Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Bántalmazó kapcsolat lehet?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bántalmazó kapcsolat lehet?

Figyelt kérdés

Van egy kapcsolat ahol többször ismétlődően szóba kerül az hogy a másiktól nem kapja meg azt hogy odafigyel az ő igényeire is és ugy erzi egyoldalu a kapcsolat.

De alapból a szeretet tisztelet meg az hogy számíthat rám, jelen van a kapcsolatban.

Kiabálás fizikai erőszak nincs. Sokszor inkább nyel egyet és megcsinálja a dolgokat és nem hozza fel a témát..

Bántalmazás lenne ha többször szoba jön az igények és az hogy nem érzi kölcsönösnek a dolgokat. Sőt inkább a másik alkalmazza a legjobb védekezés a támadást a kommunikációban

aug. 17. 23:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%

Ahogyan divatba jött az, hogy manapság egy rakás emberre rámondják, hogy nárcisztikus, így gombamód kezdtek el szaporodni az un. bántalmazó kapcsolatok is.

A jelenség okát abban látom, amiben Mark Manson is, az un. kékpont effektusban, miszerint az elkényelmesedés hatására az emberek jóval érzékenyebbek lettek.

Vagyis, tulajdonképpen a bolhából elefántot csinálnak.

Állítom, hogy akik annyira hangoztatják a bántalmazó kapcsolatot, azok sosem voltak még igazán abban. Az, hogy beszólogat neked a pasid/csajod nem bántalmazás, hiába lovagoltok a szavakon.

Én viszont láttam igazi bántalmazó kapcsolatot, amikor apám előttem verte meg anyámat gyerekkoromban. Na, az igaz bántalmazó kapcsolat volt. Ráadásul amikor szavak hangzottak el köztüj, akkor nem ezek a "beszólogatások" voltak jellemzőek, hanem olyan ocsmány szavak, amiket a "bántalmazottak" valószínűleg sosem hallanak a párjuktól.

De válaszolva a kérdésre:

"Bántalmazás lenne ha többször szoba jön az igények és az hogy nem érzi kölcsönösnek a dolgokat. Sőt inkább a másik alkalmazza a legjobb védekezés a támadást a kommunikációban"

Nem. Ez nem bántalmazás. Ez egy semmi.

aug. 17. 23:22
 2/11 anonim ***** válasza:
52%

Egy kis pontosítás: Mark Manson nem a "bántalmazó kapcsolatokra" alkalmazta a kékpont effektust, hanem önmagában a társadalomra, arra a nagy sértődékenységre ami, mostanában folyik.

Viszont úgy vélem, hogy a jelenség jól megmagyarázza, hogy miért élt manapság egy rakás ember saját bevallása szerint "bántalmazó kapcsolatban".

Sajnos ehhez a pszichológusok is asszisztálnak, mivel azok is el vannak puhulva.

#1 voltam

aug. 17. 23:31
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem bántalmazás, inkább közöny.

De ha te ennyire szenvedsz ettől, miért nem szakítasz?

aug. 17. 23:32
 4/11 anonim ***** válasza:
63%
Bantalmazod igen. Kifejezetten. De osszessegeben boldog veled es csak ez szamit. Biztis ezt a szuloi mintat latta,ezert vonzodik.
aug. 17. 23:32
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha vki érezteti a masikkal hogy szereti meg minden jó, de a masik ennek ellenére viszont állandóan kevesli, nem érzi, meg hasonlók, nekem ennyiből csak az sanszos, hogy nem illenek össze. Vagy a másikat gyerekkorában hanyagolhattak és igy éli le az egész életét is hogy neki mindig kevés, meg nem érzi ha szeretik. Nekem semmi kedvem nem lenne ehhez az önharcaihoz asszisztálni amit rajtam akar "leverni".

Kiábrándítana idővel.

aug. 17. 23:37
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Saját magatokat kínozzátok egymást azzal, hogy még együtt vagytok.
aug. 17. 23:55
 7/11 anonim ***** válasza:
67%
1. Jah. "Ne nézz rám csúnyán, ha megcsallak, mert bántalmazol a nézéseddel..." 🥴🥴🥴
aug. 18. 00:55
 8/11 anonim ***** válasza:
59%

Nem csodálkoznék, ha a jövőben a stand-up előadók feldolgoznák a témát.

Egyébként meg mindenbe bele lehet kötni.

Ha pl. összeveszek a barátnőmmel, és kimegyek a lakásból levegőzni, hogy lenyugodjunk mindketten, akkor azon is kiakadhat. Mondván, milyen bunkó vagyok, hogy otthagytam.

A mai világban nehezen lehet megfelelni a másiknak. #1 voltam

aug. 18. 01:04
 9/11 anonim ***** válasza:
54%

8. Előttem van a kép, ahogy írod...

Állítom, az egymással való problémázásaink nagy része bolhából elefánt, miközben a valós, nagy volumenű problémákkal nem vagyunk hajlandóak szembenézni, hanem a szőnyeg alá söpörjük.

aug. 18. 01:09
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem bántalmazó kapcsolat, csak rossz párkapcsolat. Jó megoldást nem tudok, de gyereket ne szüljetek bele.
aug. 18. 04:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!