Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért jó Melegnek lenni? Előnyei / Hátrányai.
A válaszotokban írjátok le,hogy
Előny:
-
-
Hátrány:
-
-
Előre is köszi :)
igaza van annak, aki azt írta, hogy ez nem választás kérdése.
De értem, hogy mit akarsz ezzel kérdezni. Előnye szerintem sincs. Hátránya: a világ nagy része megvet egy olyan dolog miatt, amiről nem tehetsz; nem foghatod meg a kezét az utcán annak, akit szeretsz (a csókról már nem is beszélek) anélkül, hogy valaki be ne ugatna vagy úgy nézne rád, mint a véres rongyra. A szüleimnek hazudnom kell, ha a téma szóba kerül, és nagy az esély van rá, hogy ki is tagadnak, ha megtudják. Azon kívül jóval kevesebb homoszexuális van mint hetero azaz nehezebb magadnak párt találni. Rengeteg meleg depresszív és gyakran követnek el öngyilkosságot.
És igen, sokunkban felvetődik a vágy, hogy heteroszexuálisak legyünk. De ez nem választás kérdése. Meleg vagyok és ez van, ez ellen nem tudok tenni. Sőt balkezes is vagyok és kb. ugyanannyira tehetek a kettőről.
Mi az, hogy most ismerkedsz a melegséggel? Rájöttél, hogy meleg vagy? vagy csak kíváncsiság? Hány éves vagy amúgy?
Pasiknál
előny: szűkebb lyukba dughatod
Hátrány: diszkrimináció
Csajoknál
Előny: egyszerre menstruálnak, ezért megértőbb a partner a nehéz napokon
Hátrány, diszkrimináció
Melegnek lenni éppen olyan, mint heterónak. Ezt az irányultságot senki nem magának választja. Ugyanúgy tudunk szeretni, gyűlölni, ugyanúgy vannak erényeink és gyengeségeink. Az ember egy elég összetett lény, a szexuális érdeklődés nem lényeges kérdés, ha azt akarjuk eldönteni, hogy jó vagy rossz ember az adott személy. Tehát kifejezett előnyei nincsenek.
A hátrányok csak a társadalmi előítéletekből adódhatnak. Megaláznak, megvernek, kiközösítenek, elkerülnek stb. és nem az érző embert, hanem csak "a b.zit" látják. Könnyű elveszíteni barátokat, ismerősöket, és sokan hosszas magányra vannak kárhoztatva. Ez egy idő után lelkileg nagyon megviseli az embert. Szerintem ezek a legfőbb hátrányai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!