Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan legyenek elvárásaim?
Mivel úgy éreztem sokáig, hogy nekem nem lehetnek elvárásaim egy kapcsolatban nem tudok most ezzel mit kezdeni..
Nem tudom hogyan foglaljam össze, hogy mit várok el a másiktól és mi alapján utasítok el valakit.
Eddig ösztönösen döntöttem.
24/N
Engem csak az lep meg, hogy sokan "áthatolhatatlan fal" módjára tekintenek rá mégis ritkán
írják le.. persze van akinek kettő elvárása van másnak tizenkettő.
Hát... Szerintem írd le egy lapra akár, hogy neked mi a fontos, mitől éreznéd jól magad. Aztán ha már ezekből egy nagyobb százalék megvalósul, az már klassz. Ez vagy úgy az elején olyan valaki (ez a kisebb esély), vagy rávezetéssel, kéréssel ki tudod alakítani.
Például ilyesmik akár:
- Fontos, hogy alkalmakra ajándékot kapjak és néha kisebb meglepetéseket is.
- Ne csaljon meg, ne tartson szeretőt, én se legyek a szeretője.
- Járjunk el közös programokra.
- Szeresse a 'valamilyen' zenei stílust.
- Legyen munkája.
- Legyenek hobbijai.
- Legyen esténként/reggel összebújás.
stbstbstb
Minden, ami neked fontos! :)
Én a kapcsolataimból tanulva hoztam létre a "listát". Ott tanultam meg, mik a határaim, mi az, ami idegesít, vagy ami vonz. Ezt és az alap életvitelemet végig gondolva alakítottam ki a képet, kit, mit keresek.
Nekem állataim vannak, voltak, lesznek így eleve kiesik mindenki, aki nem szereti, vagy épp csak eltűri a házban az állatot. Tudom, hogy szeretnék gyereket és kertes házat. Így aki ezekre nem vágyik megint kiesik. Tisztában vagyok vele, hogy rendetlen és trehány vagyok (az általam ismert átlaghoz képest) így valaki, aki tisztaság és rend mániás megint nem lesz partner. Ugyanakkor a koszt és a taljas őskáoszt se viselem, szóval, hasonló igényszintű partner kell.
Kihasználásnak élem meg, ha valaki elvárja, hogy "női feladat" legyen a hàzimunka. Tehát feminista felfogású pár kell. És így módszeresen végig mentem mindenen. Persze, azt is mérlegelni kell, melyik tulajdonság mennyire fontos. Vannak dolgok, amik a hát jó lenne, ha lenne/nem lenne kategória és van, amivel, vagy ami nélkül eleve el sem tudom képzelni a kapcsolatot.
Én ezeket nem írtam le soha, nem hiszek az ilyen dolgokban. Elég, ha tudatosítva van, nem felejtem el és nem hiszek abban, hogy attól valóra válik, vagy törhetetlenebb lesz az elhatározás, hogy papírra veti valaki.
A leírást azért javasoltam, mert könnyebb átgondolni, ránézni. Pláne, ha a Kérdezőnek fogalma sincs arról, hogy mit szeretne/mit nem szeretne.
Ezen kívül bármilyen önismereti foglalkozást tudok javasolni, vagy pszichológussal való beszélgetést is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!