Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hány év múlva múlt el a szerelem a pároddal, házasságban, és miért?
Mi ugyan még csak 11 éve vagyunk együtt, nem 23, de őszintén szólva ugyanúgy érzem magam, mint amikor együtt voltunk 11 hete vagy hónapja... Mármint nyilván nem nonstop, meg vannak hullámhegyek-völgyek érzelmileg is, de tök gyakran érzem azt, hogy ránézek, és megdobban a szívem vagy úgy érzem a hasamban a pillangókat, amikor megölel meg mittudomén. Visszagondolva a kezdeti időszakra, akkor is ugyanez volt az érzés bennem. Most hogy ez egy nagyon tartós fellángolás lenne, vagy a szerelem (esetemben legalábbis) mégsem múlik el X év után, netalán már a nulladik pillanattól kezdve csak simán szeretetről beszélhetünk, azt nem tudom, de szerintem felesleges is a szemantikán vitatkozni. Ha boldog vagy vele és elégedett a párkapcsolatoddal, akkor szerintem teljesen nyugodtan mondhatod, hogy szereted, amennyiben így érzel. Másoknak felesleges bizonygatni, hogy szerelemről vagy másról van szó, ők nem azt érzik, amit te vagy én, nyilván ha azt éreznék, nem vitatkoznának :D
Kérdésre: nem múlt el.
Az egyébként oly kifejező és gyönyörű nyelvünknek csökevénye a szerelem szó. Ugyanúgy szerelemnek hívjuk a kezdeti őrült, ön-és közveszélyes lángolást, mint az évek/évtizedek óta tartó boldog, nyugodt, csendes, egymáshoz csontosodott összetartozás érzését.
Nekünk 25 éve tart, és úgy néz ki, ennek az istennek az idejében nem is lesz másképp.
Nincs összekeverés. Te vagy fogalmi zavarban. A fellángolás az max pár hét, az csak a „kémia” és vonzalom időszaka. Ez vezet a szerelemhez, ha van más is kémián felül.
Amiről pedig szerelem néven beszélsz az valójában az elmélyült szeretet, ami a szerelem rózsaszín ködéből kikerülve alakul ki.
16. Ez nem szeretet. Had tudja már az ember, hogy mit érez és mit nem. Szeretem az anyukámat, szeretem a tesómat, szeretem a kiskutyámat is. Amit a férjemmel egymás iránt érzünk, az sokkal több, mélyebb, erősebb a puszta szeretetnél, és más is, mivel benne van a testi vonzalom is. Ez Szerelem, és pont!
Te úgy hívod a saját érzéseidet ahogy akarod, már ha vannak, és törődj bele, hogy más ettől még érezhet is, és gondolkodhat is másképp. A saját érzéseinkről én nem fogok vitát nyitni. Főleg nem névtelen senkikkel a neten. Senki sem vagy, hogy mások érzéseit elemezgesd, vagy lebecsüld. Ehhez senkinek nincs joga.
Köss bele másba ha ez boldoggá tesz. További szép estét neked.
18. Igen, jól írod, ez a te problémád. téged valamiért zavar mások szerelme, Illetve annak elnevezése.
De ettől még más emberek hívhatják szerelemnek azt amit ők éreznek a párjukkal egymás iránt, ha ők annak érzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!