Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Isten azt a parancsot adta hogy ne paráználkodjunk. Pontosan mire értette?
Mint már 1000× leírtam itt-ott, a kereszténység egy hamis alapokon működő "vallás". A hit az emberi egyed egyéni gondolata, ha valaki befolyásol egy tannal, legyen az bármi, akkor már nem hit, hanem egy ötvözött valami, ami nem a sajátod. Elültet benned egy tant és úgy próbál manipulálni, mintha az ötlet a te gondolat magvacskád lenne, ami majd fejlődik valahová. Az összes vallás papja egy általa imádott földönkívüli/mágikus tulajdonságokkal rendelkező "istent", vagy valamit tukmál ránk.
A hit pedig nem egyenlő a reménykedéssel, mert a hit, ami ezen istenekhez köthetők hazugságokból fakad. Csupán 1× is kötöttek már rá papot hazugság vizsgáló gépre? Beszélt már csupán 1 pap is istennel? Vagy ez egy monoton egyirányú beszélgetés, mert akkor annyi erővel egy fűszállal is jól eldiskurálhatna.
utsó, viszont ha belegondolsz, olyan emberek számára hasznos, akiknek az egyéni erkölcsük nem fejlődött megfelelően..
pl nemrég egész jól megismertem egy lányt, kiderült, hogy egyéjszakás kalandok, és abszolút erkölcsi lazaság jár a fejében, de mivel keresztény, nem engedi meg magának ezen dolgokat... vagyis egy tartást kölcsönöz neki.. nem belülről fakad, vagyis az egyén önállóan nem élne meg, hanem kívülről ered, de ez épp elég, hogy megvédje magát
"A Biblia világosan kijelenti, hogy „Isten meg fogja ítélni a paráznákat” (Héberek 13:4). A paráznaságnak fordított görög por·nei′a szó tág értelmű, a nemi szervek helytelen célú használatára utal olyan emberek között, akik nem házastársak.* Vagyis Isten még akkor sem tartja helyesnek, hogy egy férfi és nő együtt él, ha később szeretnének összeházasodni.
Még ha egy pár szívből szereti is egymást, Isten elvárja tőlük, hogy a szexuális kapcsolat létesítése előtt házasodjanak össze. Isten úgy alkotott meg bennünket, hogy képesek legyünk szeretni. Mivel Isten elsődleges tulajdonsága a szeretet, nyilván jó okkal kéri azt, hogy nemi kapcsolat csak a házaspárok között jöjjön létre, ahogy arról majd a következő cikk beszél."
# 16: Az értelmezéssel az a gond, hogy a bibliai időkben a házasság mást jelentett.
A házasság akkor jött létre, amikor "elhálták", rendszerint tizenéves korban, és a váláshoz is elég volt valakit "elküldeni".
Én nekem volt lehetőségem az egyik nagy történelmi egyház bibliakörében is megvitatni a parancsolatokat.
Ott a ne paráználkodj parancsolatra egy másik értelmezést is adtak mégpedig azt, hogy ez szólhat egy népnek is és ekkor úgy kell érteni, hogy az adott nép ne kezdjen el hamis Isteneket imádni, hanem tartson ki Isten mellett.
Természetesen az egyénre is vonatkozhat és vonatkozik is méghozzá a mai hétköznapi embereknek is szól. Ne csald meg a párodat, ne vegyél részt mindenféle "Gruppen bulikban". Én személy szerint úgy gondolom, hogy aki nem tartja be ezt a parancsolatot az megbűnhődhet, de nem Isten által. Ugyanis a keresztény szemléletben Isten jóságos szerető atya nem egy gonosz ártó valami. A büntetés bele van kódolva a világunkba méghozzá közönséges nemi betegségek által és ezeket a kórságokat nem Isten terjeszti, hanem a kicsapongó életmód természetes velejárói.
Pár szót írnék a házasságról és a házasságon kívüli szexről is. A házasság lényege szerintem elfelejtődött, adott két ember egy nő és egy férfi, akik szeretik egymást és úgy gondolják, hogy közösen egy teljes egészet alkotnak, akkor fogadalmat, esküt tehetnek Isten színe előtt, hogy hűséges társai lesznek egymásnak és segítik egymást jóban és rosszban egyaránt. Ez a lényeg, hogy ez egy eskü, fogadalom, amit egymásnak tesz két ember ez róluk szól és csak akkor szabadna, ha tényleg komolyan gondolják. Nem hiszem, hogy egy Las Vegas-i esküvő, vagy egy komolytalan fényes nagy templomi mennyegző és lakodalom szentesítené az egészet, ha nincs mögötte a komoly egymásnak tett fogadalom.
Nyugodtan szeretkezhet két pár, ha fogadalmat tettek egymásnak, ekkor Isten is tudni fogja, hogy tényleg komolyan gondolják, ehhez nem feltétlen kell fényes templomi esküvő, elég, ha fogadalmat tesznek ketten egymásnak. Ezután nyugodtan szeretkezhetnek, örömet szerezhetnek egymásnak. (természetesen, ha van rá pénzük, akkor tegyenek esküt egy pap előtt egy templomban, de a mai helyzetben nem kell 20 évet várni rettegve Isten haragjától, ha tényleg komolyan tisztelik és szeretik egymást, tegyenek fogadalmat otthon kettesben. )
Én - hívőként - hasonlóan gondolom, mint a 18-as, és ha valaki alaposan ismeri a Bibliát, és korát (nem pedig az egyházak által terjesztett dogmákban hisz), akkor ez egy teljesen normális értelmezés.
Vagyis tartós, monogám, elkötelezett párkapcsolatban, amivel senki másnak nem ártunk (vagyis nincs egyik fél sem elköteleződve más irányban) nem tartom bűnnek a szexualitást.
Nem szabad foggal-körömmel ragaszkodni az ószövetségi tanításokhoz, hiszen van ott még egy-két furcsaság (pl. kit és milyen bűnökért kell halálra kövezni és hasonlók). Jézus ezeket a parancsolatokat eltörölte, felülírta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!