Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is jó dolog amit csináltam?
Szerintem meg NEM, nem tette jól. Senkinek semmi köze hozzá, csakis a lánynak, a szülőjének és a fiúnak és az ő anyukájának. Nem 20-30 felnőtt embernek...
Velem anyukám mindig beszélt mindenről és nem mások előtt, hanem kettesben. Mert úgy korrekt...
ezt maximum xy szuleivel kellett volna megbeszelni, nem az egesz osztalyal
en sem szolnek hozzad ezek utan
Nem írtam, hogy abban nincs igaza, hogy 12 és fél évesen ilyeneket talál nála. Hanem, hogy kibeszélni szülőin ilyet, nem korrekt.
De azért köszi, hogy beleszóltál :D 19 éves vagyok és nem 12 és fél éves és elítélem, ha ilyen idős korba bárki is szexelni akarna.
De érdekes módon anyum sose beszélt ki az osztályom szüleinek semmi problémámat, mert nem másra tartozik!
És még nem vagyok szülő, de ha az leszek, majd megbeszélem vele kettesben/négyesben, és nem 30 ember előtt.
Bezzeg a te lányodat, ha van, vagy csak ha lenne, biztosan nem aláznád meg mások előtt.... Ha megérdemelné, ha nem.
Gondolkozz már el ezen. Én is tettem hülyeségeket, amiket másoknak nem kellett volna (anorexia) mégse beszélt ki anyukám egy egész osztály anyukája, apukája előtt.
MERT NEM ALÁZNA MEG SOSE!!!!!!!!!!! ÉS nem, nem érdemli meg.
Jogod van átkutatni a cuccait, de ezt VELE kell megbeszélned. Azzal, hogy egyből másokhoz futottál, megaláztad őt, a SAJÁT LÁNYODAT, most gondolom úgy érzi, hogy nem bízhat benned. Hogy őszinte legyek, én se szívesen beszélnék ezek után, az anyámmal, egy darabig. :(
Az emberek mindent megtesznek amit helyesnek vélnek, de az amit TE helyesnek HISZEl, nem egyezik meg azzal, ami valóban helyes döntés lenne, egy ilyen helyzetben.
Szülő vagy vagy mi, nem? Bíz meg a saját véredben, és először VELE beszélj!
Ezt legközelebb ne felejtsd el!
Nehéz kérdés.
Próbálok minél érthetőbben fogalmazni.
Amikor én voltam fiatal, nálunk azért a szex és ilyesmi a fiatalok körében elég "húúúúaztmégnemszbad" megítélésnek örvendett, de ettől függetlenül MINDENKIt érdekelt.
11-12 évesen én már maszturbáltam, csak fogalmam se volt róla, hogy amit csinálok, az az. Senkinek nem beszéltem róla, mert ha valami szexuális téma szóba jött, azzal jöttek, hogy kicsi vagyok és még nem szabad és majd.
Szóval én mindent titokban csináltam, őrült nagy lelkiismeret furdalással, hogy rossz ember vagyok, és vmi furcsa beteges dolgot csinálok.
Azt hittem akkor, hogy tök egyedül.
Később jött képbe a net, na ez meg még egy lépés volt afelé, hogy mindenféle hülyeséget csináljak (nem feküdtem le senkivel, de azért hajmeresztő dolgok voltak).
Bánom? Persze. Pofára esés volt.
De hogy jó lett volna, ha a szüleim tudják és leszidnak érte? Kétlem... Nem nyomozgattak utánam, csak mindig mindenről elmondták a véleményüket, meg a nézőpontjukat, a tapasztalataikat, de nem igazán nyomozgattak utánam. Eszem ágában se volt szexelni 16 éves koromig, és a védekezés mindennemű formájával tisztában voltam, de azon kívül elég sok mindent kipróbáltam, csak nem mondtam el senkinek. És mint megtudtam, nem csak én voltam így, hanem sok mindenki más is. Fikázhatjuk a mai tiniket, de ez régen sem volt másképp.
Szerintem hagyd, hadd próbálgassa a lánya a saját életét, lehet, hogy párszor pofára esik, és csinál 1-2 dolgot, amit majd megbán, de ne te legyél az, aki összeszidja úton útfélen mindenért, mert akkor semmit sem fog elmondani. Világosítsd fel mindenről, érthetően, tisztán, és tabuk nélkül, és ha a fejébe vette, hogy szexelni fog, akkor se azért szidd le, hogy ezt hogy képzeled, mert csak egy dafke folyamatot indítasz el benne, hanem próbáld vele türelmesen és nyugodtan megértetni, hogy szerinted miért érdemes várnia? Én sem tartom jó ötletnek, hogy egy 12 éves lány szexeljen, vagy bármit is csináljon, de a kamaszok iszonyú találékonyak, ha akarja, megcsinálja - tényleg - és akkor legalább inkább biztos legyek benne, hogy van nála gumi, mintsem hogy teherbe esik vagy valami baja lesz.
De a legfontosabb, hogy bizalommal fordulhasson feléd, és ez, hogy megaláztad az egész osztály szülei előtt, nem valami jó kezdet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!