Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A "lúzereket" miért nem védi meg senki?
Sokszor eszembe jutott már ez a gondolat. Ma már szinte mindenkinek, aki valamilyen okból hátrányban kell érezze magát másokkal szemben; van valamilyen érdekképviseleti szerve. Ha egy feketét, egy ázsiait, egy meleget stb... bántalmaznak, valaki biztosan a védelmére kel. Ha a vallása miatt éri valamilyen retorzió, akkor is van, akikre számíthat.
Ellenben, ha valaki a születési adottságai, viselkedése, bármi okán nem tartozik a társadalom/közösség megbecsült tagjai közé, hanem csak egy megtűrt valaki lesz, akkor pokoli helyzetbe kerülhet. Szóban és tettben egyaránt terrorizálhatják, mindenféle szankció nélkül.
A lányok szintúgy nyíltan semmibe vehetik és mindez bárki más szemében a világ legtermészetesebb dolga lesz. Mintha valamilyen megbélyegzett bűnöző lenne, aki esélytelen a kegyelemre.
Mégsincs semmilyen szervezet, közösség, akihez fordulhatna, mert kiközösítettnek számít a társadalomban.
Miért van ez így?
Akkor elmondom a saját esetemet. Mivel kissé különc voltam mi9ndig is, ezért mások rendre kipécéztek maguknak.Ez volt általánosban is és a középiskolában egyaránt. Szóban és időnként tettben is megkaptam a magamét. Egy idő után már gyomorgörcsöm volt, valahányszor be kellett menni az iskolába. Nem kelt a védelmemre senki, max. elmondta nekik egy-két ember, hogy mekkora bunkók, de ennyi.
Egy szervezetre gondoltam, ami ilyen esetben a védőszárnyai alá venné az illetőt. Most őszintén. ha a téged kínzók között több kitűnő tanuló illetve sportoló van, akik a nyilvánosság előtt a suli krémjének számítanak, akkor mit tehetsz? Ráadásul úgy, hogy a "tevékenységük" nem hagy külsérelmi nyomokat.
Sulit váltani pedig nem tudsz, mert nem vesznek át máshová.
Mivel nem támogatom az ilyen b@sztatásokat, így énis meg szoktam őket védeni!
Kérdező, merre felé laksz?
Lehet tudok segíteni!
Kérdező, sajnos ezek a bántalmazások olyan jellegűek, hogy képtelenség megvédeni tőlük a bántalmazókat. Ha pl. a fizikai erőszakot meg is torolnák ezeken a barmokon, akkor is maradnának a pillantások, a megjegyzések, a lenézés stb.
Ettől tehát csak akkor szabadulhatsz, ha megszűnsz lúzer lenni. Vagy legalábbis ha meggyőzöd őket arról, hogy nem vagy jó célpont.
Ja, oké!
1 gondal kevesebb XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!