeretik, akármilyen irányzatról legyen szó.

Egy könnyűvérű nő mint kölsőségekben, mint gondokodásmódban teljesen eltér ettől.

De ha megnézed a rocker életmódot folytató embereket, akik fejegyenest más nézeteket, elveket vallanak mint a sportolók, vagy a náci skinheadeket akik totál mások mint a szinesbőrű rapperek mindet! mindet be lehet kategorizálni! SENKI SEM EGYEDI! midnenki tartozik egy irányvonalba, és bizony az elvek, a kinézet, akár a hibbi is nagyon nagy valószínűséggel összeegyeztethető midnennel,ami az adott kategoriára jellemző.

Fő irányvonalakat nézve tehát senki sem egyedi! Azok akik meg ezt válltig állítják, mert superman köntösben batman fülekkel meg pókember tappancsokkal mászkálnak a falon, ők a különc, kissé zártosztályra való kategoriába fognak tartozni, akik beilleszkedési zavarokkal is küszködnek. Az sem egyedi eset elhiheted.

Mindig lesznek elenyésző számban kivételek, de nem ez a gyakorlat! tartja a mondás is "zsák a foltját"

Ahogy egy diszkós lány soha az életben nem paktálna le egy szemüveges középen elválaszott hajú tergálpulcsis könyvtároslegénnyel, úgy egy családcentrikus nő sem egy önimádó sportoló szoláriummannel,akinek még agresszív hobbiai is vannak, szeret balhézni, egy egészséges sportoló egy iszákos füstös rockerrel sem, egy skinhead egy néger nővel sem! Ez abevett szokás.

Az elv megállja tehát általában a helyét.

Sosem azt kell nézni, hogy mi a kivétel, hanem hogy mi a gyakori, mire kell számítani!

2013. ápr. 7. 16:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!