Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az emberek észérvek alapján válsztanak társat?
Is-is.
Mondjuk én nem vagyok már húszéves, tehát van némi tapasztalatom arról, hogy milyen értékek azok, amik egy stabil párkapcsolatban fontosak.
Tehát: pl. racionálisan nem választanék tőlem nagyon eltérő intelligenciájú, érdeklődési körű, anyagi hátterű párt, mert tudom, hogy ezek konfliktusokat szülnek. Nem választanék olyat, akinek a személyiségjegyei alapján komoly gondok lehetnek (tehát pl. tudom róla, hogy függő, vagy hűtlen, stb.).
Szép dolog a szerelem, de a rózsaszín köd másfél-két év alatt elmúlik, és utána is együtt kell tudni élni a másikkal (már ha az ember komolyan tervez), és itt bizony nagyon is szerepet játszik a racionalitás.
Szóval: ha valakiről eleve tudom, hogy nem lenne megfelelő partner, akkor inkább nem is hagyom kialakulni az érzéseket.
Sajnos nem. Azt látom, hogy ha érdekli őket valami akkor ott a józan ész csődöt mond, hibákat elbagatellizálják és idealizálják, aki viszont nem érdekli őket azt a világért sem akarják tudomásul venni mennyire lenne szerethető. Részben hozzáállás kérdése a szerelem, részben kémia, részben önértékelés, plusz nagyon sok dolog együttese. Attól függ társszerelemről beszélünk vagy szenvedélyszerelemről.
Másik, hogy meg lehet basz.ni a szerelmet ha olyan a természete, hogy kiállhatatlan, rendmániás, vagy éppen lusta, szétszórt.
Hagyni kell az embereket a saját kárukon tanulni...
Ha még tud gondolkodni a másik akkor az nem szerelem, nem kérdés ilyenkor, hogy mit szeretnénk és nem mérlegelünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!