Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A "pasi" szó csak szerintem degradáló?
Utálom ezt a szót, és utálom, ha valaki azt kérdezi, hogy "van pasid?", vagy hogy "a pasimmal ezt és ezt csináltuk". Olyan, mintha egy darab tárgyról beszélnénk. Mondjuk azt is utálom, ha a férfiak ugyanezt nyomják, csak "csaj" szóval. "Van csajod?" vagy "Mentünk múltkor a csajommal...". Olyan... leminősítő. Szerintem:)
20/L
Szerintem teljesen rendben van mindkét szó,olyan nagyvárosi,21.századi.Pontosan azt mutatja ez a két szó,amit jelent az a kapcsolat.Se többet,se kevesebbet.Egyébként,az nem mindegy,milyen kaliberű emberek szájából hallod.Ha egy nagydumás,flegma,beképzelt sráctól/csajtól hallod,akkor van benne egy kis tárgyként kezelem jelleg,hanghordozásból kivehető ki mire tartja a másikat.
Nekem a hideg futkos a következő szavaktól a hátamon:menyasszonyom,vőlegényem,kedvesem,udvarló,lovag,párom...stb
ezek azért van, mert a szavak jelentését elfelejtettük, összekevernek mindent, ez már maradni fog így sajnos, persze, egyéntől függ ki mit használ
barát - barátnő jobban tetszik, de ez egyéni N
teljesen egyetértek veled, kérdező. mikor felnőtt nők szájából is hallom, hogy a "pasimmal így meg úgy", nagyon gáz. tényleg olyan semmitértő, semmibe vevő, nem sugallja, hogy fontos lenne az illető.
én azt szoktam mondani, hogy "a barátom". írta itt valaki feljebb a másik végletet, mikor "kedvesemmel" és "párommal", hááát :D sosem tudnám azt mondani, hogy a kedvesem - tényleg olyan sznob, olyan fennhéjázó. a "párom"-ról egyszer valaki azt mondta, hogy a zokninak van párja... szóval, azóta mindig ez jut eszembe, ha meghallom ezt a szót. :)
szóval, nekem barátom van.
Annyira nem, de én is jobban szeretem a barát/barátnő vagy pár szót :)
20f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!