Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Család szerelem nélkül?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Család szerelem nélkül?

Figyelt kérdés
32 éves nő vagyok. 3 több évig tartó kapcsolatom volt eddig, mindhárom exembe nagyon szerelmes voltam. Egyszerre volt gyönyörű és fájdalmas, de mindegyik kapcsolatomban több volt a szenvedés, mint a boldogság. Állandó balhék, tiszteletlenség, elhanyagolás, hazugságok, megcsalások, számtalan szakítás. Én magam is elviselhetetlen voltam ezekben a kapcsolatokban. Rengeteg sírás, gyomorideg, zombi üzemmód. Járok pszichológushoz is, mert nincs rendben, hogy én olyanokba zúgok bele, akik semmibe vesznek. Eljutottunk oda, hogy tudom mire van szükségem és tudatosan elkezdtem ezt keresni, meg is találtam, a mostani párom szöges ellentéte az előzőeknek, törődik velem, figyelmes, őszinte, megbízható, a vonzalom is megvan, én pedig sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb vagyok. Nincsenek titkok, mellébeszélések, hazugságok, mindenről nyíltan tudunk beszélni, önmagam lehetek, úgy érzem sokat fejlődünk egymás mellett és jó hatással vagyunk egymásra. De nem vagyok szerelmes. Nincs meg az a plusz. Mintha barátok lennénk akik bejönnek egymásnak, de valami hiányzik. Szeretnék családot, és az exeimmel bármikor el tudtam volna képzelni, annyira szerettem őket, holott logikusan hatalmas butaság lett volna és örülök is, hogy nem adtak rá esélyt, mert most a gyerek inná meg a levét. A mostani párom nagyon családcentrikus, szuper férj és apuka lenne, de mégse tudom anélkül a lángoló érzés nélkül ezt elképzelni. Persze tudom, hogy ez idővel átalakul, de sokat lehet belőle töltekezni, és ha már az elején sincs meg?! Ugyanakkor meg félek, hogy ha elengedem, megbánom… mert szerintem én mindig a bántalmazó kapcsolatokban fogom megtalálni azt a pluszt, amire lehet nincs is szükségem csak én hiszem azt, lehet nem is az a szerelem amit én annak hiszek. Mellesleg működésképtelen lenne. De attól is tartok, hogy egész életemben azt az érzést fogom keresni. Mit gondoltok erről?
okt. 21. 01:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne tedd, bánnád!

Hiába, hogy átalakul idővel, de kell az a kezdeti plussz. Nekem nincs meg, így vannak gyerekeink és nagyon hiányzik és rossz amiért ez nekem kimaradt és amiért elvettem a lehetőséget tőle, hogy olyan párja legyen aki viszont szereti!

okt. 21. 03:39
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Hú, ez nagyon nehéz. Látszik, hogy nagyon intelligensen állsz hozzá, mivel kendőzetlenül leírod, hogy hibáztál, valamint hogy gyereket nem vállalnál a rosszfiúkkal. Te is tudod, hogy valamiért a pluszt a bántalmazás adja. Valahol olvastam, hogy nem az a jó kapcsolat, ami szerelem első látásra, mert akkor általában a bennünk rejlő hibákat találjuk meg a másikban. Ebből kiindulva a nagy fellángolásaid tényleg csak a bántalmazásnak szólnak. Nyilvan a pszichológusoddal már arról beszéltek, hogy miért akarsz ilyen kapcsolatban lenni.

Ez a része is nagyon nehéz. Ott van melletted egy férfi, aki a leírásod alapján egy főnyeremény, de te nem érzed a pluszt , emiatt kicsit lapos az egész. De ezen hogy tudsz változtatni, ha a beidegződésed alapján a bántalmazó férfi kell neked, ebből hogy tudsz kilépni?

Az a baj, hogyha nem érzed az elején a pluszt, ez később unalomba fog átcsapni, aminek több vége is lehet. Pl találkozol egy "rosszfiúval", aki elcsavarja a fejed (érzed a pluszt), és megcsalod a párod vagy ott hagyod. Vagy a párod mélyen belül érezni fogja, hogy te nem úgy szereted és végül ő keresi másban a boldogságot.

Lehet az elsőnek van igaza és talán jobb, ha már most szétváltok :/ az érzések biztos elmélyülnek majd, de azerelem ebből sosem lesz. Csak egy idő után mar nem olyan lesz, mint a barátod, hanem mondjuk mint a testvéred.

De persze ennek jó vége is lehet, gondolom, nem feltétlenül kell őt otthagyni. Hogy látod a párodon, ő nagyon szeret?

okt. 21. 05:44
 3/11 anonim ***** válasza:

Amíg mentálisan nem vagy egyben, nem kellene családot alapítanod, mindenkivel rosszat teszel, ha rosszfiúk után futkosnál, de beéred valakivel.

Persze benne van, hogy soha nem sikerül feldolgoznod az okát annak, hogy miért vonzódsz rossz emberekhez, de inkább ez, mint hogy erre az állapotra családod legyen.

okt. 21. 06:56
 4/11 anonim ***** válasza:

Ennyi infó alapján nehéz megítélni a helyzetet. Első ránézésre az írásod javarészt a te boldogságodról szól, hogy egy kapcsolatban te mit kapsz. Mindig a másik volt a hibás, és te voltál akit átvertek.

Igazából a mostani párodnál azt nem értem, hogy ha nem voltál szerelmes, akkor miért jutottatok el idáig. Ebből megint csak azt látom, hogy nem szeretve van a másik, hanem kellett valaki, aki jól bánik veled, de most döbbensz rá, hogy te nem szereted őt úgy igazán, és ez így nem fair.

Át kellene gondolni, hogy a crush utáni vágyakozás jó ötlet-e. Mert ha ilyen életművész, macsó típusok után vágysz, azok nem családapa típusok, és benne lesz a pakliban, hogy válogatnak majd, ha úgy alakul. És ez az önző, menekülő, és könnyelmű hozzáállás ugyanúgy fordítva is igaz a nőkre is, ezért nem mindig jó a megnyerő embereknek bedőlni.

Ezt általánosságban mondom, nem ítélkezés akarna lenni.

okt. 21. 07:56
 5/11 anonim ***** válasza:

Szerintem 32 évesen még fiatal vagy. Megtalálhatod azt a férfit, akivel szerelem is lehet. Talán ezekkel a tapasztalatokkal már ismét tudsz jó döntéseket hozni, nem pedig a reménytelen eseteket.

Sajnos ez bármennyire is tökéletes választás, az érzelmek mindig hiányozni fognak.

Nőként én így gondolom.

okt. 21. 08:14
 6/11 anonim ***** válasza:

Inkább ne.

Te meg menj el szakemberhez, még dolgozni kell magadon.

okt. 21. 08:27
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanebben vagyok férfiként, hiába teljesen jó a kapcsolatunk ha racionális oldalról nézzük,nekem mégis hiányzik hogy nem volt meg a kezdeti rózsaszín lángolás. 5 éve őrlődök, de egyre jobban bebizonyosodik hogy nem fog menni mert felemészt. Nagyon nagy szívás ez, teljesen átérzem. Ha szeretnél többet beszélgetni a témáról, írj nyugodtan,full egy cipőben járunk.
okt. 21. 09:46
 8/11 anonim ***** válasza:
Azt nem értem már ne haragudjatok, ha kezdetben sincs semmi komolyabb érzés, mi a francért kezdtek bele a kapcsolatba? Mert a szerelem átalakul, ha van, de ha még az sincs az elején, mit is akartok? Hogy majd jön? Ha nem jön, akkor bele se kell kezdeni! Itt rontják el sokan!
okt. 21. 10:08
 9/11 anonim ***** válasza:

8, ez azért nem ennyire egyszerű szerintem...

Ha "amúgy minden rendben" + az ember már megégette magát néhányszor, és már nem is a húszas évei elején jár, akkor hajlamos belemenni ilyenekbe racionális alapon. Én sem tartom ezt jónak, nem is bírnám elviselni, de teljes mértékben meg tudom érteni. A szerelem nem mindenkinek jön könnyen az életébe. Vagy jön, de cserébe szinte semmi más vagy legalább egy lényeges dolog nem lesz rendben. Vagy jön, de a nem megfelelő ember iránt. Annyiféle eset van. A legritkább az a szerencse, amikor a szerelem is kialakul és mellette minden más fontos is klappol.

okt. 21. 11:11
 10/11 anonim ***** válasza:
84%

8

Ha esélyt adsz az a baj, ha nem adsz esélyt az a baj! :D

Azért 30, 40 éves kor után nem úgy megy feltétlenül, hogy pörgeted a lehetőségeket, hanem szeretnél valakivel megállapodni, családot alapítani. Így bőven bejönnek más szempontok is, nem csak az, hogy van-e rózsaszín köd vagy nincs.

okt. 21. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!