Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A lányoknak ki tanítja, hogy a kezdeményezés kizárólag a fiúk "DOLGA", és hogy ilyenkor nekik egyre ridegebben kell viselkedniük?
Egyfelől sokszor hallhatjuk, olvashatjuk a fórumon, hogy volt itt meg ott egy ilyen helyes fiú, aki hú-de-nagyon tetszett a lánynak, de aztán nem lett semmi, mert a kezdeményezés a fiú "DOLGA", és hogy nehogy már a lány akár csak megszólítsa a fiút, mert hogy ő bizony azt nem fogja.
Másfelől pedig miért csinálja azt rengeteg lány, hogy mikor látható, hogy érdekli a fiút, még akkor is ha kölcsönös az érzés, gyakran a lány egyre csak tartja a távolságot, egyre ridegebbnek, elérhetetlennek mutatja magát. Mintha ez annyira működőképes taktika lenne. (Nem az.)
Kérdésem, hogy ezeket honnan tanulják a lányok? Kislány korukban a mesékből? Én is ismerek pár mesét, de nekem nem rémlik ilyesmi. Mert oké, hogy a királyfi kezdeményez a királylánynál/parasztlánynál, de nem emlékszem olyanra, hogy a lány mindenképp köröket akart volna futtatni a fiúval.
Anyukájuk tanítja őket? Ebbe látnék némi rációt, de nem gondolom valószínűnek, ahogy az anyuka mondja a kislányának, hogy "figyelj lányom, te soha ne szólítsd meg a fiút, soha de soha ne add tudtára, hogy bejön neked, maximum csak nézzél a szemébe. Illetve ha udvarolni kezd valamelyik, mindenképp mutasd egyre elérhetetlenebbnek magad." Nehéz elképzelni, hogy így tanítja egy anya a lányát.
Média lehet? Áhh, az biztosan nem, hát az konkrétan azt üzeni, hogy viselkedj minél rib@ncosabban, az biztos nem.
Akárhogy is gondolkodom, a legvalószínűbb, hogy a lányok ezt 13-14-15 évesen EGYMÁSTÓL tanulják el, és amolyan íratlan szabályként él közöttük. Vagy inkább az még valószínűbb, hogy félnek, hogy a többi lány lekurv@zza őket, ha nyíltan vállalják érzéseiket a fiúk felé, így ez amolyan "nézzétek, én vagyok a legnagyobb anti-kurv@", üzenve a többi lánynak, hogy ne adja magát könnyen.
1. 6 éve vagyok ezen a fórumon, rengeteg példát láttam mindkettőre. Innentől figyeld jobban, láthatsz naponta 1 példát mindre.
Napokban volt gaz elsőre, kigyúrt, jóvágású, sportoló fazon felszáll a buszra, folyamatos szemkontaktus köztük, majd a lány leszáll és szitkozódik magában, hogy miért ilyen töketlenek a fiúk.
Nyilván ha olyan jóképű emberről beszélünk, nem fog okozni neki lányt találni (ha esetleg nincs neki), persze ha valamelyik lány bepróbálkozik nála, a többi szemében ő lesz a könnyűvérű rib@nc.
Másodikra példa pedig még több van, hogy a lány előadta, hogy egyre elérhetetlenebb, mert azt hitte, hogy jó taktika, a fiú idővel feladta, ment máshoz, a lány meg itt kesereg, hogy hogyan hozhatná rendbe a helyzetet, ami tekintve, hogy a srácnak már más lett a barátnője, már általában nem szokott sikerülni.
"sehol nem tanítják, nem is muszáj a fiúnak kezdeményeznie, csak legfeljebb nem én leszek a barátnője, mert engem ebben esetben nem érdekel"
Na ezt mondom, erre a gondolkodásra keresem a választ. Tehát, hogy ugyan ki vagy te, illetve, nem akarok személyeskedni, szóval, ugyan kiknek gondolják magukat azok a lányok, akik soha semmilyen körülmények között nem szólítaná meg még a számára legvonzóbb férfit sem, akit látott?
Ez genetikai dolog, ami mélyen belénk égett.
Régen is az ősember ragadta meg az ősasszonyt a hajánál fogva, hogy mától te az enyém vagy. A középkorban is a férfiak mentek házasságot intézni maguknak, vagy fiaiknak. Az 1800as években szint úgy, ha volt egy jó hozományú, vagy szép hajadon a környéken a fiúk mentek udvarolni. Hiába voltak "nagy változások" az 1900as években, sok minden ugyanúgy maradt. Még mindig a férfi az erősebb nem.
Az már más tészta, hogy hölgyválasz van. A lány vagy fogadja az "udvarlást" vagy nem. A mai csajozás kicsit sem nevezhető udvarlásnak, de 5-10 éven belül a randizás is annyit változott, hogy leírhatatlan. Mikor én 17-18 voltam (még szűz) nem durr bele szexeltünk. Minimum 1-2 hónapig randizgattunk, ismerkedtünk.
Nem minden lány várja, hogy a srác kezdeményezzen, de jobb ha tudod, hogy ez nem pozitívan megy a fiú számlájára. Hogy ennyire szerencsétlen tesze-tosza.
Az is hagyományosan a nők dolga, hogy mossanak, főzzenek, takarítsanak, gyereket szüljenek. Mégsem teszik.
Vagy ilyenkor nem számít a hagyomány?
"Kérdésem, hogy ezeket honnan tanulják a lányok? Kislány korukban a mesékből? Én is ismerek pár mesét, de nekem nem rémlik ilyesmi. Mert oké, hogy a királyfi kezdeményez a királylánynál/parasztlánynál, de nem emlékszem olyanra, hogy a lány mindenképp köröket akart volna futtatni a fiúval."
Vedd elő újra a mesekönyveket. Az a rengeteg (de leginkább három) próbatétel szerinted micsoda? :)
"Anyukájuk tanítja őket? Ebbe látnék némi rációt, de nem gondolom valószínűnek, ahogy az anyuka mondja a kislányának, hogy "figyelj lányom, te soha ne szólítsd meg a fiút, soha de soha ne add tudtára, hogy bejön neked, maximum csak nézzél a szemébe. Illetve ha udvarolni kezd valamelyik, mindenképp mutasd egyre elérhetetlenebbnek magad." Nehéz elképzelni, hogy így tanítja egy anya a lányát."
Ilyen direkt módon nem is. Csak épp az összes valós, elmesélt sztoriban ez szerepel, akár az anyuka, vagy más felnőtt nő saját történetében, amit a gyerek is hall. Vagy a filmek, mesék szerelmi történeteiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!