Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A nőknek tulajdonképpen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nőknek tulajdonképpen ugyanannyira fontos a férfiak külseje, mint fordítva?

Figyelt kérdés

Nehéz ebben eligazodni, mert a közvéleményben az van benne, hogy elsősorban a nők kell szépek legyenek és sok olyan mondás is van, hogy "a férfi legyen csak egy fokkal szebb az ördögnél" vagy hogy "a férfiak a szemükkel, a nők fülükkel esnek szerelembe". Ezt támasztja alá az is, hogy a szépségápolás, kozmetika mai napig a nők számára van inkább, reklámokban mindenképpen, biztos vannak férfiak is, akik foglalkoznak vele, de nem jellemző.

Másrészről viszont itt a véleményeket olvasva meg máshonnan is sok helyről lehet hallani, hogy ha valaki nem jóképű, akkor nem állnak vele szóba. A világ meg eléggé túlszexualizált is, az izgalomhoz meg a nőknek is szükségük van arra, hogy tetszedjen vizuálisan a másik. Vagy rosszul gondolom, más szempontok számítanak? Azt is írják sokan, hogy ha pocakosak lesznek, akkor is tetszenek a feleségüknek, mások meg azt, hogy nem. Mi az igazság? Nyilván nem lehet mindenki adonisz, a filmekben úgy mutatják, de a valóságban a férfiaknak sem csak a topmodellekhez hasonló nők tetszenek.

jan. 26. 12:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Annyi a különbség szerintem, hogy a nőket nem hipnotizálja olyan durván egypár mell és nemiszerv látványa, mint a férfiakat. De az, hogy tetsszen neki a másik, az mindkét nemnek fontos (még a vakoknak is, csak ők szagok alapján döntenek főleg). Mondjuk ez a "jaj, ha nem születtél Brad Pittnek, nem állnak veled szóba" típusú vekengés is eléggé elferdített, mert mindenkinek más az ízlése, és bőven nemcsak a közízlés szerint topnak kitalált férfiaknak van nője.

A 10. kommentben feltett kérdésedre: olyanra néha van példa, hogy sok időt töltenek együtt, a nő meg tudja ismerni a férfit, és a kisugárzása megszépíti a szemében. De azért erre nem alapoznék egyik férfi helyében sem, mert ez is kémiakérdés és lutri, nem az van, hogy "akkor biztos belémesik, ha megismeri a jó belsőmet". Nekem nőként volt férfi, aki így nagyon megtetszett, meg olyan is, aki ezek után is a max. barátnak tudom elképzelni kategória (pedig az előbbi közízlés szerint elég alsó szintű volt külsőre :D - amit el tudsz képzelni, mint emberek által a rondasághoz asszociált dolgot... alacsony, kopasz, malacképű, foghíjas, köpcös-húsos testalkatú, nagy lapos orrú)

jan. 27. 16:57
 12/16 anonim ***** válasza:

Egy első látásra nem túl vonzó emberben is lehet valami, ami idővel megtetszik.

A tinderen azt húzod jobbra, aki tetszik.

Az életben, mondjuk osztálytársak, egyetemi csoporttársak, kollégák, vagy valami végről egy nagyobb társaságba tartozó emberek aztán megismerik egymást.

Látják a másik gesztusait, hallják a hangját, ismerik az intellektusát. És idővel egy szimpatikus de nem túl vonzó ember is elkezdhet tetszeni a másiknak.

Ezért vannak molett nők páran, ezért vannak alacsony pocakos férfiak párban, és mire eljutnak az ágyig, nem csak arra figyelnek, hogy el tudnak-e számolni 18-ig, már ha érted hogy mondom, hanem örömet akarnak szerezni a másiknak, és ez sikerül is nekik.

Így már világos?

jan. 27. 17:04
 13/16 anonim ***** válasza:

10

Ezért írtam, hogy a külső ugyanúgy fontos a nőknek.

Én csak azt írtam, hogy a nők egyrészt érzelemvezéreltek (ellentétben a férfiakkal akik viszont szexuálisan vezéreltek, erről írt a 11-es válaszoló is), másrészt számítóbbak, de nem a szó negatív értelmében értem. Tehát a nőknél több tényező játszik szerepet a párválasztásban. Ezért írtam, hogy a férfiak jelentős része zokszó nélkül összeállna egy McDonald's-ban dolgozó lánnyal, míg a nők nagy része ezt nem tenné, mert logikával lekövetik, hogy valószínű nincs jó anyagi helyzetben, nincsenek céljai a férfinak, nem tudna elegendő biztonságot nyújtani, stb.

De ebből nem következik az, amit egyébként sok idiót@ férfi gondol, hogy ha pénze lenne akkor minden nő az ő farkába akarna szédelegni, és minden nőt egyébként csak a pénz érdekel, mert ez meg szimplán nem igaz.

jan. 27. 17:14
 14/16 A kérdező kommentje:
Akkor én kivétel vagyok, mert nem jönnék össze olyan nővel, akivel kulturálisan, érdeklődési körben, életvitelben nem találunk. Lehet akármilyen szép tőlem, ha a praktikus szempontokban, célokban nincs egyezés, akkor nem egymást keressük. Külsővel úgy vagyok, ha már egy kicsit is tetszik, akkor már arra lehet építkezni, nem kell 100%-ban a zsánerem legyen. Őszintén szólva az ilyen modell alkatú, nagyon szép nőktől kicsit tartok is, nem is kezdeményezek náluk, úgysem férnék oda a sok más jelentkezőtől.
jan. 27. 20:27
 15/16 anonim ***** válasza:

14

Azt is megemlítettem, hogy nem a férfi és nőtársadalom egészéről, hanem a többségéről írtam, kivételek mindenhol vannak.

Vannak nők akik összeállnak drogosokkal akiknek kilóg a p.csájuk, vannak nők akik összeállnak 20 évesen 50 éves pénzes pasasokkal.

Férfiak között is van olyan akinek az számít, hogy mekkora a mell meg hány kg a nő, meg olyan is van aki azt mondja, hogy egy nő keressen igenis jól, meg olyanok is, akiknek a külső tényleg minimális szerepet játszik.

De általánosan az a jellemző, amit írtam korábban.

jan. 28. 04:54
 16/16 anonim ***** válasza:
Még barátnak is olyat választ az ember, aki külsőre is szimpatikus valamiért. Ez nem szépség. Hanem bizonyos vonásokhoz, testbeszédhez, öltözködéshez tulajdonságokat társítunk. Sokszor választ az ember olyan társat, aki valamiben pl. az egyik szülőjére hasonlìt. Szóval az általános esztétikai társadalmi elvárásokon túl vagy azt felülírva, ezek a tudatalatti megelőlegezett érzelmi kötődések igen fontos szerepet játszanak abban, ki kihez vonzódik. És az is persze nőknél is, milyen az önbizalma, mennyire kelendőnek tartja önmagát vagy milyen tapasztalatai és abból fakadó előítéletei vannak már.
jan. 28. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!