Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A cigányok miért mondják magukról hogy magyarok?
Ajjaj, nem lenne szabad ezt a kifejezést használni. Ők hiperpigmentáltak:D Vigyázz, megsértődnek, aztán reggel ott lesznek a ház előtt...
Amúgy vannak értelmes (hm melyik szót is lehet még alkalmazni... azt hiszem a roma még elfogadott szóval) romák, de olyan ritka, mint a fehér holló. Egyébként meg én sem mondom magamról, hogy (persze nem is tudok ilyenről) 1/4ed részt angol vagyok, 1/8ad részt svéd vagy akármi... Ahogy az első írta, ide születtek.
A Magyarországon élő tót, szerb, matyó, görög, román, palóc, stb nemzetiség is magyar.A cigányok is azok.
Akik meg Franciaországban élnek,azok francia cigányok.
A magyar szó ebben az értelemben az állampolgárságot jelenti. A cigány egy népcsoport. Vagy hallottál már Cigányországról? Mert ott élhetnének cigány állampolgárságú cigányok.:)
Azért írják, hogy magyarok, mert magyar az állampolgárságuk. Ettől még a cigány népcsoporthoz tartoznak, bár valaki nem vallja magát odatartozónak.
Aki pedig azzal mocskolódik, hogy menjenek vissza oda, ahonnan jöttek, akkor azoknak elmesélem, hogy mi magyarok is visszamehetnék oda, ahonnan jöttünk, mert mi is úgy vándoroltunk ide be. Általános iskola, történelem óra!
Értem én, hogy mire gondolsz, én csak idéztem egy anno megélt történelemóráról, amikor egyszer az egyik osztálytársam feltette azt a kérdést, hogy a cigányok miért nem mennek vissza oda, ahonnan jöttek. Na, erre volt az a válasz, hogy akkor mi is visszamehetnénk oda.
Én nem firtatom, hogy egyes cigányok milyenek, az állam pénzén akarnak megélni, stb., de nem mindegyik ilyen és sajnos számos példát tudnék arra is hozni, hogy nem csak a cigányok teszik ezt.
Az a cigány, aki Magyarországon él, magyar az állampolgársága, az bizony magyar ember. De a cigány népcsoporthoz tartozik. Ezért létezik a cigány szó. De a cigányt kicserélhetjük akár svábra, tótra, székelyre.
Az a cigány, aki Franciaországban él, francia állampolgár, az francia ember.
Valahogy így tudnám elmagyarázni, remélem így érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!