Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak én érzem úgy, hogy a nők...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak én érzem úgy, hogy a nők szívesen azonosulnak a "hagyományos" női szerepekkel, mint pl. főzés, mosás, gyerekkel levés?

Figyelt kérdés

A kérdést kérlek értsétek jól.

Tudom, hogy a feminista mozgalmak a tradicionális női szerepköröket, feladatokat maradinak, elavultnak és a nőkre nézve megalázónak kiáltották ki, de mégis azt látom, hogy sok nő alapvetően szívesen azonosul ezekkel a tevékenységekkel.

Például amikor új barátnőm volt, mindig az egyik legelső dolog volt, hogy megkérdezte, milyen kaját csináljon nekem. Én nem vártam el, rendeltem volna is szívesen, de ők valamiért meg akarták mutatni nekem, hogy ebben jók. Később is szívesen főztek.

A gyerek kérdésköre még érdekesebb. A feministák azt mondják, hogy az apuka is vegye ki a részét a nevelésből, pelenkázzon, hozza-vigye a gyereket stb. Ebben én magam is egyetértek. De amikor válásra kerül a sor, mégis 10/10 esetben az anyának ítélik a gyereket, még akkor is, ha több gyerek van (lásd pl. Magyar Péter 3 gyerekét Varga Judit neveli), hiába, hogy anyagilag a férfi sokkal több esetben jobban áll, mint a nő. Ez ellen mégsem tiltakoznak a feministák sőt egyetlen nő sem, hogy legyen itt is 50-50% elosztás a gyermekfelügyeletben. Pedig ez lenne az ésszerű, ha azt akarják, hogy a férfi is ugyanúgy nevelje a gyereket.

jan. 16. 16:34
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
74%

Édes szivem! A gyereknek az anyja mellett a helye. Nem azért mert az jobb, hanem mert a gyerek ahhoz kötődik jobban, az anya biztosítja az érzelmi fejlődést biztonságot a gyereknek. A gyerekek 99,9%-a az anyját választaná, legalábbis 14 éves kor alatt még akkor is, ha nagyon apás.

Természetesen az apa is fontos és szükség van az apa jelenlétére és apai mintára, de az anya marad mindig is az elsődleges.

jan. 16. 16:49
 2/24 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem nők személyisége válogatja.
jan. 16. 16:50
 3/24 anonim ***** válasza:
96%
Itt elso sorban a gyereket kell nezni es nem a szulonek a vagyait . Gondolom van egy kirendelt pszichológus is aki felmeri melyik szulo milyen mentalis allapotban van es azt is bele szamitjak az elhelyezesbe.
jan. 16. 16:59
 4/24 A kérdező kommentje:

#1 ez nettó hazugság, vagy ha nem, akkor hozz forrást erre a 99,9%-ra. Nem viccelek, nevezd meg, honnan van ez az adat.

A gyerek azt a szülőt választja, akihez érzelmileg közelebb áll. Ez sok esetben bizony lehet az apa is. AZ érzelmi biztonsághoz pedig alaposan hozzátesz az anyagi biztonság, mivel ha létbizonytalanság van, akkor nem lehet érzelmi sem. Ezt egy apa az esetek túlnyomó részében sokkal inkább képes biztosítani, mint egy nő.

Nincs ilyen alapszabály, hogy "a gyereknek az anyja mellett a helye", legfeljebb a te fantáziavilágodban.

jan. 16. 16:59
 5/24 anonim ***** válasza:
97%

Csak te érzed úgy.

Én szívesen főzök valami finomat a páromnak, viszont ő is szokott főzni és minden egyéb munkában is részt vesz. Így semmi gondom vele. Viszont abban a pillanatban probléma lenne, ha ezt valaki tőlem elvárná úgy, hogy ő semmit nem csinál.

jan. 16. 17:00
 6/24 anonim ***** válasza:
97%

Én nem érzem ezt. Nyilván a nők meg a feministák sem egy homogén halmaz, teljesen jól elférnek azok a nők, akik hagyományos női szerepeket akarnak, és azok is, akik nem.

A gyerekelhelyezés azért más kérdés, mert egy dolog, hogy sok nő elvárja (valóban jogosan), hogy apuka vegye ki a részét a gyerekkel kapcsolatos dolgokban, mégis csak nagyon ritkán valósul meg. A környezetemben (elsősorban tanult, értelmiségi, többségében liberális emberek) is azt lehet látni, hogy 10ből 8 apukának gőze sincs, hogy ki a gyerekorvos, ki a tanító néni, milyen gyógyszert szed stb. Persze ígéret szinten gyerekvállaláskor elhangzik, hogy így megy úgy fog segíteni, de nagyon ritka hogy így is lesz.

jan. 16. 17:00
 7/24 A kérdező kommentje:

#6 viszont én azt látom, hogy mégis az apuka az, aki elmegy bevásárolni, tisztába teszi a gyereket, elviszi az autót javíttatni, elintézi a hivatalos ügyeket, amiket egy nő sok esetben nem ért, hozza haza a pénzt, sok esetben jóval többet, mint a nő.

Ezeket valamiért nagyon szeretik a nők elfelejteni a nagy egyenlőségben.

Nem ez volt a kérdésem lényege egyébként, csak zárójelben mondom, mert ez az arrogancia, amit itt most toltok nagyon tenyérbemászó.

jan. 16. 17:03
 8/24 anonim ***** válasza:
89%

" Magyar Péter 3 gyerekét Varga Judit neveli),"

És mondd Drága, Magyar Péter hogyan tudná ellátni a kisgyerekeket? Szerinted olyan az időbeosztása, hogy minden reggel és délután fix időben megy az oviba, majd főz és játaszik velük?

A legtöbb férfiaknek nagyon is megfelel ez a felállás. Nem szeretnek kötöttségeket vállalni. Kisgyerek mellett vége a szabad életnek és a karrier sem lesz majd olyan fényes, ha délután 5-kor le kell lépni és otthon maradni beteg gyerekekkel.

jan. 16. 17:03
 9/24 anonim ***** válasza:
88%

"elviszi az autót javíttatni, elintézi a hivatalos ügyeket,"

Oké, az autót még csak-csak elviszi, de a hivatalos ügyek intézése a feleségekre szokott maradni.

jan. 16. 17:04
 10/24 anonim ***** válasza:
90%

"hozza haza a pénzt, sok esetben jóval többet, mint a nő."

Sok esetben meg nem. Az otthoni életben pedig nem lesz valaki kiszolgáló személyzet, csak mert kevesebbet keres.

jan. 16. 17:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!