Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mégis, nem felelőtlenség,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mégis, nem felelőtlenség, amit az emberek 80%-a csinál? Házasság előtt szex?

Figyelt kérdés

Merthogy ez nem annyira játék, aminek sokan gondolják, hiszen gyerek lehet belőle. Méltóbb helye kéne h legyen az életben, mint ahova 18 év alatti (és gyakran feletti) fiatalok degradálják ezt a szép dolgot. Még ha össze is házasodnának utána később, de ez nagyon ritka.

Hátrányai:

- kiégés érett korra, a házasság meg tönkremegy emiatt

- 100%-os védekezési módszer nincs - "terhes lehetek?" és egyéb aggályok naponta itt is; tabletta vajon tönkreteszi szervezetet?

- többnyire nem azzal házasodik meg a lány, akivel először volt, és nagyon nagy nyomot hagyhat benne az első alkalom, ami még a későbbi kapcsolatában is bezavarhat.

- fertőzések veszélye

- kisebbségérzést vált ki fiatalokban, h a környezetük élvezkedik, és jogosan kérdezik (bár nincs igazuk szegényeknek): "Akkor én normális vagyok h 16 évesen nem feküdtem még le senkivel?"

- Akik simán kibírnák, azokra is nyomást gyakorol a világ, a sok élvezdekő, nekik is kisebbségérzést okozhat - mert ha mindenki ezt csinálja, de én nem, az ciki (pedig ez nem igaz!)

- "Lefeküdtem vele, de később megbántam"

- Nagy eséllyel nem azzal próbálják ki, akibe szerelmesek is.

Az emberek szidják az egyházakat, azt a begyöpösödött középkort, pedig azt se tudják mi a különbség a katolikus és a nem katolikus, a középkor és a ma között ebből a szempontból. Mindenkinek óriási szükség az élvezet, pedig házasságig kibírnák azért. Annyira fontos, h ennek érdekében kitalálták azt is, h az abortusz teljesen természetes dolog - ahelyett h az őt megillető helyre kerülne a szex. Amiből emberélet lehet, az nem játék - sokan mégis annak tartják.

Bizonyára sokan tudnak ellenérveket mondani, a házasság előtti szex előnyeiről. de nem hiszem h több érv lenne mellette, mint ellene. amit fent írtam, még bővíthető lenne. Sok ember, aki házasság előtt átesett rajta, biztos tudna mesélni, ha őszinte lenne, közvetve vagy közvetlenül milyen negatív következményei lettek.

Az pl. biztos: ha nem csinálnák ennyien, sok más emberben nem váltana ki kisebbségérzést, akik nem csinálják. A csak házasság utáni szexnek nincs ez a társadalomra gyakorolt negatív hatása. Akik meg csinálják, másokra nem gondolnak, tehát: önzőség elsősorban. Ha mások életébe kerülne, talán akkor is csinálnák, ez se fogná vissza őket. (ok, ez lehet túlkapás volt részemről)

Még valami: "Mert kocsit sem veszünk próbakör nélkül...ennyire egyszerű." - "Használt autót meg én nem veszek, mert már nem olyan jó, mint a vadonatúj." (ok, ez picit azért így nyers volt)

2012. aug. 29. 22:59
1 2 3 4 5 6
 31/58 A kérdező kommentje:

Hm, kevesebb anyázó és hülyéző volt, mint gondoltam. :D

Köszönöm a válaszokat. nem sok olyan válasz volt, ami az érveimet cáfolta volna. Néhányan leírtak h pl. nem bánták meg h lefeküdtek valakivel. a használatautós válaszoló is csak azt az egy szem ellenérvet hozta (de minek kell kicsit használtnak lennie az autónak, ha én is be tudnám járatni és életem végéig "használni", most őszintén, nem így az igazi?). de hogy mi lesz azokkal, akikből kisebbségérzést váltotok ki, az nem érdekel senkit. szóval akik ezt csinálják, egész biztos már, hogy egoisták nagyrészt, és a többiek bele is halhatnak felőletek a kisebbségérzésbe vagy esetleg egyéb pszichés problémákba, amiket Ti is váltotok ki belőlük. A társadalomra negatív hatással is lehet, hogy nyalják-falják egymást a buszmegállóban, 5 évestől kezdve azt bárki észreveheti, ha nem akarja is és nem feltétlen hat rájuk pozitívan! (ez megint más téma)

Mókusgyilkoskának üzenem: én magam utálom a katolikus vallást, az ilyen templomokat is messze elkerülöm. csak hogy tudd, erre már nem akartam kitérni a kérdésben. és igen, pedofil papok, nem akarom bántani ezt az egyházat, de hát sok jót nem lehet róla elmondani. és drága kincsed a nénikéd, próbálj normális hangnemet találni.

És: itt nem a hitről írtam, csak józanul megpróbáltam felvázolni néhány ellenérvet a házasság előtti szexszel kapcsolatban. Ezek megcáfolására, ahogy előre is gondoltam, nagyon kevés próbálkozás történt, és inkább hülyézések voltak azok részéről, akik nem értettek egyet, erre is előre számítottam.

Nem, nem vallom azt a nézetet, hogy sose házasodjon meg az ember. Meg lehet házasodni pl. akár 20 évesen is, de célszerű 30 előtt. Csak még mielőtt ezzel is megvádolnának.

Az még a kisebb gond, ha vki egyvalakivel összejön és ővele van élete végéig és így próbálja ki jóval házasság előtt is vele. Hogy ez jó-e vagy nem, arról nem foglalok állást, de a kérdésből is elvileg kiderül (már aki észre akarta venni) h nem ezzel volt a bajom. (Eléggé jövőbelátók lehetnek mindenesetre, ha már jóval házasság előtt is tudják h majd sok év múlva megházasodnak, sokan gondolják így, aztán mégse!)

Arról sem kívánok állást foglalni, h közvetlen megházasodás előtt jó-e kipróbálni vagy nem. Még ha csak ezt tennék az emberek, ez lenne a kisebb gond. De állítólag így is jól meg lehet lenni házasság után. De amiről nincs kialakult véleményem, arról nem is mondok igazán semmit. Aki figyelmesen olvasta a kérdést, rájöhetett, hogy nem ezzel van bajom elsősorban.

A gondom azzal van főleg h ketten elkezdenek járni, talán szerelem sincs, talán van, de nem ismerik még egymást igazán, de szexelni már akarnak. Aztán kiderül, mégse illenek úgy össze, ahogy jobban megismerik egymást, és szakítás. na, ezt pl. nem kéne. és persze az utcán is ott falják egymást (illem - szóval nem kéne az utcán, de mindegy, erről sokan nem hallottak), ezt látják, akiknek nincs senkijük és kisebbségérzésük lesz, meg fel is piszkálhatja őket a látvány, szóval elég rossz lehet nekik. na, erre válaszoljatok valamit! erre jön válasz vajon?

14-15 évesek is szexelnek néhányan. nemrég váltottam itt pár üzenetet egy egészségügyi dolgozóval, nőgyógyászaton dolgozik. és mondtam neki, esetleg elmondhatná az ott megforduló 14-15 éveseknek h nem kéne talán csinálniuk, és érveket is mondhatna nekik h miért. ezt lehetne kedvesen tenni, mellékesen megemlíteni, hátha elgondolkoznak, legalább tudjanak róla, ha már a szülő nem mondja el nekik. de nem. ez nem érdekli őt, bár írta, szerinte is gáz ez a világ, ami most van, de ő akkor sem mondja el nekik, mert az ő dolguk, és úgyse fognak hallgatni rá. mi ez, ha nem felelőtlenség? ha másra nem is, talán egy ilyen egészségügyi dolgozóra hallgatnának valamennyire ezek a fiatalok, elgondolkoznának talán. ha már ott a "talán", akkor érdemes. a fizetésért nem lenne érdemes, de a szakma szeretetéért igen.

Akik lehülyézéssel válaszoltak ide, azoknak javaslom, nézegessék meg a kérdéseket itt gyakorin, naponta rengeteg kérdés érkezik, amiket azért tesznek fel, mert házasság előtt szexeltek és vmi gond lett. oké, házasságon belül sem kell feltétlen gyereknemzés céljából tenni, de ha ott becsúszik egy gyerek, nem akkora gond, finoman szólva, mint ha pl. egy éppen nem végleges kapcsolatában csúszik be egy 16-18 éves lánynak.

És azt az ellenérvet nem is írtam, hogy az abortusz a nőnek hatalmas trauma lehet. Házasságban jóval ritkább az abortusz, azért ezt se feledjük!!!

Az elején válaszoló 19 éves lánynak üzenem: nincsenek világmegváltó terveim ezzel az egésszel, nem tudom, mit lehetne tenni. De ha annyi eredménye van, h szűnik a kérdésem miatt vmennyit a kisebbségérzésük azoknak, akik nem csinálják, már volt értelme! Ha ezáltal tisztább képet kapnak saját magukról és a világról!

Az eddigi válaszokból nem látom, hogy ne lenne igazam, nagyon kevés volt a valódi ellenérv, csak 1-2, és csak 1-2 érvemet cáfolták azok a válaszolók is. A kioktató, főleg egyházat szidó, lenéző válaszokat nem tudom ellenérvként elfogadni. (De mondom, az egyházról nekem is megvan a véleményem.)

Ez most hosszú lett, talán senki se fogja elolvasni. Köszönöm annak, aki végigolvasta.

2012. szept. 1. 14:06
 32/58 anonim ***** válasza:
100%

"A gondom azzal van főleg h ketten elkezdenek járni, talán szerelem sincs, talán van, de nem ismerik még egymást igazán, de szexelni már akarnak. Aztán kiderül, mégse illenek úgy össze, ahogy jobban megismerik egymást, és szakítás. na, ezt pl. nem kéne. "

Na ez az, ami házasságban is előfordulhat. Hiszen lakva ismerni meg egymást, könnyen kiderülhet, hogy "nem ilyen lovat akartam", sem szexuálisan, sem emberileg nem illenek össze a felek... És ha várnak a szexszel a nászéjszakáig, akkor akár még gyerek is lehet 1 éven belül, aztán kiderül, hogy pokol a másikkal az élet.

Én a magam részéről annak a híve vagyok, hogy akivel el tudok képzelni komoly dolgot, azt meg kell ismerni minél jobban, összeköltözni, és igen, szexelni is, hogy minden lehetséges probléma előjöjjön még a házasság, gyerekvállalás előtt!

2012. szept. 1. 19:25
 33/58 A kérdező kommentje:
32. napjainkban vhogy a szexuális problémák igen hamar előjönnek, ha vannak, mert mindent megtesznek h előjöjjenek. mégis, túl sok a válás valahogy, szóval talán arra kéne tenni a hangsúlyt h a többi szempontból megismerjük a másikat. azért ha normálisan, rendesen megismerjük a másikat házasság előtt, házasságban már annyira nagy problémák nem jönnek elő. ha mégis, akkor is létezne problémamegoldás, de problémamegoldás helyett (mert ahhoz erőfeszítés is kell) jobban szeretik az emberek a szexet (ahhoz nem kell erőfeszítés). nagyon el van tolódva minden a szex irányába úgy általában véve, általánosítani persze nem lehet. köszönöm h végigolvastad ezt a hosszút.
2012. szept. 2. 00:05
 34/58 anonim ***** válasza:

" mint ha pl. egy éppen nem végleges kapcsolatában csúszik be egy 16-18 éves lánynak."

Ennek azért nincs így értelme, mert a házasság sem (biztos, hogy) végleges.

Ismerek olyat, aki 6x nősült (tudom, az extrém esetek... De olyan, aki 2x, na olyan rengeteg van. Az annyira nem extrém...)

Kisebbségi érzés amiatt, mert valaki boldog? Vagy amiatt, mert valaki szexel?

Ezért kinyírja magát valaki? Szerintem te is tudod, hogy ott alapjáraton nincs minden rendben (másokhoz való hasonlítgatás, saját egyéniség hiánya, némi irigység, üldözési mánia, stb.)

Viszont az igaz, hogy 2 emberre tartozik, engem is zavar (és valószínűleg nem vagyok vele egyedül), mikor nyilvános helyen (pl tömegközlekedés) épphogy nem dugnak mindenki szeme láttára, de nem sok hiányozna hozzá.

Viszont privátban, otthon egészségükre...

A tizenéveseknél a probléma az, hogy nincsenek felvilágosítva, pl hogy védekezzenek, mert apuci-anyuci nem ér rá ilyenekre.

Egymást majmolják, megosztják egymással a "tapasztalataikat", kipróbálják, és így születnek pl az olyan kérdések, hogy "Tegnap análisan szeretkeztem a pasimmal, és belém élvezett. Ha ettől terhes lettem, azt kb mikorra tudom meg?" és hasonlók...

Nem felelőtlenség, hogy valaki házasság előtt szexel. Az egyéjszakás kapcsolat (ha mellette nincs párja az embernek) sem felelőtlenség.

Tegye, ha jól esik. (Hogy érzelmileg kire hogyan hat, az egyén- és helyzetfüggő, kár lenne erre szabályokat, sablonokat felépíteni.)

Tájékozatlanul, védekezés nélkül szexelni, utólag gondolkodni, és idegenektől kérdezgetni, hogy akkor most mi van, és mi lesz... Na EZ a felelőtlenség!

2012. szept. 2. 00:46
 35/58 A kérdező kommentje:

34 09-02 00:46

"Ennek azért nincs így értelme, mert a házasság sem (biztos, hogy) végleges.

Ismerek olyat, aki 6x nősült (tudom, az extrém esetek... De olyan, aki 2x, na olyan rengeteg van. Az annyira nem extrém...)"

Azt nem mondtam, hogy jó ha a házasság nem végleges. ugyanúgy jobban meg kéne gondolni azt is h ki kit vesz el. csak azért mert házasságon belül felelőtlenek az emberek, legyenek azok házasságon kívül is? akkor nem inkább a házasságon belül is kéne az elvárásokat megemelni? mert meg kéne, mert a gyerekeknek sem tesz jót a válás! sőt, házasságon kívül megszokják h mennyire lazának lehet lenni, ezt beviszik a házasságba is!

"Kisebbségi érzés amiatt, mert valaki boldog? Vagy amiatt, mert valaki szexel?

Ezért kinyírja magát valaki? Szerintem te is tudod, hogy ott alapjáraton nincs minden rendben..."

és ki mondta h a mai társadalom olyan emberekkel van tele, akikkel minden rendben van? (és mellesleg kik "termelik ki" azokat, akikkel nincs minden rendben? azok, akik semmi mást nem tudnak, de szexelni igen!) Vagy akikkel nincs valami rendben, azokat inkább már teljesen felejtsük is el és mint vmi selejtekre tekintsünk rájuk, és hagyjuk őket figyelmen kívül? Sok "szerencsétlen" van, aki nem szexel sok éves koráig, és csak utána jön össze neki a kapcsolat - belőlük szted mit vált ki ez, ami a világban, körülöttük folyik? vágynának rá ők is és látják, mások csinálják, így szerencsétlennek fogják érezni magukat, kisebbségérzésük lesz, stb. egyébként Te is láthatod, sok kérdés van itt gyakorin: "14/16/18... éves fiú/lány vagyok és még nem volt barátom/barátnőm/nem csókolóztam senkivel/nem szexeltem. Ez szerintetek normális?" Szerinted őbelőlük mi váltja ezt ki, és mi ez, ha nem kisebbségérzés, vagy valami hasonló? Hát én megkockáztatom, ha valaki 14 éves korától folyamatosan olyanokkal van körülvéve, akik járnak egymással, a szeme előtt smárolnak, simizik egymást stb., az 20 éves korára szabályosan pszichiátriai eset lesz, ha neki addigra ez nem adatik meg! Pedig semmi nincs abban, ha vkinek 20 éves koráig nincs senkije! De akiknek van, azok tehetik beteggé, és ennek igenis megvan szerintem az esélye!

"A tizenéveseknél a probléma az, hogy nincsenek felvilágosítva, pl hogy védekezzenek..." Hát ez az. Szóval nem értenek hozzá, mégis csinálják. Ennyivel pl. elromlik a CD-m, de nagyon szeretek zenét hallgatni és sokáig nincs aki megcsinálja. Nem kezdem el áram alatt javítgatni próbálni, hátha odavág. Lehet, nekik sem kéne csinálniuk. Egyszerű: meg kéne mondani nekik h ez nekik még korai. csak ugye már nem szabad fegyelmezni se a gyerekeket, mert már ők mondják meg a felnőtteknek h mi legyen. alapból bénán nevelik a gyerekeket h nem mondják ezt meg nekik (mert ugye szexelni tudnak, gyereket nevelni nem!).

Kapásból egy ismerősömről tudok, aki 15 évesen vesztette el a szüzességét, és meg is bánta. Ennyi évesen NEM TUDHATJA még a lány ezt, és nagy eséllyel meg fogja bánni! Mert a legtöbb fiú ezt csak kihasználja. Sok lány 18 év alatt sokszor nem is akarja még a szexet, de ott van a nagyokos barátjuk, aki erőltetni akarja, erre szegény lány saját magát érzi hibásnak, stb., ebből is csak gondok vannak. Hidd el, a tizenévesek az esetek 90%-ában NEM TUDJÁK, hogy mit csinálnak, nagyon gyerekek még! Ez itt az oldalon sok kérdésből is kiderül.

Beszélgettem valakivel, aki 23 éves és kb. 16 éves kora óta kb. 3-szor feküdt le más-más emberrel. Ő maga érezte h vmi nincs rendben, a jelenlegi barátja is tud ezekről az incidensekről és nem igazán bízik a lányban. Emiatt nem az igazi a kapcsolatuk. És a lánynak is volt több problémája emiatt, családdal, emberekkel, most ebbe nem mennék bele. De ha kicsit nyitott szemmel nézel erre az egészre, magad is láthatod, h az emberek csak ártanak maguknak és egymásnak a házasság előtti szexszel. Ha felvilágosítanák a gyerekeket jó idejében, szted jobb lenne? Talán a problémák egy kis része eltűnne, de nagyobb részük megmaradna.

Olyan lánnyal is beszéltem (20 év körüli volt akkor), aki arra gondolt, apácának megy, mert a fiúk a gyengéi, amiből mindig vmi problémája lett és gondolta, ezzel megoldaná ezt a problémáját. Ez amúgy menekülés lenne a probléma elől, nem pedig megbirkózás a problémával. Neki néha a barátnőivel lett konfliktusa, mert akárhol voltak, mindig bepasizott és így a barátnőit, a barátságot mellőzte a fiúk javára. (Igaz, ez még nem szex, de aztán nyilván az lett belőle.) Aztán ez a lány is jött sírni (végülis persze sajnáltam szegényt) h lehet h terhes lesz, mert valami balhé történt az óvszerrel, pedig ő magának is meg a barátjának is volt tapasztalata. Később beszélgettem vele a házasság előtti szexről, aztán ő maga jött ezzel az érvvel, amit ők ketten is elszúrtak. Ó, hát az 100-ból csak 1-szer történik meg, mondta.

"Tájékozatlanul, védekezés nélkül szexelni, utólag gondolkodni, és idegenektől kérdezgetni, hogy akkor most mi van, és mi lesz... Na EZ a felelőtlenség!" a szex is az. nem érzik az emberek már a komolyságát. már megszokták fiatalok is h szexelnek, nincs benne semmi érdekes. ezért legkevésbé akkor lesz érdekes, ha már az elméletileg végleges párjával fogja csinálni. maximum elválik, mert miért ne, a gyerekekkel meg majdcsak lesz vmi, hogy mi, az meg nem érdekli őket. azért minden védekezés ellenére is becsúszhat gyerek, elszaladhat a ló, ha hozzászoknak az emberek h átlépjék a határokat.

"Nem felelőtlenség, hogy valaki házasság előtt szexel. Az egyéjszakás kapcsolat (ha mellette nincs párja az embernek) sem felelőtlenség" az a baj, Te is rövid távon gondolkodsz. ha éppen nem jön be az az 1%, nem lesz gyerek, de kiégés, stb. veszélye is van az egyéjszakásnak. valamint ki is tudódhat, így a későbbi párja nem fog bízni az illetőben, vagy ha ő maga vallja be a párjának, lehet h akkor is bizalmatlan lesz. a negatív következményeket sokáig lehetne sorolni.

Értékelem, h normális választ igyekeztél adni. Alapjaiban nem értek egyet veled egyáltalán, de tisztelem benned h normálisan leültél érveket írni.

Más. Senki sem lesz attól férfi h a barátnőjét kiteszi annak h fél hónapon keresztül azon aggódjon h terhes lesz-e. akit szeret az ember, azt nem teszi ki ilyen feszültségnek! Aztán jön a nagy öröm h megjött a mikulás, végre. Meg h miért késik, mi lehet, pedig a teszt is negatív volt. aki ilyennek kiteszi a barátnőjét, az nem férfi. márpedig sokan kiteszik, akkor is, ha odafigyelnek mindenre, de mégis becsúszik vmi. mindig megvan rá az esély. ezt csak akkor bánják meg, ha késik a mikulás.

2012. szept. 12. 00:00
 36/58 anonim ***** válasza:
58%

"Senki sem lesz attól férfi h a barátnőjét kiteszi annak h fél hónapon keresztül azon aggódjon h terhes lesz-e. "

Erre találták ki a fogamzásgátlót.... Jómagam háromszor estem teherbe, mindháromszor tervezetten, házasságban, amikor meg nem akartam, akkor szedtem tablettát.

2012. szept. 12. 00:07
 37/58 anonim ***** válasza:
62%

Én végig olvastam amit írtál.

A véleményem akkor sem változik.

Amit te írsz az az egyik véglet, a fiatalkori (14-15 évesen) szex pedig a másik véglet.

Én voltam az, aki a következőket írta:

Én azt vallom, hogy kezdjenek nemi életet élni 17 évesen és utána, szórakozzon, éljen jó sokat, majd 20 évesen kezdjen koncentrálni egy komoly kapcsolatra.

Szerintem 24-26 éves kor a reális egy házasságra, és a gyerek nemzésre.

Azzal mindenki egyetért, hogy fontos a házasság előtti szex, aminek 2 nagyon fontos oka van.

Az első, az ember azon rossz tulajdonságát hivatott elkerülni, miszerint kíváncsi.

Ha nincs viszonyítási alap, ha nem tudja megkülönböztetni mi a jó és a rossz szex (mivel nézet kérdése), mivel lehet, hogy egy jó kapcsolatot fog felrúgni ahol a szex is jó, mert úgy véli az rossz.

A második, és szerintem legfontosabb tényező, amit mindannyian úgy gondolunk, hogy a szex az egyik legfontosabb alappillére egy kapcsolatnak, és ha az nem jó, kevés ...st, az a kapcsolat halott.

Lehet mellébeszélni, de a félrelépések 99% ezért történik.

Ha a házasság előtti szex nem lenne, ez az arány elérné a 100%-ot, ráadásul mégtöbb kapcsolat menne tönkre.

Ha már autós példát említettél, a típust magam szeretném kiválasztani, a vérmérsékletemhez mérten. (így sem sikerül, hát még úgy...)

Láttatlanban az ember nem vásárol. ;)

A másik téma a válás.

Ennek semmi köze az emberekhez, mint inkább az életmódunkhoz, és a fejlődésünkhöz.

Mindenki a régi világgal jön, és bár nem mennék bele a politikába, még is érintenem kell egy kicsit.

Mindkét félnek igaza van, hiszen a régi világ jobb volt, de nem azért mert meg lehetett élni. Most is meglehet, dobd el a mobilodat, a kábeltvdet, a TV-t csak napi maximum 2 órát nézzd, dobd ki a számítógépedet, az internetedet, használj jóval kevesebb áramot (mert régen a hűtőn kívül semmi nem fogyasztott kikapcsolt állapotban), ne vegyél fel hitelt, élj tudatosan, és már is meg tudsz élni az átlag 90000,- FT-os fizetésedből.

Mi az ami még változott?

Az egyre jobban gyorsuló, és elkényelmesedő világ.

Azokban az időkben legkésőbb szombaton 14 órakor letetted a munkát, ma senkit nem érdekel mennyi napot és órát dolgozol.

Sokkal de sokkal kevesebb idő jut egymásra, a pár választásra, az együtt járásra, a másik megismerésére, és ezzel együtt a család alapításra, majd utána a saját családodra.

Nah ez az az indok amiért a kapcsolatok többsége befuccsol.

Régen szerelemből választottak párt, volt idő megismerni a másikat, mára pedig a "megszerettem" mondattal lehet jellemezni, a kapcsolatok az egymásra fordított idő hiánya miatt pedig tele van kompromisszumokkal.

Természetesen vannak kivételek, ők képzik azt a kis hányadát a kapcsolatoknak, ami meg is marad holtodiglan-holtomiglan...

2012. szept. 12. 09:39
 38/58 A kérdező kommentje:

36. hát én nem tudom, szegény lánynak engedném-e, főleg 20 év alatt h ilyen szereket nyomjon bele a szervezetébe. jó, házasságon belül elmegy, de nem éppen egészséges a szervezet számára.

de hát hiába vannak módszerek, sokan nem tudnak élni vele, de ha mégis, akkor is csúszhat hiba a gépezetbe. mondom, egy lány magyarázta nekem, aki képben van, h ez megbízható dolog, de ő maguk is elbénázták és ott sírt nekem h mi lesz ha baba lesz. mondom, a legjobb az lenne mindenkinek ha nem szexelnének házasság előtt, kevesebb stressz, probléma lenne, persze mindenki azt csinál, amit akar, csak akkor ne sírjon utána. persze próbálhatom az ilyen ismerősömet megvigasztalni h nyugi-nyugi, de hát mit mondhatok neki egyáltalán? ha mindenki teljesen képben lenne mindennel, sztem akkor is kb. ugyanez menne.

2012. szept. 12. 12:57
 39/58 A kérdező kommentje:

37. Tömören azt tudom mondani: az (igazi) szerelem és a szeretet kéne, h az alappillére legyen a kapcsolatnak. Ha az ember valóban bármit megtenne a másikért. amíg nem lesz az ember igazán szerelmes h annyira megfogja a másik egyénisége, mindene h más már nem is érdekli. amikor tényleg telitalálat és lelki szempontból is teljesen hozzá illik, amikor valójában megtalálta a másik felét. ezt semmihez nem lehet hasonlítani, és itt már könnyebb lenne áldozatokat hozni a másikért, és ilyenkor meg is bánja az ember, ha valaha mással volt valami komolyabb. ha nem magadra gondolsz h mit kéne/kellett volna kipróbálnod, hanem a másik van előtérben, neki pedig te. ha igazán szeretsz valakit, akkor nem érdekel h mással milyen. ha ilyen igazi szerelem, kötődés, vonzódás alakul ki, az jó alap arra, h az olyan problémákat is megoldják, amiket egyébként eszük ágába sem lenne. a szerelem komolyabb dolog annál h az ember csak dobálja a másik embert és összehasonlítgassa h melyikkel jobb. az ember egy egyéniség és nem lehetne úgy tekinteni rá mint egy szexgépre. én őszintén szólva nagyon meggondolnám, leálljak-e egy olyan lánnyal, aki már több fiúval volt ágyban. egy-egy becsúszik neki, oké, nem jó, de több ne legyen.

és annak is teljesen más a varázsa, amikor két, egymásba igazán szerelmes szűz együtt tapasztalnak ki mindent.

egyébként ma pl. a következő kérdés jött ide, valakinek megint lelki problémája van amiatt, mert mások szexelnek és ő nem:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__szuzesseg__3429..

És az öcsi szerint ez ciki, hát azt az öcsit is régen verték már el, és fogalma sincs, mennyit árthat ezzel a bátyjának. bocs, de tényleg ennyire ostobák az emberek, ennyire nem látnak az orruknál tovább? ennyire csak saját magukra gondolnak? "nekem jó legyen, a bátyám meg pancser", kb. eddig terjed a gondolkodása, és ez szánalmas.

2012. szept. 12. 13:11
 40/58 A kérdező kommentje:

Ez a kérdés is érdekes:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__szexualitas__34..

De csak a következő miatt:

"Tegnap az volt a mélypont, amikor letéptem róla a Triumph bugyiját, amit amúgy én vettem neki, most kb. nem szól hozzám. Nem ismertem eddig olyan lányt, aki ne őrült volna meg ezért. Ő pedig még mérges is rám."

Én írtam utána a kommentet. Már elnézést, de egy 24 éves fiúnak is ennyi esze van, hogy csak a szex érdekli, és egyáltalán nem veszi a fáradságot, h kicsit jobban megismerje előtte a lányt? Ennek csak az számít h tépkedje a bugyit az előző barátnőiről és az újabbról is. Azt hiszi a lány egy szexgép és lelke nincs is. Eléggé függ a lélektől, lelki dolgoktól h egy lánynak mi jön be, mi nem, és h egy 24 éves férfi ezzel egyáltalán nincs tisztában, ez finoman szólva is szánalmas. és persze a lány a hülye h nem jön be neki, ami az összes többi lánynak, ezt sugallja neki a fiúka, pedig a lány nem tehet róla h mi jön be neki, a fiúnak kellett volna némi időt szánni rá h legalább kicsit megismerje a lány lelkivilágát. hihetetlen h egy 24 évesnek ennyi esze legyen csak. annyira kevés az eszük az embereknek, tényleg nem kéne házasság előtt szexelni, mert csak lelki sérüléseket okoznak egymásnak, nagyon sokan.

2012. szept. 12. 13:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!