Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit jelent az konkrétan, hogy egy párkapcsolat toxikus?
7
mert általában semmi sem fehér vagy fekete. Vannak jobb pillanatok is. És vannak olyanok, akiket könnyebb befolyásolni, hátrányos helyzetben vannak, kiszolgáltatobbak valamiért. Vagy ezt látta otthon is, és elhiszi, hogy ez normális.
szept. 13. 23:07
Az a toxikus szerintem, ami rombol, nem pedig épít.
szept. 14. 09:01
Előttem már írtak pár frankó dolgot.
Például jól leírta valaki, hogy egy toxikus kapcsolatban a bántalmazó, általában a kapcsolat elején teljessen másképp viselkedik. Nagyon sok esetben a bántalmazó tudatosen építti fel a kapcsolatot, elhiteti a másikkal, hogy ő egy jóravaló, szeretnivaló ember. Aztán tudatosan addig vár, amikor a kapcsolat olyanná vállik, hogy a bántalmazó érzi, hogy megfogta a másikat, és az nem tud könnyen kilépni a kapcsolatból, akkor jön elő az igazi arca.
És igen van olyan szituáció amikor nehéz egy kapcsolatból kilépni, közösen vásárolt ház, közös hitel, közös gyerek, stb. Van az a szituáció amikor az ember szenved, de fél attól, ha tovább lép akkor össze omlik az élete. És ezt használja ki a bántalmazó fél.
szept. 15. 22:43
Nekem már az is toxikus, ha a másik meg akarja mondani, hogy mit csináljak.
szept. 19. 20:46
Amiben nem lehetsz önmagad!
szept. 20. 11:48
Egyenlőtlenség, manipuláció, megbízhatatlanság. Nálam ez a három. Igazából ebből már egy is elég lenne hogy toxikus legyen, de megfigyeléseim szerint ez a három kéz a kézben együtt jár. A hatás meg az, hogy boldognak és nyugodtnak kéne érezned magad, de közben mégis egyre többet szorongsz, és egyre többször van gyomorideged, feszültséged, ami korábban magadtól nem volt meg. Csak mióta a másik féllel vagy.
szept. 20. 12:12
17/23 A kérdező kommentje:
És aki így viselkedik a párjával annak valami mentális problémája van, esetleg személyiségzavara vagy pedig szimplán ilyen a személyisége?
szept. 20. 12:53
Ezt mi nem fogjuk tudni diagnosztizálni, arra való a pszichológus. Mindenféle személyiségzavarnál megvannak a kritériumok és pontok amik jellemzőek rá, csak az átlagember ott szokta elcseszni, hogyha 1-2 pont - akár félig meddig - teljesül, akkor képes a teljes személyiségzavart hibásan ráhúzni az adott emberre. Pluszba sok esetbe a fokozatokat se veszi figyelembe. Az érzelmi elfogultságról nem is beszélve. Én láttam már olyat hogy valaki bántalmazóként képes volt a bántalmazottat hibáztatni, és mindenféle személyiségzavarral ruházta fel őt, ezzel próbálva meg legitimizálni amit művelt vele. Meg rátolni a felelősséget, és mások előtt is lejáratni, önmagát felmentve minden alól. Szóval ezek a laikus diagnosztizálgatások nagyon kétélű fegyverek tudnak lenni.
szept. 20. 13:04
20/23 A kérdező kommentje:
Kértem én hogy diagnosztizáld? Általánosságban kérdeztem.
Kapcsolódó kérdések: