Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kisebbségi érzetem van amiatt, hogy a páromnak több mindene megvan, mint nekem, és úgy érzem, hogy ezekkel a dolgokkal nekem is rendelkeznem kéne. Valóban úgy lennénk egyenlőek?
Helyzet: Hónap végén töltöm a 24. évemet, én vagyok a nő. A párom idén lesz 29 éves. Október óta ismerjük egymást.
Neki már van saját lakása, autója. Nekem egyik sem és bár dolgozom, ha egyedül rajtam múlna, még évekig sem tudnám megteremteni ezeket. Én még a szüleimmel élek, bár már részben átcuccoltam a páromhoz. Ő már 23 éves kora óta egyedül. Akkor még csak albérletben, egy éve vett saját lakást.
Azt érzem, hogy nem tudok eleget felmutatni neki, mivel én nem rendelkezem ezekkel a dolgokkal, amikkel egy önálló egzisztenciát kiépített felnőttnek már rendelkeznie kéne.
Ez kicsit rosszul érint. Persze a pénzemet én is gyűjtögetem és lassan már szóba is került az összeköltözés, és abban az esetben feleznénk a költségeket.
Nagyon rossz felállás, ha az egyik félnek már több mindene megvan, és nem együtt teremtenek egy sajátot? Egyébként ebben az évben tervezek majd saját kocsit venni. Jó lenne, ha végre nem más cipelne, úgyis van jogsim.

Az nagyon nagy baj ha mered magad hozza, mert kicsit valszeg irigy is vagy. De nezd ugy, hogy te nem azt valasztottad mint o: azert neki volt 6 eve dolgoznia, nem tanult/ vagy ki tudja mit csinalt de igy azert ossze lehet gyujteni. Es nem mindenkinek ez lesz az elso.
En is 24 eves lany vagyok. Van, aki a koromban mar szul/hazasodik es elgondolkodtam nekem nem itt kellene mar tartanom? Megcsak parkapcsolatom sincs pedig szeretnek.
Aztan rajottem hogy en egy evet kulfoldon tanultam, osztondijakat nyertem, elkezdtem sportolni es a magam kis szintjen nekem is van mit felmutatnom.
Az a lenyeg, te mennyire erzed jol magad ott ahol tartasz. En utaztam rengeteget, es elmenyeket szereztem. Mert most lehetett igazan szabadan elni. Haz, kocsi, ezek targyi dolgok.
De a te szivedben mi van?
Nekem a kulfoldi baratsagaim, a tapasztalataim, az hogy megalltam a labam egyedul, a kompetenciaerzes, es jartam nagyon szep helyeken. Ezen velem vannak, velem maradnak orokre. Kompetensebbe tesz, hogy jobb ember legyek es olyan munkam legyen amit szeretnek.

Miért olyan fontosak a tárgyak és az anyagiak?
5 évvel többet élt már, és biztosan más körülményei és lehetőségei voltak és vannak. Na és?
Egy párkapcsolat nem anyagi versengés.

#3 vagyok egyebkent itt jon ki a “gond” ami vegulis nem gond, mert 4-5 ev semmi, de nekem is volt 28 eves partnerem es rajottem mennyire mashogy eljuk mar az eletunket. En meg “gyerek fejjel” tanulas, tapasztalas, a csavo meg mar gyereket tervezett volna, karrierje kozepen volt. Es nem az hogy en nem lettem volna komoly hanem egyszeruen meg nem tartottam ott, mas eletceljaim vannak.
Neked mik a celjaid, miert ilyen fontos a targyi tulajdon?
Marmint kocsit venni nem nagy kunszt, lakast meg csak az vesz aki orokol/ vagy kulfoldon dolgozott elotte…egyaltalan nem sztenderd
Azért fontosak az anyagiak, mert én komolyan tervezek a párommal és szeretnék azonos mértékben beleadni kettőnk jövőjébe. Nyilván kell valahol élni, de azt ő már megteremtette.
Nekem elsőszámú céljaim között szerepel a családalapítás. Nem most azonnal, hanem az életben. Gyerekvállalásnál pedig szintén nem utolsó az anyagi kérdés. És én az a fajta lány vagyok, akit frusztrálna, ha mindent megoldanak helyette.
Nekem fontosak az alapok. Egy ingatlan, egy otthon, ami a miénk a párommal. A kocsi csak eszemben van, mert én is egy ideje vágyok rá, de az nem egetverően fontos.

Csak eppen egy hazassag es egyuttleves nem abbol all hogy mindenen osztozkodtok vagy eppen te irigy vagy. Mert az vagy. Ahelyett hogy orulnel hogy a parodnak van, irigykedsz ra, mikor van koztetek 5 ev…most erre mit lehet mondani, aki a sajat baratja mellett komplexusos?
Igen, sok mindent megteremthettek kozosen de valoszinuleg a baratod nem nagyon partner ha a kerdes felmerul.
Vagy mit mondjunk, hogy jaj, szegyeld magad mert nincs kocsid? Lakasod?
Atlag embernek sose lesz lakasa…
Ha ennyire irigy es frusztralt vagy nem vagy mellette igazan boldog. En buszke lennek ra es orulnek a helyzetnek. Kocsiba ha mar furikazik, belefizetnek, lakberbe szinten (kerni se kellene) es maris nem erezned magad eltartottnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!