Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért baj az, ha 39 évesen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért baj az, ha 39 évesen csak heti 20 órát dolgozom, és minimálbéres fizum van?

Figyelt kérdés

Egész életemben az volt az elsődleges anyagi célom, hogy őnerőből legyen egy saját házam, és ez 4 éve valósult meg. Azelőtt rohadt sokat dolgoztam, havi 300+ órát, és több mint 10 évig nyaralni sem voltam. Hibrid autóm van, és napelemmel több áramot termelek, mint amennyit el tudok használni, így rezsi szempontjából csak a fűtés jelent kiadást. Ezen kívül kiadtam a műhelyem, és onnan havi 120e jön be.

Mióta mindezt felépítettem lazábbra vettem a munkát, és épp csak annyit dolgozom, hogy megéljek, de még a minimálbérből is havi 150et könnyen meg tudok spórolni.

Oké, mondhatjuk, hogy lusta vagyok és túl korán hátradőltem... de miért pont a barátnőm veti ezt a szememre, aki 35éves korára annyit ért el, hogy nettó 300at keres, mindenféle megtakarítás nélkül, és a legértékesebb ingóságai azok a ruhái??

nov. 16. 22:45
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
10%
Nem baj. Miert lenne baj? Csak nekedbse legyen baj, ha emiatt nem talalsz magad mellé senkit.
nov. 17. 09:17
 22/35 anonim ***** válasza:
78%

Nagy példakép vagy nekem 10evvel vagyok fiatalabb de én is ezt szeretném elérni. 🙂

29/f

nov. 17. 10:11
 23/35 anonim ***** válasza:
78%
A barátnődnek az baja, hogy nem tud belőled még több pénzt kipréselni.
nov. 17. 10:32
 24/35 anonim ***** válasza:
73%

#21 de miért ne találna maga mellé senkit?

A kérdező dolgozott eleget, vett egy saját házat, autót. Nem földönfutó, nem kölcsönből él.

Akkor mégis mi a baj? Én ezt tényleg nem értem.

Itt tényleg az emberek beidegződésével van a baj. Azt hiszik, ha az ember nem dolgozik sokat és közben pl a hobbiját műveli, akkor az egy semmi. :D nevetséges...

nov. 17. 10:47
 25/35 anonim ***** válasza:
75%

Respect Öcsém! 😎🙏 Ne foglalkozz a világ dolgaival!

A barátnőd pedig nem illik hozzád!

Én is "lazára vettem a figurát" Soha nem érdekeltek az anyagiak, a szabadidő, sport, terészet többet ér! 💚🌳 #minimalizmus #chooesyourlife 34/N

nov. 17. 12:55
 26/35 anonim ***** válasza:
0%

9-es leírtad a bajt. Kiégtél. Ez nem normális, itt vagy magadnak kell ezen túllendülni, vagy segítség kell. De ezt őszintén el lehet mondani.

Az tény, hogy kicsit több kéne a minimálbérnél a stabilitáshoz, de a fő probléma az, hogy kicsit céltalannak tűnik a jelenlegi életviteled. Újra kéne valami célt találnod és itt nem feltétlen kell rövid idő alatt megvalósíthatóban gondolkodni. De célok nélkül csak vegetálsz, mint egy nyugdíjas. A gond az, hogy őket általában az unokák, dédunokák tartják életben, neked viszont ha jól értem még gyerekeid sincsenek.

Ha szeretsz barkácsolni, lehet ezzel kapcsolatban lenne érdemes valamit kitanulnod és akkor a hobbid lenne a munkád.

Senki nem mondja, hogy újra dolgozd magad halálra, de a céltalanság nem jó dolog.

nov. 17. 15:19
 27/35 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem itt nincs szó céltalanságról, csak egy lazább életvitelről. A kérdező a ház körüli szakmunkákat egyedül oldja meg, napelemes rendszert épített ki, azért ez nem akármi.

N

nov. 17. 15:26
 28/35 anonim ***** válasza:
69%

Kiégték a régi életviteled miatt, ezt te magad írtad.

Hát ebből kilépni a legjobb most, amikor nem dolgozol! :) szeretsz utazgatni? Akkor tedd meg! Kirándulni? Tedd meg! Sportolni, szabadban futni? Tedd meg! :) ha a kiégésedhez szakember kell, ahhoz is el tudsz menni, nem viszi el a munka a draga napodat. Erre gondolj, hogy ez áldás :D áldást úgy értem, hogy ezt magadnak köszönheted. Szuper vagy, ne hagyd magadnak, hogy leépülj vagy hogy az itteni válaszolók a barátnőddel egyetemben leépítsenek! ;)

nov. 17. 15:35
 29/35 anonim ***** válasza:
0%
Valóban leépítés az, hogy javasoltam, hogy próbálja magát egyedül vagy szakemberrel gyógyítani a kiégésből és hogy 39 évesen még fiatal ahhoz, hogy ne legyenek célja. Ez ám a leépítés. Cél akár a családalapítás is lehetne, de negatívak azok, akik szerint van élet a házon túl is.
nov. 17. 15:37
 30/35 anonim ***** válasza:
62%

#29 miért vetted magadra? :)

Nem mindenkinek a család a cél, vannak más típusú emberek a világban, persze ezt az emberek nem nagyon akarják elfogadni.

Persze nem tudom a kérdező beállítottságát, lehet ő szeretne.

A házon túl is van élet, persze, hogy kell új cél, de most megteheti, hogy azt tegye, amit szeret és ne azt, ami kötelező. Ennyi.

nov. 17. 15:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!