Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor múlik el egy bántalmazó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikor múlik el egy bántalmazó kapcsolat hatása?

Figyelt kérdés

Fél éve vége.

Majdnem öngyilkosságba kergetett a másfél év alatt, annyit és olyan kegyetlenül kínozta a lelkem, rendszeresen bántalmazott fizikailag is.

Nincs olyan nap, hogy ezek a dolgok ne jutnának eszembe és pár hónapja rémálmaim is vannak róla.

ma 00:57
 1/8 anonim ***** válasza:
73%
Kb ugyan annyi év míg benne volt az ember.
ma 01:35
 2/8 anonim ***** válasza:
73%
Nem múlik el soha a hatása, de egyre kevesebbszer jön elő, csak ha eszedbejuttatja valami. Nem csak párkapcsolat lehet ilyen hanem "barát", "barátnő", vagy bárki, aki el akar nyomni valakiket.
ma 02:43
 3/8 anonim ***** válasza:
63%
Attól is függ hány éves vagy, milyen kapcsolatok voltak előtte, és hogy kérsz-e segítséget...
ma 06:41
 4/8 anonim ***** válasza:

Akkor legalább te ne bántalmazd magad.

Számíthass magadra és segítsd.

ma 07:14
 5/8 anonim ***** válasza:
Soha. Örökre nyomot hagy a személyiségben és a tarsas kapcsolatokban az ilyen.
ma 09:14
 6/8 anonim ***** válasza:
Az én párom nem teljesen bántalmazó kapcsolatban volt, mondjuk inkább verbálisan volt rossz, és ő addig ebben a tudatban és hitben élt, hogy ezt megérdemelte, amíg mi ketten össze nem jöttünk. Azóta másmilyen, és tudja hogy másképp is lehet, de elő szokott belőle jönni, hogy ez meg az is baj volt az előző kapcsolatában. Szerintem örökre nyomothagy, de lehet vele feledtetni és megváltoztatni a gondolkodását. Az ilyeneknek rengeteg türelemre, időre és megértésre van szükségük, mert legyen az férfi vagy nő, mindenkinek vannak érzései.
ma 10:57
 7/8 anonim ***** válasza:

Örökre nyomot hagy, de nem más embertől kell várni a megváltást, mármint nem egy új pártól.

Itt gondolok részben az 5-os kommentelő válaszára. Igen, tök jó megmutatni, hogy másképp is lehet és türelmesnek kell lenni a másikkal, viszont mindenki megérdemli, hogy egy egészséges lelkületű párja legyen és ne az új kapcsolatba vigye át a sérelmeket és rossz mintákat.

Kérdező, ha egyedül nem tudod feldolgozni a történteket, akkor fordulj szakemberhez. Család, barátok ha vannak és melletted állnak, tölts velük minél több időt. Engem fizikailag soha nem bántalmaztak, így elképzelni sem tudom, milyen lehet. De voltam mérgező kapcsolatban, ahol már a saját igazamat is megkérdőjeleztem, amikor ott volt minden a szemem előtt. Nekem másfél évig tartott, mire talpraálltam. Új célokat tűztem ki, új hobbikat és sportokat próbáltam ki, elköltöztem, stb. És nagyon sokat voltam barátokkal. Szóval olyan dolgokkal ütöttem el az időmet, amiket élveztem. Sokszor volt pánikrohamom, de idővel elmúlt.

Javaslom neked is, hogy tekints a jövőbe és tűzz ki magadnak egyéni célokat, amiben nem szerepel más, csak te. És ha vertek is, én mindenképp felkeresnék valami szakembert, akivel ki tudom beszélni a dolgokat és rámutat, hogyan tudnám magamat újra értékelni és szeretni, illetve mik azok a minták, amiket le kell tennem és felismernem ahhoz, hogy többet ne vonzzak be ilyen embereket az életembe.

ma 12:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha rajottel h abban vagy,nincs rad hatassal.
ma 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!