Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Az emberek mekkora része...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az emberek mekkora része látja reálisan a saját külsejét?

Figyelt kérdés

Itt az oldalon is leírják, hogy "ronda, átlagos, szép, stb vagyok", de mi alapján mondják ezt? A saját esztétikai ízlésük mondatja velük vagy a környezetük visszajelzése? Meg azt sem mindegy kitől van a visszajelzés, mert az anyukája vagy a barátai biztos pozitívabban látják. A modellek vagy a celebek a viszonyítási pont? Amúgy meg simán tetszhet valakinek az is, aki nem hasonlít hozzájuk.

Viszont az tény, hogy ha valaki nem jó külsejű, de annak hiszi magát, az csak előny ahhoz képest, mintha objektíven jól nézne ki és mégse lenne önbizalma. Szóval összességében az is lehet nem akkora baj, ha valaki szebbnek látja magát a valóságnál.

ma 12:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg az emberek többsége reálisan látja magát a társadalomhoz képest. A szélsőség mindig sokkal hangosabb.
ma 13:01
 2/10 anonim ***** válasza:
51%

Mindenki látja magát, talán a 6/10esek hajlamosak túlértékelni magukat

Meg a társadalom is

Bár az is igaz hogy a legtöbb embernek nem jó a szépérzeke

ma 13:13
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Az biztos, hogy akik normális, egyenlőségen alapuló párkapcsolatban vannak már hosszabb ideje, azok reálisan mérték fel a saját külsejüket és lehetőségeiket, illetve a párjukét is. Mondjuk azt is hozzátenném, hogy azért nagy szerencse is kell mostanra ehhez, hogy tényleg meg is találják egymást. De általában ez egy jó kiindulási alap.
ma 13:13
 4/10 anonim ***** válasza:
80%

Kis része.

De ez nem csak a külsőre, hanem a belsőre is igaz.

Az emberek többsége szebbnek, okosabbnak, és jobb emernek látja magát, mint amilyen ő valójában.

Az agy így védekezik a szomorú valóság ellen. Volt is erről cikk a Mindennapi pszichológiában.

A reálisabb emberek ezért kicsit depresszívabbak, mert ők olyannak látják a világot amilyen.

ma 13:17
 5/10 anonim ***** válasza:
66%

Közben megtaláltam a cikket, tessék:

"Az emberek 70–90%-a a számára fontos dolgokban az átlagosnál jobbnak gondolja magát: intelligenciában, szépségben, sportosságban vagy szakmájában való rátermettségét illetően."

Forrás: [link]

#4 voltam

ma 13:20
 6/10 anonim ***** válasza:
Pl.170/100 Shrek "kispocakkal".
ma 13:29
 7/10 anonim ***** válasza:

En realisan latom, tudom, hogy szarul nezek ki, es a PF-en is 3 korul kapok, a legjobb egy 4.8 volt, de az kb. maga a csoda......

40F truecel

ma 13:45
 8/10 anonim ***** válasza:
Mivel a szépség relatív, még a saját szemünkben is önmagunk iránt, így mindenki reálisan látja önmagát a saját maga szűrőjén át.
ma 13:55
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a belsőt sokkal kevésbé látják reálisan az emberek. Én is. A külső hibáimmal tisztában vagyok(nem vészesek és nincs sok), de az sokszor meg sem fordul a fejemben, hogy vajon én akarnék-e olyan emberrel együtt lenni, mint amilyen én vagyok? Sajnos nem a válaszom.
ma 14:31
 10/10 anonim ***** válasza:
Én 10/5-re húzom be magam. A viszonyításnál meg nem mindegy hogy milyen csoporthoz hasonlítod magad!
ma 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!