Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan szokjak le az önkielégí...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan szokjak le az önkielégítésről?

Figyelt kérdés
Bizonyos szempontból, persze, jó, de mégis undorító dolognak tartom, h eképpen kihasználom a lány ismerőseimet, de mégsem tudok ellenállni. Másrészt azért is le akarok szokni róla, mert hívő római katolikus keresztény vagyok, és legfőképpen ez a problémám akadályoz abban, h jó keresztény legyek. Kérem, h a taplók kíméljenek a válaszadással kapcsolatban.
2009. máj. 15. 19:25
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim ***** válasza:
100%

" Elvileg nincs akadálya annak, hogy az ember tökéletes legyen, bár erre nem volt példa."

Ez azért nem igaz, hisz ott az eredeti bűn, amely minden emberre kiterjed.

2009. máj. 16. 21:57
 42/66 A kérdező kommentje:
De a keresztség ezt eltörli...
2009. máj. 17. 16:27
 43/66 anonim ***** válasza:
66%
Nem törli el a keresztség az eredendő bűnt. A keresztség annak a jelképe (ha csecsemőkorban történik), hogy a szülők szándéka, hogy a gyerek megismerje Isten igéjét, Jézus váltságát, és ha AKARJA (szabad akarat, ugye), elfogadja, és így megkapja a bűneire a bocsánatot (ha úgy tetszik, eltöröltessenek a bűnei).
2009. máj. 17. 21:04
 44/66 anonim ***** válasza:
74%
A keresztség az eredendő bűnt eltörli, de mivel az ember személyisége az eredendő bűnnel megromlott, tökéletesen nem képes ellenállni a személyes bűnnek. Ezért nem lehetséges még elméletileg sem bűntelen ember. (Kivéve az Úr Jézust, mint embert és a Boldogságos Szűz Máriát.)
2009. máj. 17. 21:10
 45/66 anonim ***** válasza:
23%
Ó, jaj. Most akkor ha eltörli, de mégis bűnös marad, akkor nem tökmindegy, hogy mit gondolunk a keresztségről? A lényeg: ha kéred Istent, hogy bocsássa meg a bűneidet, arra hivatkozva, hogy beláttad, hogy Jézus halála tette ezt egyáltalán lehetővé, akkor leszel Isten szemében kvázi bűntelen (inkább olyan, akinél nem érdekes már, hogy bűnös, mert kiegyenlítődött a "számla"). Mária pedig ugyanolyan földi, halandó, bűnös és szintén bűnbocsánatra szoruló ember volt, mint te és én. Egy fiatal lányként élt, ugyanúgy követett el bűnöket, fogalma sem volt arról, hogy ő lesz Jézus Krisztus édesanyja egészen addig, amíg egy angyal ezt el nem mondta neki. Azért feltűnt volna a környezetének, hogy nem követ el bűnt, nem igaz? Ez le is lenne írva a Bibliában, ha így lett volna. És szűz is csak addig volt, ameddig Jézus születése után el nem kezdett Józseffel teljesen normális módon házasságban élni, gyerekeket szülni. Természetesen Mária keresztyén lett és a mennyben van, de semmilyen előjoga nem volt, ős is elfogadta Jézust megváltónak, ahogy bárki más megteheti, és emiatt lett Isten előtt joga arra, hogy a mennybe kerüljön.
2009. máj. 18. 09:16
 46/66 anonim ***** válasza:

na akkor küldhetem azt a cikket, amit lentébb emlitettem???!

a problémádról szól, ami egyben sok ember "problémája" is

2009. máj. 18. 15:22
 47/66 A kérdező kommentje:

Utolsó: Igen, küldheted, köszi. :)

Utolsó előtti: Igen, látom, protestáns vagy... Sola scriptura, igaz? No most, mint mondtam, katolikus vagyok, és nekünk vannak bizonyos Mária-dogmáink, pl. Mária eredendő bűn nélkül született. Aztán Mária szűz volt egész életében. Mária - halála után - felment a mennybe, egész testével, és nem csak a lelke. Mi, katolikusok ezt valljuk, ti protestánsok ezt nem fogadjátok el, ezen kár vitatkozni.

2009. máj. 18. 17:35
 48/66 anonim ***** válasza:
Csak egy kis pontosítás: nem felment, felvitetett!
2009. máj. 18. 19:35
 49/66 A kérdező kommentje:
Ok, bocsi..
2009. máj. 18. 20:00
 50/66 anonim ***** válasza:

a cikk-küldős vagyok.

Megkaptad/elolvastad?

2009. máj. 19. 15:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!