Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Befolyásolja az embereket a saját külsejük vonzereje abban, hogy mások külsejét milyennek ítélik meg?
A baj ott kezdődik, hogy ezt hangoztatni kezded. Senki nem szereti ezt hallani. Politikában ezt konkrétan szegregálásnak ítélik meg és azonnal tiltakoznak, ha valaki azt mondaná, hogy "nekem egy magyar véleménye többet ér, mint egy romáé" vagy ilyesmi. Pedig sokan így gondolják stikában, de hangoztatni nagyon nem okos ötlet. Itt se lesz semmi gond, ha nem hangoztatod, mert kit érdekel kinek a véleményére adsz, az a saját dolgod.
De amúgy csak bizonyos szintig igaz az alaptételed, mert van ronda aki mindenki mást is lerondáz, van olyan szép aki mindenkit annak tart és van az a kettő amiről írtál. Nyilván nem 25-25% az eloszlás, de van.
Lehet hogy vonzó külsővel rendelkező egyén, később jut el oda, mint a csúnya, hogy a belső tulajdonságokat is értékelje.
De Lev Tolsztojt idézve: Nem az a kedves, aki szép, hanem az a szép, aki kedves.
Teljesen egyetértek veled, aki jóképű az beválallala azt is, hogy végtelenül őszinte esetleg bunkó is legyen. Persze nem feltétlen esik egymástól messze a két típus, csak más formában közli a véleményét.
Okos ember tudja hogy 1 ember véleménye ritkán mérvadó, begyűjti a sok információt és levonja a következtetést. Másrészről az emberi szépség relatív, ami neked tetszik magadon az mást irritálhat és ugyanez fordítva is igaz. A párkapcsolat szépsége, hogy igazból csak egy embernek kell megfelelned, az pedig szerencsés esetben a partnered.
Akkor úgy látom nem vagyok egyedül ezekkel :)
Pedig férfi vagyok. Én a munkámban is törekszem a maximális eredményre, szépségre, egyensúlyra, szimmetriára. Én a nőkre is így néztem mindig is. Nálam már az kizáró ok volt, ha pl. nem tetszettek az újjai... és még nem is beszéltem a testrészek arányairól, formáiról. Ha ez okés, akkor jött a személyiség! 😂
Ha látatlanban ismerkedtem, az mindig csalódás volt.
A környezeted külső impulzusai határozzák meg, hogy mennyire rezonálsz az egyes egyénekre. Magyarra lefordítva. Akinek előnyös a külseje az sok embertől kap bókot, elismerést a külseje miatt. Az emberi agy nem végtelen, egy idő múlva elkezd szelektálni s azok az impulzusok maradnak meg benne amik megfogják. Azaz a szintén előnyösebb külsővel rendelkezőktől beérkezők. Ez tudat alatt befolyásolja a képet, hogy kit tart előnyösnek, átlagosnak, átlagon alulinak.
Ettől még aki normális az nem száll el saját magától és a személyiségük, nem a külsejük alapján ítél meg másokat emberileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!