Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért baj az, ha 39 évesen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért baj az, ha 39 évesen csak heti 20 órát dolgozom, és minimálbéres fizum van?

Figyelt kérdés

Egész életemben az volt az elsődleges anyagi célom, hogy őnerőből legyen egy saját házam, és ez 4 éve valósult meg. Azelőtt rohadt sokat dolgoztam, havi 300+ órát, és több mint 10 évig nyaralni sem voltam. Hibrid autóm van, és napelemmel több áramot termelek, mint amennyit el tudok használni, így rezsi szempontjából csak a fűtés jelent kiadást. Ezen kívül kiadtam a műhelyem, és onnan havi 120e jön be.

Mióta mindezt felépítettem lazábbra vettem a munkát, és épp csak annyit dolgozom, hogy megéljek, de még a minimálbérből is havi 150et könnyen meg tudok spórolni.

Oké, mondhatjuk, hogy lusta vagyok és túl korán hátradőltem... de miért pont a barátnőm veti ezt a szememre, aki 35éves korára annyit ért el, hogy nettó 300at keres, mindenféle megtakarítás nélkül, és a legértékesebb ingóságai azok a ruhái??

nov. 16. 22:45
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
75%

Ahh, szerintem semmi baj nincs veled. Hülye komcsi vagy szoci felfogás, hogy munka nélkül mrgcsömörlik az ember.

Most - ahogy te is írtad - van időd egy csomó másra, amit tényleg szeretsz csinálni, nem pedig munka.

Dolgoztál eleget, aki azt mondja rád, hogy lusta vagy, az beteg... Az egy felszines ember, aki munka nélkül nem találja önmagát.

Ha nem kell senkitől folyton kölcsönkérned, mert eltartod magad, akkor mi a baj??

Én örülnék, ha így élhetnék, csak én nem fogok 300 órákat dolgozni ezért, mert van egy betegségem. Én meg azt nem akarom, hogy egy férfi tartson el, mert nagyon szégyellném magam.

Ha a barátnőd nem becsüli az elért sikereidet, és nem próbál átsegíteni a kiégéseden, (hiszen ahogy látom, szükséged van némi lelki támogatásra), akkor nem egymást keresitek.

nov. 17. 00:55
 12/35 anonim ***** válasza:
64%
Ha így is vígan megélsz, akkor miért kéne széthajtanod magad? Én még örülnék is neki. Nem jössz haza stresszesen és fáradtan a melóból, több időt tudunk együtt tölteni. Ráadásul passzív jövedelmed is van. Nem értem, hogy mi baja van a párodnak ezzel.
nov. 17. 02:12
 13/35 anonim ***** válasza:
70%

A párod irigy rád, minek vagy együtt egy irigy nővel?

40 körül ez lenne a normális, amikor kezd öregedni az ember bőven elég lenne heti 20 óra munka.

nov. 17. 05:23
 14/35 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem menő amit csinálsz!

Csajod lehet hogy többet akar, lehet nem érzi magát biztonságban anyagilag.

(Pro tipp hőszivattyús fűtés akkor gáz számla sem lesz.)

nov. 17. 05:43
 15/35 anonim ***** válasza:
54%

Nekem ez csak akkor nem lenne szimpi, ha egész nap otthon döglenél a kanapén és emellett anyagi gondjaink is lennének. De önmagában a döglés is elég, exem is ezt csinálta, habár ő dolgozott hagyományos óraszámban (40/hét), de az én munkám pl fizikailag megterhelőbb, mégis én voltam nem fáradt, csináltam volna ezt-azt, de ő nem, neki inkább a fekvés és Youtube az jobb program.

De ha azt látnám, hogy otthon van többet, de csinálgatja a saját dolgait, elvan ezzel-azzal, nem csak hanyatlik folyamatosan el, és még rám is szentel elég időt, akkor inkább csak örülnék. Én szeretem a munkahelyemet, nem mondom, hogy nem lenne sokszor jobb dolgom nekem is az ott levés helyett, de irigy azért nem lennék a másikra, legalábbis nem ilyen rosszindulatúan.

nov. 17. 07:19
 16/35 anonim ***** válasza:
66%
Jól csinálod, én is hasonló életet élek már, nem a pénz az elsődleges
nov. 17. 07:21
 17/35 anonim ***** válasza:
63%

Teljesen rendben van, bár mi is így élhettünk volna 39 évesen.

N

nov. 17. 07:52
 18/35 anonim ***** válasza:
44%
Nekem nem baj. De nem is én vagyok a barátnőd.
nov. 17. 08:00
 19/35 anonim ***** válasza:
35%

Nincs baj ezzel. Így kéne élnie mindenkinek.

Csak.azt nem értem, hogy miért minimálbért keresel. Annak nincs értelme. Azért fel se kelj... akkor inkább találj valami hobbit, ami hozhat kis alamizsnát. Többet hozna, mint a minimálbér, és még munkának se lenne tekinthető.

Vagy találj olyan félállást, ami a minimálbér kétszeresét hozza legalább

nov. 17. 08:28
 20/35 anonim ***** válasza:
71%
#19 van még passzív jövedelme is emellé
nov. 17. 08:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!