Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elsősorban csajoknak szól a kérdés: mit gondolnátok, mi jutna rögtön az eszetekbe, ha?
..az egyetemen -amelyikre Ti is jártok- mindennap látnátok egy 18-19 éves srácot, aki nap mint nap autóval jelenik meg (mondhatni felső kategóriással, de nem sportautó, hanem elegáns, diplomata autó) elegáns öltözetben?
Mi lenne a benyomás? Mit gondolnátok?
- Nem is feltételeznétek, hogy a srác egyedül, szülei segítsége nélkül vette és tartja fönn ?(mert mondjuk szüksége van rá..)
Napközben sok dolgom van és a mobilitás nálam elsődleges.
Illetve nem tudom megérteni sem fölfogni, hogy az emberek miért skatulyázzák be az embereket és miért viselkednek így.
Tulajdonképp előítélet.
Viszont ez nekem nagyon kellemetlen.
Sosem voltam az a menő gyerek, mindig kihúztam magam mindenből. Igazából ami érdekelt, az a hobbim és a tanulás. A kettő ötvözetében láttam a kivezető utat; legalábbis anyagilag mindenképp.
Nemsok szabadidőm van, sokat dolgozom az egyetem mellett. Igazából kisebben kezdtem, a cél a szüleim segítése volt.
Viszont kinőtte, kiforrta magát a vállalkozásom és mára már egy jólmenő cégnek számít. Ezért én megdolgoztam, rengeteget ültem Péntek este-éjjel az íróasztal előtt lámpával, mikor mások bulizni mentek. Igaz, amúgy sem vettem volna részt ilyenekben..
Nemhiszem beskatulyázást érdemel egy ilyen ember.
Nem hiszem, hogy emiatt beskatulyázna téged bárki, vagy legalábbis az értelmesebbek biztos nem.
De még az is, aki le se sz@rja (már elnézést) hogy honnan a kocsid, ha megkérdezed tőle, biztos arra fog tippelni, hogy a szüleidtől. A te eseted ugyanis a kivétel. Ha ezt elmondod neki, akkor pedig elfogadja.
Most ez pont olyan, mint ha jönnék az utcán két teli szatyor kajával. Szerintem az emberek 99%-a arra gondolna, hogy biztos bevásároltam. Holott közben nem bevásároltam, hanem mondjuk kaptam az ételt. Ez skatulyázásnak számít?
Természetesen. Vállalkozásom van, kevés(?) alkalmazottal.
A bevásárlós példa azért nem tetszik, mert közhelyes.:)
Szerintem nem hozható párhuzamba a két dolog ..
Egyébként nem, nem szoktam szóba sem hozni ilyen témákat. Alapból sem, de nemigen szokott alkalom sem lenni rá, hogy pl. váltsunk pár mondatot. A fiúk, akik pl. tankörtársaim irigynek mondhatóak, nemnagyon beszéltünk még. A lányok, de még az 'ismeretlen' csajok is teljesen úgy reagálnak, hogy inkább fölöslegesnek tartom a szóbeszédet.. Egyértelmű jelüket mutatják a megvetésre, a lenézésre..
"A bevásárlós példa azért nem tetszik, mert közhelyes.:)
Szerintem nem hozható párhuzamba a két dolog"
Miért nem?
Mondhattam volna mást is. A lényeg, hogy van egy általános tendencia és mindenki ebből indul ki. Mert az ember ilyen. Mindig a jellemzőbb jut előbb eszébe, mert így nagyobb az esélye, hogy jól tippel.
Amíg ez nem ér hátrányosan és nem billogoznak meg, nem tudom, miért baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!