Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Lányok! Mennyire értetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok! Mennyire értetek egyet az alsó idézettel? Srácok is írhatnak véleményt, ők mit gondolnak!

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy nem emlékszem már, hol találtam, csak elmentettem, mert tetszett, aki esetleg tudja a forrást, az jelölje meg. Így szólna:

"A nők nem szeretik a bólogató kiskutyákat, sem az ordító majmokat.

Azt szeretik, ha csendben lépked mellettük a Tigris."

Leírnátok még a korotokat?

2013. márc. 17. 23:49
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Metafora b+. Nem szó szerint kell értelmezni.
2013. márc. 18. 09:08
 22/30 anonim ***** válasza:

Igazad van, akkor nem rossz hasonlat, hanem rossz metafora :)

Mert vadromantikus képekkel törekszik legitimálni önmagát, ami belőlem azonnal azt a gyanút váltja ki, hogy tartalmilag amúgy bullshit, ezért fontos a jó hangzás :)

2013. márc. 18. 09:12
 23/30 A kérdező kommentje:
Jaj, bánom már, hogy srácok véleményét is megkérdeztem:D
2013. márc. 18. 10:08
 24/30 anonim ***** válasza:
<sátáni kacaj>
2013. márc. 18. 10:25
 25/30 anonim ***** válasza:

Rövid netes utánajárás alapján korrigáltam az idézetet, javítsatok ki, ha valamelyik helyett tudtok jobbat, tudományosan nem az igaziak a forrásaim, de siettem.

Szóval:

"Mindössze két milliméteres a világ leghangosabb állata, a parányi rovar 99,2 decibellel énekel.

A skóciai Strathclyde Egyetem kutatóinak megállapítása szerint a hátonúszó vízipoloska viszi a prímet, már ami a leghangosabb éneklést illeti.

(Forrás: [link]

"A leghűségesebb állat a szúnyog, mert még akkor is visszajön, ha letéped a lábát."

(Forrás: [link] )

"Nagy testű állat lehet halk? Bizony, lehet, na de melyik?

A zoológusok a legnagyobb leghalkabb állatnak a tapírt tartják. "

(Forrás: [link]

Tehát a korrekt idézet:

"A nők nem szeretik sem a bólogató szúnyogokat, sem az ordítozó poloskákat, azt szeretik, ha csendben lépked mellettük a tapír."

Remélem, segítettem, és hasznos volt a válasz!

2013. márc. 18. 10:40
 26/30 anonim ***** válasza:

Azt gondolom, hogy ez a kozhelyes es semmitmondo albolcsessegek kategoriajaba tartozik, amiket gyakorlatilag reflexszeruen ugrok at, ha szembejonnek velem valahol az interneten.

Ha mar idezetek, ha mar aforizmak, ha mar kis utbaigazitasok a szerelem es parkapcsolatok (vagy az elet) teren, akkor en inkabb maradok Woody Allennel, Oscar Wildenal, Karinthy Frigyesnel, Kurt Vonnegutnal... ok frappansabbakat tudtak mondani szerintem (igaz, persze, hogy ferfi szemszogbol nezve).

2013. márc. 18. 11:33
 27/30 anonim ***** válasza:
#25 az oroszlánt nem azért szeretnék, hogy mellettük lépkedjen, mert halk, hanem mert erős/domináns/magabiztos
2013. márc. 18. 13:50
 28/30 anonim ***** válasza:

Azt, hogy metafora b+, arra értettem, hogy nem kell szószerint venni... hogy sokféle majom van és a többi.

A 25-ös viszont egyszerűen zseniális, maxirespect.

25/N

2013. márc. 18. 15:02
 29/30 anonim ***** válasza:

Szerintem nem oroszlánról volt szó eleve, és a tigrisnél aligha beszélhetünk dominanciáról, hiszen nem társas lény.

Nem hiszem, hogy fajok közötti összehasonlításban beszélhetünk dominanciáról, erőről esetleg, akkor azt hiszem, a poratka nyerne, de már 2 ízeltlábú is kicsit sok az idézetbe.

A metaforával kapcsolatos felvetést pedig értem, de arra gondoltam, hogy szerintem nem valami frappáns metafora az, ahol a két, egymáshoz hasonlított jelenségnek amúgy semmi köze egymáshoz, még akkor sem, ha toposszá merevedett :P (Pl.: tigris és csöndes, de domináns férfi, akit a nők szeretnek)

Örülök amúgy, ha tetszett az új metafora, remélem, pár év múlva ez fog keringeni a neten! :P

2013. márc. 19. 07:38
 30/30 anonim ***** válasza:
szerintem erőltetett
2013. márc. 19. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!