Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az emberek mekkora része látja reálisan a saját külsejét?
Itt az oldalon is leírják, hogy "ronda, átlagos, szép, stb vagyok", de mi alapján mondják ezt? A saját esztétikai ízlésük mondatja velük vagy a környezetük visszajelzése? Meg azt sem mindegy kitől van a visszajelzés, mert az anyukája vagy a barátai biztos pozitívabban látják. A modellek vagy a celebek a viszonyítási pont? Amúgy meg simán tetszhet valakinek az is, aki nem hasonlít hozzájuk.
Viszont az tény, hogy ha valaki nem jó külsejű, de annak hiszi magát, az csak előny ahhoz képest, mintha objektíven jól nézne ki és mégse lenne önbizalma. Szóval összességében az is lehet nem akkora baj, ha valaki szebbnek látja magát a valóságnál.
Mindenki látja magát, talán a 6/10esek hajlamosak túlértékelni magukat
Meg a társadalom is
Bár az is igaz hogy a legtöbb embernek nem jó a szépérzeke
Kis része.
De ez nem csak a külsőre, hanem a belsőre is igaz.
Az emberek többsége szebbnek, okosabbnak, és jobb emernek látja magát, mint amilyen ő valójában.
Az agy így védekezik a szomorú valóság ellen. Volt is erről cikk a Mindennapi pszichológiában.
A reálisabb emberek ezért kicsit depresszívabbak, mert ők olyannak látják a világot amilyen.
Közben megtaláltam a cikket, tessék:
"Az emberek 70–90%-a a számára fontos dolgokban az átlagosnál jobbnak gondolja magát: intelligenciában, szépségben, sportosságban vagy szakmájában való rátermettségét illetően."
Forrás: [link]
#4 voltam
En realisan latom, tudom, hogy szarul nezek ki, es a PF-en is 3 korul kapok, a legjobb egy 4.8 volt, de az kb. maga a csoda......
40F truecel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!