Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg igaz, hogy a nöknek nagyobb a fájdalom
küszöbük?
Több kérdés is felmerült.
Miért nem a nők harcolnak?
1. Csak a nők képesek szülni.
2. A halott nők egyáltalán nem képesek szülni.
A nők fájdalomküszöbe általánosságban véve alacsonyabb. Bár kozmetikus és egyéb mókák növelik a toleranciát az adott típusú fájdalmakkal szemben.
A szülés speciális eset, ott az adrenalin mellett a fájdalomérzetet csillapító hormonok is felszabadulnak.
2011. ápr. 5. 20:06
2011. ápr. 5. 20:09
Én megmondhattam volna mi lett volna erre a tipikus reakció. A nők erre úgysem fogják azt mondani hogy a férfiaknak nagyobb a fájdalom küszöbük. Mert hát a "szent" női nem... Mi férfiak meg büszkeségből se fogjuk ezt állítani.
2011. ápr. 5. 20:14
Legalább annyira szeretem azokat a lányokat, akik azt mondják, hogy egy tökönrúgás semmi, mint azokat a fiúkat, akik szerint a szülés semmi.:D
2011. ápr. 5. 20:18
Igen, igaz (keressen bárki egy orvosi tanulmányt a témáról, legalábbis nálunk az egyetemen sok ilyen leledzik). A szülési fájdalmakon egyáltalán nem segít az adrenalin, mert így is pokolian fáj (az oxitocin utána segít felejteni, de magát a fájdalmat semmilyen hormon nem szünteti meg). És ne hasonlítsuk már össze a szülést egy tökön rúgással... Utóbbi 1-2 óra múlva elmúlik, előbbivel meg több napig(!) is lehet szenvedni, az utána keletkező gátsebgyógyulásról nem beszélve. A lányokat is mellbe lehet vágni, na talán az egyezik a tökön rúgással. Vagy a menstruációs fájdalom. Amikor az ember lábra nem bír állni, mert annyira fáj. Örüljenek a fiúk, hogy kevesebbet kell tűrniük.
2011. ápr. 5. 20:23
19.42
Én elhiszem nektek, hogy a szülés borzasztóan fáj. Azt viszont nem, hogy a nők ÁLTALÁBAN jobban bírják a fájdalmat. Én búvárúszó vagyok, és mi úgy szoktunk edzeni, hogy minél tovább kell lenn maradni a víz alatt. Nem egyszer ájultam bele a vízbe, mert az agyam még bírta, de a testem már nem. Ezt mi fiúk, már többször is megcsináltuk, viszonyt lánytól ilyet még nem láttam. Az összes nő a szüléssel példálózik, még az is aki még nem szült!! Igaz a férfi ]nem[ nem tud felmutatni "biológiai" megpróbáltatást, de állítom, hogy jobban viselik a fájdalmat mint a nők.
2011. ápr. 5. 20:26
2011. ápr. 5. 20:29
szüléskor valamilyen anyag felszabadul, ami csillapítja afájdalmat, szóval nincs sok köze ehhez.
2011. ápr. 5. 20:35
Ma voltunk a csajokkal egy szépségszalonban, ahová bejött egy 25-30 körüli pasi arctisztításra, majd közölte a kozmetikussal, hogy úgy időzítse a kezelését, hogy senki ne legyen ott. A kozmetikus mondta, hogy azért, mert a pasi szégyelli, hogy nem bírja a fájdalmat... Ez egy tipikus példa, egy nő arcához bármikor hozzáérhetsz pattanás kinyomása miatt, ellenben egy pasi szisszenve kapja el a fejét :)
2011. ápr. 5. 20:39
Amúgy azt hogy a nők a szülés okozta hatalmas fájdalommal példálóznak meg a menstruációval nem azt jelenti hogy gyengébb a fájdalom küszöbük? Ha olyan hatalmas lenne a fájdalomküszöbük vállat rándítanának és nem szólnának. Szóval a jelek szerint a szájuk nagyobb mint a fájdalom küszöbük. Meg azért manapság amikor ezerféle gyógyszer létezik a menstruációs fájdalom szülési fájdalom enyhítésére akkor még panaszkodnak? Szerintem inkább alacsony a fájdalom küszöbötök kedves nők. (nyugodtan lehet lepontozni) De ha tényleg annyira bírnátok a fájdalmat nem itt rikácsolnátok.
2011. ápr. 5. 20:47
Kapcsolódó kérdések: