Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Az előváladéktól lehetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az előváladéktól lehetek terhes? Micsinálnátok ha kiderülne 16 éves korodban, hogy terhes vagy?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, 2 hónapja élek szexuális életet.A barátommal eddig a megszakításos védekezést alkalmaztuk és mindig időben kivette.A napokban hallottam, hogy az előváladéktól is teherbe lehet esni és megijedtem.ez igaz? Félek, de egylőre nem merek senkinek szólni.Tudom hogy butaságot csináltam, de a párom nem szeret gumival védekezni, anya meg nem akarja h fogamzásgátlót szedjek. Most mit tegyek? Azóta kerülöm a szexet és még nem beszéltem a félelmeimről a barátomnak sem.Arra is gondoltam hogy veszek egy terhességi tesztet h megnyugodjak és utána bátrabban beszélnék vele erről, vagy elmennénk nőgyógyászhoz. A gondolat h terhes lennék 16 évesen nagyon megrémiszt. Segítsetek lécci, hogy mit csinálnátok a helyemben!
2010. dec. 12. 21:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Gratulálok az anyádnak, ha tudja, hogy megszakítással "védekezel", ami nem is normális védekezés, mégis hagyja... Külön csók a barátodnak is, akinek többet ér a saját kényelme, mint te. Látszik, hogy odáig van érted...
2010. dec. 12. 21:54
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező kommentje:

Köszönöm a válszokat!

A párommal fél éve vagyunk együtt és nem azért nem vesz gumit mert leszarja.Próbáltuk már azzal, de nem ment neki, mindig "megpuhult".

ez azért van, mert túl sok idő telik el a gumi kibontásával... a képlet egyszerű az egyikőtök bont a másik simogat, és a lényeg, h laza legyen, míg felhúzzátok, ne gondoljon arra, h ilyenkor lelankad...

az én pasimmal is ez volt... azaz mi arra fogtuk, egy szexológus tanácsolta, h a gumi felvétel is tartozzon az előjátékhoz... nekünk sikerült összehangolni, Nektek is fog ;)

2010. dec. 12. 22:04
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

"de a párom nem szeret gumival védekezni"

Akkor nem kell szexelni vele és kész.

16 évesen pedig a fogamzásgátló nem a legegészségesebb megoldás. Még kialakulóban van a hormonrendszered.

Ha ilyen fiatalon kezded el szedni, sokkal nagyobb az esély rá, hogy az abbahagyás után ciklusproblémáid, hormongondjaid lesznek. Persze nem törvényszerű, de jó esély van rá. Én a fogamzásgátlóval még várnék legalább 18 éves korig.

D teszem hozzá, hogy ha nektek csak a tabletta meg a megszakítás létezik, akkor már inkább a gyógyszer. Azzal legalább csak magadat teszed tönkre, nem pedig egy ártatlan gyereket.

Egyébként a megszakításon és a tablettán kívül is vannak módszerek, csak utána kellene járni. Vagy megkérdezni egy nőgyógyászt.

Pl legalább annyi eszetek lehetne, hogy megszakítás mellé alkalmaztok spermicidet. Vagy spermicid+pesszárium.

Imádkozz, hogy ne legyél terhes, aztán beszélj anyáddal és menj el orvoshoz. Mert előbb utóbb nagyon rá fogsz fázni, ha így folytatod.

Amúgy nagyon valószínűnek tartom, ha a párodnak azt mondanád, hogy gumival vagy sehogy, rögtön helyreállna a férfiassága...

2010. dec. 12. 22:24
 14/16 anonim ***** válasza:

IGEN lehetsz terhes. A megszakításos közösülés NEM védekezés...

A barátod meg legyen férfi és kapja össze magát! Sok más férfi is képes gumival védekezni.

Én biztos nem feküdtem volna le vele, mert egy nyomoronc... PFFF GÁZ!

Remélem nem vagy terhes, és többet ne csinálj ilyet!

A te bőrödet viszed vásárra, nem a pasidét...

2010. dec. 12. 23:12
 15/16 anonim ***** válasza:

Hülyét kaptam volna, de annak ellenére, hogy én nálad fiatalabban kezdtem nemi életet, eszembe sem jutott védekezés nélkül ágyba bújni valakivel, igen a gumi nem a legjobb (eddig mindegyik pasim ódzkodott tőle, de aztán érdekes módon amikor ott ültem vele szemben pucéran és mondtam, hogy vagy felhúzod vagy felöltözök egyik se mondott nemet) és a tabi sem a Te korodban, de a megszakítás nem védekezés, remélhetőleg nem vagy terhes. Tessék elmenni nőgyógyászhoz, akár anyukáddal akár nélküle és megbeszélni vele a dolgokat. (Aki szexuális életet él annak amúgy is tanácsos évente rákszűrésre mennie.)

A fogamzásgátló módszerek Pearl Indexe:

(Minél kisebb az érték, annál nagyobb a hatékonyság)

A 100 nőnél egy évig alkalmazott módszer & A módszer használatának egy éve alatt terhessé vált nők száma

Nincs fogamzásgátlás 85

Megszakítás 35

Ritmus (naptár) 14-40

Rithm (billings) 15.5-32

Spermicidek 5-20

Méhszájsapka 7-11

Óvszer 3-4

Női óvszer 1-5

Pesszárium spermiciddel 2-3

Rhythm (hőmérőzés) 0.5-3

Injekció 0.03-2

Hormonális IUD 0.05-0.1

Tabletta 0.1-0.5

Sterilizáció 0.1-0.3

Implantátum 0

[link]

A fogamzásgátlás módszerei, fogamzásgátló szerek:

Hormonális fogamzásgátlók

Tabletták

Minipillek

Fogamzásgátló injekció

Mirena méhen belüli hormonális fogamzásgátló eszköz (IUS)

Hüvelygyűrű

Sürgősségi tabletta

Nem hormonális fogamzásgátlók:

Gumióvszer (kondom)

Hüvelyi pesszárium, méhszájsapka, hüvelyi szivacs

Nem hormonális méhen belüli fogamzásgátló eszköz (IUD, IUCD, hurok, spirál)

Lokálisan alkalmazható fogamzásgátló szerek

Természetes fogamzásszabályozás (Naptár, hőmérő, Billigs-módszer, Symptothermális módszer, LH-teszt)

Megszakított közösülés

Közösülés utáni hüvelyöblítés (irrigálás)

Művi meddővé tétel (Sterilizálás)

Szoptatási időszak

Szex a menstruáció alatt

Fogamzásgátló módszerek megbízhatósága - Pearl-index

Az egyes fogamzásgátlási módszerek megbízhatóságát az úgynevezett Pearl-index (PI) segítségével lehet meghatározni. Ez azt mutatja meg, hogy 100 nő közül, akik az adott módszert alkalmazták, egy év alatt hány esett teherbe.

Az alábbi táblázatban néhány fogamzásgátlási módszer Pearl-index értékét mutatjuk be

Fogamzásgátlási módszer Pearl-index (PI)

Mirena IUS hormontartalmú méhen belüli eszköz 0,1-0,8

sterilizáció (művi meddővé tétel) 0,1-1,0

kombinált hormonális fogamzásgátló tabletta 0,1-2,0

minipillek 0,5-6,0

DMPA hormontartalmú injekció 0,6-1,0

sürgősségi tabletta 1,5-3,5

hagyományosméhen belüli fogamzásgátló eszköz (IUD, spiral, hurok) 1,5-4,5

óvszer 4-15

megszakított közösülés 12-42

cikluskontroll - naptár módszer 14-47

hőmérős módszer 14-47

pesszárium 18-20

hüvelyi öblítés 25-45

fogamzásgátlás nélkül 70-85

[link]

2010. dec. 13. 01:49
 16/16 anonim válasza:
43%

[link]

Nem lehetsz terhes.

2011. szept. 27. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!