Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki van még így?

Figyelt kérdés
28 éves vagyok. Karácsony este eljegyeztem barátnőmet, akivel 3 éve élek együtt. Én szeretnék házassági szerződést. Nem tudom mit reagálna rá. Bízok benne de akkor is szeretném ha lenne szerződés. Van saját lakásom, saját kocsim, és egy vitorlásom egyik se hitelből. Keményen megdolgoztam mindegyikért és nem szeretném ha elvinné akkor ha elválnánk.

2013. jan. 12. 16:55
 1/6 anonim ***** válasza:

8.5 éve vagyok együtt párommal, még nem jegyeztem el, mert én nem szeretnék meggondolatlanul dönteni! Ha aktuális lesz, akkor megkérem a kezét....

A házassági szerződés kihatással is lehet a kapcsolatra, illetve ha a barátnőd nem megértő, akkor komoly sértődés lehet belőle, esetleg dobhat is ezért. A bizalom hiánya komoly gondokat szülhet. Ha megnősülsz, akkor felezel a pároddal, akárhogy is fog alakulni a dolgotok! Ez a házasság velejárója...

2013. jan. 12. 16:58
 2/6 anonim ***** válasza:
51%
Ha ezek a saját tulajdonaid, miért vinné el, ha nem írtok szerződést? Max a gyereket viheti ha lesz. A karácsonyi lánykérésnél meg giccsesebb dolog a világon nincs, de ezt csak így mellékesen.
2013. jan. 12. 16:58
 3/6 anonim ***** válasza:
#2 ha összeházasodnak, majd elválnak, akkor 50% a pasié, 50% a lányé mindenből: autó, ház, ingóságok...
2013. jan. 12. 17:01
 4/6 anonim ***** válasza:

3 év alatt már beszélhettél volna erről finoman vele, és most nem lennél itt.

Hozd fel a témát. Ha szeret akkor ez nem kérdés, alá fogja írni. Akár a májtranszplantációt is aláírná ha nagyon szeret.

Ha meg nem szeret akkor még időben elváltok, megspórolva egy esküvőt magadnak.

Én így látom a helyzetet.

Ez itt nem bizalom hiány, hanem csak bebiztosítás. Olyan mintha életbiztosítást kötnél magadra, kb ugyanaz.

2013. jan. 12. 17:20
 5/6 A kérdező kommentje:
Hát az 50-50% -al nem értek egyet. Több ismerősöm is vált el. 49% az ügyvédé 50% a feleségé 1% a férfié.
2013. jan. 12. 17:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Először kicsit rosszul esne, ha a vőlegényem ezzel állna elő, de megérteném, mert fordított esetben én is íratnék szerződést. De ezzel a szerződéssel csak a házasság előtt szerzett vagyonodat véded. Ez akkor lenne kellemetlen nekem, ha a te házadban élnénk és soha nem lenne semmim, mert már úgyis van, aztán a válás során mehetnék a híd alá. Ahhoz, hogy legyen valamim félre kell tennem, de ez furin néz ki, hogy én tartalékolok arra ha esetleg lenne valami. Bonyolult ez, de érthető, hogy véded magad. Azért sok kérdés felvetődne bennem arra az időre ha már esetleg nem leszünk együtt.
2013. jan. 30. 12:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!